Skip to main content

AccessTr.neT


Güncelleştirme Sorgusu

Güncelleştirme Sorgusu

Çözüldü #1
Sevgili Dostlar merhaba,

Benim bir adres bilgilerini tuttuğum bir veritabanım var. Burada sütunlar şu şekilde:

MAHALLE CADDE/SOKAK

bu sütunlarla ilgili soracağımdan diğer sütunları yazmıyorum. Bu veritabanındaki örneğin Mahalle sütununa bilgiler mahalle ismiyle birlikte "MAH." uzantısı ile birlikte girilmiş. (örneğin, CEVİZLİ MAH.) Veri sayısı çok fazla ve verilerin bu şekilde girilmiş olması gereksiz olduğu gibi rapor almak istediğimizde kağıtta ekstradan yer tutuyor. Şimdi ben bu "MAH." uzantısını bu kayıtlardan topluca nasıl silebilirim. Kayıt sayısı çok fazla olmasa oturup tek tek silmek isterdim ama bu pek mümkün değil.
Bul-Değiştir i kullanarak sil diyebilirsiniz ama bunu denedim verimli olmuyor.
Excele gönder orada sil tekrar geri al diyebilirsiniz ama bu da çok zahmetli.
Güncelleştirme Sorgusu yardımıyla yapmak istedim ama beceremedim.
Ben bunu accesste yapmak istiyorum.
Yardım edeceklere şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

Saygılar.
Kadir
Cevapla
Çözüldü #2
Belli bir standartı var mı? Yoksa şu tip farklı yazımlar var mı? Mah, Mh, Mh., Mah., Mhl vs.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla
Çözüldü #3
update tablo_adı set [MAHALLE CADDE/SOKAK]=left([MAHALLE CADDE/SOKAK],instr(1,[MAHALLE CADDE/SOKAK],"mah.")-1)

tablo_adı, gerçekteki adıyla değişecek Kadir.
[Resim: image.php?s=df028e861d094075be82dfc55ca1...1225646923][Resim: mousey.gif]
Cevapla
Çözüldü #4
(14/01/2009 17:42)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Belli bir standartı var mı? Yoksa şu tip farklı yazımlar var mı? Mah, Mh, Mh., Mah., Mhl vs.

Belli bir standartta yazıldı. hepsi "MAH." şeklinde....
(14/01/2009 18:09)syrup Adlı Kullanıcıdan Alıntı: update tablo_adı set [MAHALLE CADDE/SOKAK]=left([MAHALLE CADDE/SOKAK],instr(1,[MAHALLE CADDE/SOKAK],"mah.")-1)

tablo_adı, gerçekteki adıyla değişecek Kadir.

Sevgili dostum öncelikler teşekkür ediyorum.
Fakat senin verdiğin kodu (tablo ve sütun isimlerini değiştirip) yazıyorum "Girdiğiniz Deyimin Yazımı Yanlış" mesajıyla karşılaşıyorum...
Belki de ben yanlış birşeyler yapıyorum. Bana bunu adım adım anlatırsan memnun olurum.
Saygılar.
Son Düzenleme: 14/01/2009, 19:18, Düzenleyen: kdurmaz.
Cevapla
Çözüldü #5
sevgili kadir deyim yazılışında problem yok. dediğin gibi uyarlamada sorun yaşamışsın. tablo adın iki kelime ve boşlukluysa köşeli paranteze al. olmazsa sqli buraya koyarsan daha iyi olur nerede yanlışlık var tespitini yapalım. dosyayı değil sorgunu Sql görünümünde aç orada yazanları buraya koy
[Resim: image.php?s=df028e861d094075be82dfc55ca1...1225646923][Resim: mousey.gif]
Cevapla
Çözüldü #6
Sevgili syrup,
uyarlama şöyle;
update ES set [SMAHAD]=left([SMAHAD],instr(1,[SMAHAD,"MAH.")-1)
TABLO ADI = ES
İLGİLİ SÜTUN = SMAHAD
SİLİNECEK VERİ = MAH.
Tasarım görünümünde yeni bir "GÜNCELLEŞTİRME SORGUSU" oluşturup, iligli tabloyu ekliyorum. İlgili sütunu ekliyorum ve "Güncelleştir" alanına senin yazmış olduğum deyimi ekliyorum. Hata şu: "instr" den önceki virgül ü kabul etmiyor. Onu noktalı virgül yapıyorum olmuyor, nokta yapıyorum olmuyor, iki nokta üst üste yapıyorum olmuyor. Sonuç sıfır. Bu konuda bilgimin sınırlı olduğunu anlamışsındır söylemem gerek yok sanırım Img-grin
Lütfen derdime çare bul...

Saygılar..
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task