Skip to main content

AccessTr.neT


ihtiyaç planlaması

ihtiyaç planlaması

Çözüldü #1
Merhaba. Bir çalışma yaptım. Bununla ilgili bitakım sorularım olacaktı.

İlk olarak 3 ana tablom var.
1. Müşteriler
2. Hayvan bilgileri
3. Yem bilgileri

3 tabloda birbiriyle ilişkili. müşterilere hayvanlar gidiyor ve bu hayvanlara yemler gidiyor. 1 hayvanın yiyeceği günlük yem miktarı belli. kaç gün yiyeceği belli.
4 ayrı çeşit yem var. örneğin 510PS yeminden 1 hayvan 0,245 kg yiyor. eğer müşteride 10.000 hayvan varsa 10.000*0,245 = 2.450 kg yem ihtiyacı olacak. ve bunu 8 günde hayvan tüketecek. O anda müşteriye toplam ihtiyacı kadar yem gitmemiş olabilir. Örneğin 2.450 gideceğine 1.450 gitmiş olabilir. Program bu yemin ona nekadar yeteceğini hesaplıyor ve bitmesine 2 gün kala raporda uyarı veriyor.

Programı bitirdim. Fakat 1 hayvanın yiyeceği günlük yem miktarını visual basic kouna ellen yazarak hesaplattırıyorum. Bunu forma atamadım. Yani müşteri 510 PS yemini 8 gün değil 11 gün yedirmek isterse kodlara ulaşamadığı için değiştiremiyor. İlk sorum bu.
ikincisi ise işlemler menüsüne girdiğimizde müşteri seçimini yaptıktan sonra müşteriye giden hayvan tarihi ve hayvan sayısını giriyoruz. altına açılan kutuya giden yemleri yazıyoruz. tablolar ilişkili olduğundan dolayı hayvan gönderim tarihinin 2. satırına yazamıyorum. bunun için ne yapmam lazım.
örneğim ektedir teşekkür ederim.
Son Düzenleme: 16/10/2009, 22:03, Düzenleyen: echoes.
Cevapla
Çözüldü #2
Sn echoes;
Öncelikle BirincilAnahtar olarak OtomatikSayı kullanmanı tavsiye ederim. Örn: MüşteriAdı değil de MüşteriNO diye bir alan oluştur ve MüşteriNO'yu BirincilAnahtar olarak ata.
Alıntı:Programı bitirdim. Fakat 1 hayvanın yiyeceği günlük yem miktarını visual basic kouna ellen yazarak hesaplattırıyorum. Bunu forma atamadım. Yani müşteri 510 PS yemini 8 gün değil 11 gün yedirmek isterse kodlara ulaşamadığı için değiştiremiyor
demiişsin. "Durumu" (HAYVAN DURUMU) kutusunun Etkin özelliğini Hayır olarak ayarlamış olduğun için kullanıcı değiştiremez.
İkinci sorun ise BirincilAnahtar'dan yani MüşteriAdı'ndan kaynaklanıyor. Yani aynı değeri iki defa giremezsiz diyor Img-grin Bilmem anlatabildim mi .
Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla
Çözüldü #3
evet 2. problemi çözdüm. id leri taşıyarak oldu. ilk problemimde bahsetmiş olduğunuz etkin olmayan metin kutusu sadece gösterim amaçlı. o bir işlem yapmıyor.
orada yapmaya çalıştığım şey ayrı bir tablo yaratıp bilgiyi oradan aldırtmak. Dlookup komutunu kullanmaya çalıştım hangi güne denk geldiğini bulabilmek amacıyla ama yapamadım
Cevapla
Çözüldü #4
arkadaşlar bu konyla lgili yardımcı olabilirseniz sevinirim. Dlookup örneği araştırdım fakat benim problemime uygulayamadım. acaba nasıl yapabilirim.
teşekkür ederim
Cevapla
Çözüldü #5
Sayın echoes,
sorununuzu örnek ekleyerek anlatmaya çalışırmısınız?
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task