Skip to main content

AccessTr.neT


İf İçinde İki Tarih Veya Saat Arası Sorgusu Kullanılabilirmi

İf İçinde İki Tarih Veya Saat Arası Sorgusu Kullanılabilirmi

Çözüldü #1
merhaba.

 işlem_tarihi                    vardiya
19.09.2017 18:16                3
19.09.2017 16:15                3
19.09.2017 08:07                2
19.09.2017 08:02                2
19.09.2017 08:01                2
19.09.2017 08:00                2
19.09.2017 04:59                1
19.09.2017 04:58                1

örneğin 00:00:00 ile 07:59:59  saatinde "1"
örneğin 08:00:00 ile 15:59:59  saatinde "2"
örneğin 16:00:00 ile 23:59:59  saatinde "3"   sorgusunu nasıl yaratılabilir.
Cevapla
#2
Sayın Burhan, sorgunun tarih alanında Between kullanarak sorgu 1,2,3 sorgularını hazırlayıp bunları ister kodla ister butonla çalıştırırsınız. Kolay gelsin.
Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır!!!
Cevapla
#3
Merhaba,

Konularınıza örnek uygulama eklemezseniz yanıt süresi uzar.

Ekli dosyada bulunan sorgudaki alan aşağıdadır.

Visual Basic Code
Vardiya: IIf(Hour([islemtarihi])>0 And Hour([islemtarihi])<8;"1";IIf(Hour([islemtarihi])>7 And Hour([islemtarihi])<16;"2";"3"))


İnceleyip olumlu/olumsuz bildirimde bulununuz.
.rar sorgu_iif_sld.rar (Dosya Boyutu: 16,18 KB | İndirme Sayısı: 13)
Cevapla
#4
(19/09/2017 20:13)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,

Konularınıza örnek uygulama eklemezseniz yanıt süresi uzar.

Ekli dosyada bulunan sorgudaki alan aşağıdadır.

Visual Basic Code
Vardiya: IIf(Hour([islemtarihi])>0 And Hour([islemtarihi])<8;"1";IIf(Hour([islemtarihi])>7 And Hour([islemtarihi])<16;"2";"3"))


İnceleyip olumlu/olumsuz bildirimde bulununuz.

Teşekkürler. ozan bey.
bi sorunla karşılaştım.

27.09.2017 04:15:00  -    1
27.09.2017 08:55:00  -    2
27.09.2017 19:00:00  -    3
27.07.2017      girildiğinde    3   geliyor.   aslında 1 gelmesi gerekmez mi.
Son Düzenleme: 27/09/2017, 09:03, Düzenleyen: burhanb.
Cevapla
#5
(19/09/2017 20:08)biberli33 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sayın Burhan, sorgunun tarih alanında Between kullanarak sorgu 1,2,3 sorgularını hazırlayıp bunları ister kodla ister butonla çalıştırırsınız. Kolay gelsin.

ilginiz için teşekkürler.
deniyorum.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task