Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
20/11/2008 21:05
Konu Sahibi
kahraman701
Yorumlar
4
Okunma
6429
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
kahraman701

kahraman701

Üye
336
 48
 7
 21
 08/11/2008
0
 Ankara
 
 Ofis XP
 05/02/2012,19:27
Çözüldü 
ARKADAŞLAR SLM, 2 AYRI TABLODAN VERİLERİ ALARAK BİR SORGUDA BİRLEŞTİRİP RAPOR ALMAK İSTİYORUM MÜMKÜN MÜ?



ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 483
 12.100
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,12:47
Çözüldü 
iki tablo arasında ilişki bulunması gerekli, yeni sorguya her iki tabloyuda ekle ve ilişkili alanlardan sadece birini sorguda göster.

aşağıda basit bir örnek var


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

...........
kahraman701

kahraman701

Üye
336
 48
 7
 21
 08/11/2008
0
 Ankara
 
 Ofis XP
 05/02/2012,19:27
Çözüldü 
tesekkür ederim



kahraman701

kahraman701

Üye
336
 48
 7
 21
 08/11/2008
0
 Ankara
 
 Ofis XP
 05/02/2012,19:27
Çözüldü 
Üsdat benim kastettiğim birbirinden bağımsız iki tabloyu bir formda birleştirmekti



...........
Seruz

Seruz

Uzman
47
Se.... UZ....
 47
 7
 1.566
 30/10/2008
822
 Tekirdağ
 BT Şefi
 Ofis XP
 13/06/2019,17:06
Çözüldü 
İlgili tablolardaki ilgili alanları önce birleştirme sorgusu ile alıp, ondan sonra o sorgu üzerinden istediğinizi yapabilirsiniz.

Birleştirme sorgularının yapısı kısaca şöyle:

Kod:
select alan1, alan2 from tablo1
union all
select alan1, alan2 from tablo2
union all
select alan1, alan2 from tablo3

Birleştirme sorgusunun basit bir kaç kuralı var.
* Kullandığınız sorgulardaki alan sayıları aynı olmak zorunda.
Birinde 3 alan, diğerinde 4 alan olursa olmaz. Gerekirse, 0 veya boşluk gibi alan ekleyerek eşitleyebilirsiniz.
* Aynı sıradaki alanların tipleride aynı olmak zorunda. Birisi sayı diğeri metin olamaz.
* Sorgulardaki alan isimleri aynı olmak zorunda değil, ilk sorgudaki alan isimleri birleştirme sorgusunun alan isimleri olarak kabul edilir.

Aşağıdaki konularda örnekler bulabilirsin.
2 farklı sorgudan aynı forma veri toplamı almak
İç içe sorgu yapılırmı?
Tablo Birleştirme
Birden Fazla Access Dosyasını Tek Bir Access'te Birleştirmek


Bildiğini bilenin arkasından git, bildiğini bilmeyeni uyar, bilmediğini bilene öğret, bilmediğini bilmeyenden kaç.
Konfüçyüs


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Sorgu Kriterini Formdan Almak Ertugrul Kuzu 7 364 03/06/2019, 16:10
Son Yorum: halily
Çözüldü Klasördeki Dosya İsimlerini Almak ates2014 17 558 27/04/2019, 21:14
Son Yorum: ates2014
Çözüldü Form Access Ten Ayrı Açılsın Problem ! icemeno 3 175 26/04/2019, 09:27
Son Yorum: halily
Çözüldü Tablodan Tabloya Veri access acemisi 28 792 05/04/2019, 02:37
Son Yorum: halily
Çözüldü Rapor Hazırlama Ve Çıktı Almak access acemisi 18 781 23/02/2019, 18:29
Son Yorum: access acemisi

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.