Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
17/05/2009 15:05
Konu Sahibi
emrah1992
Yorumlar
11
Okunma
4844
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
emrah1992

emrah1992

Üye
5816
 26
 4
 17
 23/04/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 23/05/2009,01:36
Çözüldü 
benim isimler rehberim var buna sayaç koydum arttırıp azaltabiliyosunuz. örneğin arttırdınız sayaç 3 e çıktı benim listemde 3 harfli isimleri göstermesini istiyorum 4e çıkardık dört harfli isimler çıkacak düşürdüğümde ise sayaç kaçtaysa o harf sayılı isimler çıkcak yardımcı olursanız sevinirim...



emrah1992, 23-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

ayhan2122

ayhan2122

Onursal Üye
60
 42
 26
 680
 30/10/2008
451
 -
 
 Ofis 2003
 27/05/2019,10:26
Çözüldü 
Sn emrah1992;
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..

Kodlar;

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
Option Compare Database

Private Sub Form_Activate()
DoCmd.Maximize
End Sub

Private Sub Komut111_Click()
If IsNull(sayac) Then
sayac = 1
Else
sayac = sayac + 1
End If
sqlifade = "SELECT erkekisimleri.*, Len([İSİM]) " & _
 "FROM erkekisimleri " & _
 "WHERE (((Len([İSİM]))=[sayac]));"
Liste1.RowSourceType = "table/query"
Liste1.RowSource = sqlifade
Liste1.Requery
End Sub

Private Sub Komut112_Click()
If IsNull(sayac) Or sayac = 1 Then
sayac = 1
Else
sayac = sayac - 1
End If
sqlifade = "SELECT erkekisimleri.*, Len([İSİM]) " & _
 "FROM erkekisimleri " & _
 "WHERE (((Len([İSİM]))=[sayac]));"
Liste1.RowSourceType = "table/query"
Liste1.RowSource = sqlifade
Liste1.Requery
End Sub

Private Sub sayac_AfterUpdate()
sqlifade = "SELECT erkekisimleri.*, Len([İSİM]) " & _
 "FROM erkekisimleri " & _
 "WHERE (((Len([İSİM]))=[sayac]));"
Liste1.RowSourceType = "table/query"
Liste1.RowSource = sqlifade
Liste1.Requery
End Sub

Private Sub TextBox3_Updated(Code As Integer)
sqlifade = "select * from erkekisimleri where İSİM like Formlar!Form1!TextBox3 & '*'"
Liste1.RowSourceType = "table/query"
Liste1.RowSource = sqlifade
Liste1.Requery
End Sub

Private Sub TextBox6_Updated(Code As Integer)
sqlifade = "select * from erkekisimleri where İSİM like '*' & Formlar!Form1!TextBox6 & '*'"
Liste1.RowSourceType = "table/query"
Liste1.RowSource = sqlifade
Liste1.Requery
End Sub


Private Sub TextBox7_Updated(Code As Integer)
sqlifade = "select * from erkekisimleri where ANLAMI like '*' & Formlar!Form1!TextBox7 & '*'"
Liste1.RowSourceType = "table/query"
Liste1.RowSource = sqlifade
Liste1.Requery
End Sub


Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.

...........
emrah1992

emrah1992

Üye
5816
 26
 4
 17
 23/04/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 23/05/2009,01:36
Çözüldü 
Peki üste açılan kutu ekleyip içinede isim kökenlerini koyacağız. seçeceğimiz isim kökenine listede eşit olanlar çıkacak. örneğin arapça seçildiğinde listede isim kökeni arapça olanlar çıkmasını istiyoruz.
(yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederiz)


emrah1992, 23-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

emrah1992

emrah1992

Üye
5816
 26
 4
 17
 23/04/2009
0
 İstanbul
 
 Ofis 2003
 23/05/2009,01:36
Çözüldü 
yardımcı olurmusunuz..



emrah1992, 23-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

...........
okileturc

okileturc

Onursal Üye
4499
Ok.... VA....
 61
 113
 966
 18/03/2009
464
 İzmir
 
 Ofis 2003
 11/12/2018,23:03
Çözüldü 
Bu yeni bir konu

Moderatör arkdaşlardan rica ederim konuyu taşısınlar
veya iptal etsinler.

Sabırsızlanıp bir daha mesaj attığınız
için cevap veriyorum; sorunuz sitede muhtelif zamanlarda
işlenen ilişkili combobox - listbox - subform vb. filtrlemelerle ilgili.
Sedece kendi konumuzu okumak gibi bir alışkanlığımız olduğu
için sorular tekrar tekrar geliyor

İlişkisel combobox

Kolay gelsin
Sn Emrah 1992 sitede ilk uyarı puanını sizden
aldım. Teşekkür ederim. Umarım bu size daha
dikkatli bir üye olmanız konusunda yardımcı olur.
Geçmişte hocalarım bu davranışın adını da koymuşlardı
belki arama moturundan bulabilirsiniz Img-grin

Kolay gelsin


okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

okileturc

okileturc

Onursal Üye
4499
Ok.... VA....
 61
 113
 966
 18/03/2009
464
 İzmir
 
 Ofis 2003
 11/12/2018,23:03
Çözüldü 
Harf sayısına göre süzgeç
İsim kökenine göre süzgeç ektedir
Kolay gelsin

Not Textbox3 için yazmış
olduğunuz sqlcumle hatalıydı
onu kaldırdım


okileturc, 18-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Form Ortalama Ekran Çözünürlüğüne Göre cozum 3 132 31/05/2019, 17:31
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Raporda Sayfa Alt Bilgisi Liste Boyuna Göre Yapışık Olsun Yardım okumas 2 179 30/05/2019, 15:38
Son Yorum: okumas
Çözüldü Gruba Göre Form Çağırıp, Forma Ekleme magmar 8 384 21/05/2019, 12:28
Son Yorum: magmar
Çözüldü Openargs İle Form Açıp Filtreleme magmar 4 262 14/05/2019, 17:32
Son Yorum: magmar
Çözüldü Girilen Sipariş Miktarına Göre Makinanın Üretm Doluluğu gimbo25 7 329 14/05/2019, 14:10
Son Yorum: halily

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.