Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
16/08/2012 19:19
Konu Sahibi
raham
Yorumlar
5
Okunma
1525
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

raham

Aktif Üye
36718
Ha....
 39
 22
 129
 02/06/2011
32
 İstanbul
 Bilgi İşlem Uzmanı
 Ofis 2010 64 Bit
 26/12/2017,23:05
Çözüldü 
Merhabalar,

Forum üzerinde bir hesaplama işlemi yapıyorum. Oluşan değeri tabloya yazdırmak istiyorum.

Sayın, ozanakkaya bir arkadaşa buna benzer bir konuda yardım etmiş ama kendi projeme uyarlayamadım.

Örnekte forumlar - ithalat - maliyet (metin kutusu) oluşan değeri "maliyet" Güncelleştirme Sonrasında olayına kod yazarak

Tablolar - ithalat - maliyetler alanına yazdırmaya çalışıyorum

yardımlarınız için teşekkürler.


Ek Dosyalar
TEST.rar



iscinar

Onursal Üye
36548
İs.... ÇI....
 47
 42
 878
 30/05/2011
284
 İstanbul
 
 Ofis 2013 64 Bit
 01/05/2019,11:03
Çözüldü 
Örneğinizi Dosya yükleme ile ilgili konuda anlatıldığı şekilde tekrar yükleyebilirseniz incelemeye çalışalım.


Toprağa her türlü kötü şey atılmasına rağmen
Topraktan hep güzel şeyler biter . (Akşemseddin)

raham

Aktif Üye
36718
Ha....
 39
 22
 129
 02/06/2011
32
 İstanbul
 Bilgi İşlem Uzmanı
 Ofis 2010 64 Bit
 26/12/2017,23:05
Çözüldü 
Dosyayı tekrar yüklüyorum.



userx

Üye
9174
 37
 0
 4
 24/08/2009
6
 -
 
 -
 22/04/2019,16:49
Çözüldü 
(16/08/2012 23:50)raham Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Dosyayı tekrar yüklüyorum.
Yanlış anlamadıysam % maliyeti tablonun MALIYETLER satırına aktarmak istiyosunuz sanırım. Buna göre bir düzenleme yaptım belki işinize yarar. Kaydet Tuşuna basın ya da Kapat tuşuna basın farketmez kayıt yapar.

Ek Dosyalar
TEST.rar


userx, 24-08-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

ozguryasin

Uzman
9727
Öz.... Ya....
 36
 44
 1.130
 23/09/2009
613
 Bursa
 Yazılım
 Ofis 2016 32 Bit
 19/05/2019,09:46
Çözüldü 
soru ve cavap için çok teşekkürler. ama unutulmaması gereken bir durum var. tabi projeyi hazırlayan en iyi bilendir fakat hesaplanabilir alanların kaydedilmesi uygun değildir. ama dediğim gibi proje sahibi daha iyi bilir.


POWER 'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin https://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis


Site Kurallarını sorularınızın hızlı cevaplanması için kesinlikle okuyunuz.

raham

Aktif Üye
36718
Ha....
 39
 22
 129
 02/06/2011
32
 İstanbul
 Bilgi İşlem Uzmanı
 Ofis 2010 64 Bit
 26/12/2017,23:05
Çözüldü 
Merhabalar,

Yardımınız için teşekkürler çalıştı.

Geçici bir alana taşıyarak yapmışsınız bu yöntemi öğrenmem çok iyi oldu. Ben aşağıdaki gibi bir şey denemiştim, düzgün kodlansaydı işe yarar mıydı acaba Img-grin


Private Sub MALIYET_AfterUpdate()
strSQL = "SELECT * FROM ITHALAT "
Set rstkayit = New ADODB.Recordset
rstkayit.Open strSQL, CurrentProject.Connection, adOpenKeyset, adLockOptimistic
With rstkayit
.Find "[ITHALATKODU]=" & Me.ITHALATKODU
If Not rstkayit.EOF Then
.Fields("MALIYET") = Me.MALIYETLER
.Update
End If
End With
End Sub




Sayın ozguryasin

Bu uyarıyı çok konuda okudum ama ben o hesaplanabilir alanı bir çok sorgu ve raporda kullanmak istiyorum. Ama bir türlü isteğim yerlere çekemedim o hesaplanan alanı. En kolay tablodan aldığım için istedim. Ama varsa bir yolu siz deneyimli arkadaşlardan öğrenmekten çok memnun olurum.

Örneğin liste kutusuna değerleri sorgudan aldığım ama maliyet alanını bir türlü getiremedim.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Mükerrer Kayıt Sorunu Fatih34 5 284 13/05/2019, 16:08
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü Yazdırma Sorunu m_demir 8 124 10/05/2019, 16:31
Son Yorum: m_demir
Çözüldü Metin Tipinde Ayarlanmış Sürelerle İşlemlerde Toplama Sorunu yücel üzülmez 9 326 08/05/2019, 23:09
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü İç İçe Sekmelerde Veri Bağlama Sorunu donepezil 2 87 01/05/2019, 10:50
Son Yorum: donepezil
Çözüldü Dlookup Komutu Veri Kaydetmeme Sorunu legolasiseyes 4 208 24/04/2019, 22:15
Son Yorum: haliliyas

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.