Skip to main content

#EvdeKal


Günlük kasa programı

Günlük kasa programı

Çözüldü #1
Mrb.
günlük gelir ve giderleri takip edebilmem için için basit bir kasa programına ihtiyacım var ama benim için tabii olması mümkünse (daha sonra resmi muhasebede kolaylık sağlaması için) günlere göre kasadaki para miktarını görebilmem lazım.

yazıya eklediğim proğramdan anlaşılır mı bilmem ama (sorguda var)
1 gün kasada 1500 varsa gelir giderden sonra
2 gün kasada 250 kalmışsa ikisinin toplamının (1750) alabileceğim bişi istiyorum.

yani günlük farkları yaptırabiliyorum ama bir önceki günü otomotik olarak ilave edemiyorum.
şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.
.mdb muhasebe.mdb (Dosya Boyutu: 860 KB | İndirme Sayısı: 354)
Son Düzenleme: 10/11/2008, 13:38, Düzenleyen: scanner1.
Çözüldü #2
selam scanner. seni unutuk yahu. gerilerde kalmış sorun. dostum senin ilacını queryle hazırladım. bir incele. kafana takılan yada sormak istediğin birşey olursa bu konu hakkında detaylı açıklamada yaparım istersen. yok ben queryi istemem dersen sevgili eşrefin adoyla bir çözümü olması lazım forumda. uzun yol ama oda aynı işi görür. onada bir bak. runningsumdu galiba ismi.

select sıra, ay, tarih, toplagelir, toplagider, deyim1,
(select sum(deyim1) from kasaicmal as syrup where sıra<=scanner.sıra and tarih<=scanner.tarih) as syrup
from kasaicmal as scanner
[Resim: image.php?s=df028e861d094075be82dfc55ca1...1225646923][Resim: mousey.gif]
Çözüldü #3
bu arada bir ara hazırladığım bir örnek vardı online kasa tutma, işinize yarayacak olursa bunu yollim.

http://www.hoteldeparisantalya.com/balans/index.asp

şifreli giriş ekranı falan yapmadım, gerekirse yapılabilir. kasanızda 200 dolar avans var, ekleyip, çekebiliyorsunuz Img-grin
™Hiç Birimiz, Hepimiz Kadar Akıllı Olamayız...®

Çözüldü #4
scanner1 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:bende kimse cevap vermiyor diye bakmıyordum
son anda fark ettim ama anlamadım detaylı açıklarsanız sevinirim.
tşk.
scannner dostum kusura bakma ama pmni buraya koymak zorundaydım. kendi kendine konuşuyor gibi olmayalım. malum dost var düşman var. Hoba hem pm atmanada gerek yok bunun için. buraya yazsanda olur ben olmasamda diğer arkadaşlar anlatırdı.

vt dende sorgulara gel ve tasarımdan bir sorgu aç. görünümden Sql göstere gel ve yukarda yazdığım deyimi aynen yaz. kaydet ve sorgunu çalıştır. şimdi ekranda bakiyenin tarihe ve sıra numarasına göre devrettiğini göreceksin.

teknik olarakta; altsorgu kullandık. alt sorgu ile aynı tablodaki şartlarımıza uygun olan bir önceki kaydı işlem içerisine dahil ettik.
kafana takılırsa yine sorarsın.
[Resim: image.php?s=df028e861d094075be82dfc55ca1...1225646923][Resim: mousey.gif]
Çözüldü #5
syrup usta asıl sen kusura bakma acemiyiz
söylediklerinizi aynen yaptım birsefer çalıştı veri girince kasaicmal nedeni ile kısır döndü yazıyor.
(aynen yaptım derken tasarım görünümünde açıp içini tamamen sildikten sonra sizin yukarıdaki kodu yapıştırdım.)
Son Düzenleme: 12/11/2008, 09:45, Düzenleyen: scanner1.
Çözüldü #6
scanner bende giriş yaptım ama bendeki saat gibi çalıştı. bi bak sende. tablo yapındaki bozukluk ayrı bir dert gerçi. o tablodan birşey anlayan beri gelsin Img-grin sen bence biraz tablo tasarımı çalış. kafana takılanı sor. icmal tablon bir felaket. zaten gerekte yok. diğer tablona bi tarih alanı ekle yeter. sen ne yapacaksın ay adınıda, toplamları tabloda. sorgular ne güne duruyor. Hoba ama tüm bunlara rağmen benim saat çalışıyor. bu dediklerime eğil ama.
.rar muhasebe.rar (Dosya Boyutu: 38,71 KB | İndirme Sayısı: 409)
[Resim: image.php?s=df028e861d094075be82dfc55ca1...1225646923][Resim: mousey.gif]
Son Düzenleme: 12/11/2008, 11:30, Düzenleyen: syrup.

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da