Skip to main content

AccessTr.neT


Güncellenecek alan içindeki tırnak işareti sorunu hakkında.

Güncellenecek alan içindeki tırnak işareti sorunu hakkında.

Çözüldü #1
Merhaba;
Ekli örnekte Table1 tablosundaki 9 numaralı ID'ye sahip kaydın CV alanını (veri türü memo olarak kalmalı) form üzerinden güncellemek istiyorum. Text0 metin kutusuna 9 ve Text2 metin kutusuna düz yazı yazıp butonu tıkladığımda güncelleme yapıyor. Fakat, Text2 metin kutusuna içinde tırnak işareti olan bir yazı yazdığımda sorgu hata veriyor. Ben içinde tırnak işareti de olsa yazıldığı şekilde güncelleme yapabilmeyi istiyorum.
Güncelleme sorgusunun bu hatayı vermemesini nasıl sağlayabiliriz.
Teşekkürler.
.rar DENEME.rar (Dosya Boyutu: 43,42 KB | İndirme Sayısı: 5)
Son Düzenleme: 08/04/2014, 00:41, Düzenleyen: direnist.
Cevapla
Çözüldü #2
sayın direnist,

talebinize dair uygulama ek'te mevcuttur.inceleyebilirsiniz.

iyi çalışmalar,
saygılar.
.rar DenemeATOZ.rar (Dosya Boyutu: 23,05 KB | İndirme Sayısı: 8)
Herkes,kendisinin AR-GE'cisidir...


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında
Cevapla
Çözüldü #3
Merhaba Sn.Atoz112;
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Üç tırnak kullanmayı denedim bende ama bu seferde güncellenecek yazı içinde normal çift tırnak kullanıldığında hata veriyor.
Bunu nasıl engelleyebiliriz. Yani yazı içinde istediğimiz kadar tek tırnak yada çift tırnak işaretini kullandırabilmeyi ve hata aldırmamayı nasıl sağlarız.
Teşekkürler.
Cevapla
Çözüldü #4
Son durum nedir?

Saygılar...
Bilgi paylaşıldıkça çoğalır....
Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır.


Access için her zaman lazım olacak konu başlıkları listesi


Cevapla
Çözüldü #5
Aradan uzun süre geçmiş,

butonun tıklandığında olayına aşağıdaki kod yazıldığında çalışır.

Visual Basic Code
CurrentDb.Execute "UPDATE Table1 SET Table1.CV =""" & Replace(Me.Text2, Chr(34), Chr(34) & Chr(34)) & """WHERE Table1.ID=" & Me.Text0

Me.Table1_altformu.Requery

"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
Çözüldü #6
Teşekkür ederim Ozan Hocam.
Sorunum çözülmüştür.
Saygılar.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task