Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
27/03/2019 23:53
Konu Sahibi
te-kin
Yorumlar
9
Okunma
416
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
te-kin

te-kin

Aktif Üye*
44716
Te.... ÇE....
 42
 33
 101
 10/01/2012
0
 Konya
 
 Ofis 2016 64 Bit
 16/07/2019,03:45
Çözüldü 
güncelle butonuna tıkladığımız zaman tek bier seferde x tablosundaki metin değerlerininden dolu olanları y tablosuna "+" olarak nasıl güncelleyebiliriz. şimdiden teşekkürler




halily

halily

Uzman
65596
ha....
 26
 1.271
 30/07/2014
215
 -
 
 Ofis 2019 64 Bit
(27/03/2019 23:53)te-kin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: dolu olanları y tablosuna "+" olarak nasıl güncelleyebiliriz. şimdiden teşekkürler
tam olarak kastettiğiniz şey ne?
y tablosuna eklemek mi yoksa x tablosunda adı ali olan kayıttaki  dolu değerleri y tablosunda adı ali olan kayda aktarmak mı?



...........
te-kin

te-kin

Aktif Üye*
44716
Te.... ÇE....
 42
 33
 101
 10/01/2012
0
 Konya
 
 Ofis 2016 64 Bit
 16/07/2019,03:45
(28/03/2019 00:08)haliliyas Adlı Kullanıcıdan Alıntı: y tablosuna eklemek mi yoksa x tablosunda adı ali olan kayıttaki  dolu değerleri y tablosunda adı ali olan kayda aktarmak mı?x
x tablosunda adı ali olan kayıttaki değeri, y tablosunda adı ali olan kayda aktarmak. ama bu  işlemi her biri için yapacak..



halily

halily

Uzman
65596
ha....
 26
 1.271
 30/07/2014
215
 -
 
 Ofis 2019 64 Bit
butonun koduna aşağıdaki kodu yazıp dener misiniz?

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
 CurrentDb.Execute " UPDATE y " & _
                   " INNER JOIN x " & _
                   " ON(y.adısoyadı = x.adısoyadı)" & _
                   " SET" & _
                   " y.pazartesi = x.pazartesi, " & _
                   " y.salı = x.salı, " & _
                   " y.çarşamba = x.çarşamba, " & _
                   " y.perşembe = x.perşembe, " & _
                   " y.cuma = x.cuma, " & _
                   " y.cumatesi = x.cumatesi, " & _
                   " y.pazar = x.pazar"




...........
te-kin

te-kin

Aktif Üye*
44716
Te.... ÇE....
 42
 33
 101
 10/01/2012
0
 Konya
 
 Ofis 2016 64 Bit
 16/07/2019,03:45
kod çalışıyor ama değerleri aynen aktarıyor. ben x tablosundaki değeri y tablosuna + olarak aktarmasını istiyorum.


x tablosundaki adsoyad değerleri, y tablosuna önceden yukardaki kod ile aktarılmıştı. şimdi ad soyad değerleri var olan y tablosuna gün lerden dolu olanlar + olarak kaydedilecek..



halily

halily

Uzman
65596
ha....
 26
 1.271
 30/07/2014
215
 -
 
 Ofis 2019 64 Bit
afedersiniz  yanlış anlamışım kodu aşağıdakiyle değiştirip dener misiniz

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
 CurrentDb.Execute " UPDATE y " & _
                   " INNER JOIN x " & _
                   " ON(y.adısoyadı = x.adısoyadı)" & _
                   " SET" & _
                   " y.pazartesi = iif(not isnull(x.pazartesi),'+ ',''), " & _
                   " y.salı = iif(not isnull(x.salı),'+',''), " & _
                   " y.çarşamba = iif(not isnull(x.çarşamba),'+',''), " & _
                   " y.perşembe = iif(not isnull(x.perşembe),'+',''), " & _
                   " y.cuma = iif(not isnull(x.cuma),'+',''), " & _
                   " y.cumatesi = iif(not isnull(x.cumatesi),'+',''), " & _
                   " y.pazar = iif(not isnull(x.pazar),'+','')"



...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü İki Liste Kutusundan Aynı Tablo Üzerinde Güncelleme Yapmak Yunus Bozkurt 14 564 10/06/2019, 16:31
Son Yorum: Yunus Bozkurt
Çözüldü Stok Durumu Sorgusu 001hacker 26 1.330 16/12/2018, 21:13
Son Yorum: halily
Çözüldü Birleşim Sorgusu notrino 2 241 29/11/2018, 12:14
Son Yorum: notrino
Çözüldü Dlookup İle Getirdiğimiz Kayıtları Güncelleme. barcins 3 370 20/11/2018, 17:21
Son Yorum: barcins
Çözüldü Depo Stok Durumu Sorgusu 001hacker 8 678 20/11/2018, 00:02
Son Yorum: 001hacker

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.