Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
07/10/2012 16:57
Konu Sahibi
uzunlarbilisim
Yorumlar
3
Okunma
1437
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
uzunlarbilisim

uzunlarbilisim

Aktif Üye
178
S.....
 36
 16
 66
 03/11/2008
0
 Bursa
 Bilişim Uzmanı
 Ofis 2003
 28/03/2019,18:17
Çözüldü 
selam, iki adet metin kutum var, ikisine de değer girildiği zaman arama butonuna bastığımda bana, hem birinci metindeki değeri, hemde ikinci metin kutusundaki değeri bulacak... kodları biraz karıştırdım ama beceremedim. benim uğraştığım butonun kodu şöye:
stLinkCriteria = "[klasör_nu] And [dosya_nu] = " & " '" & Me![klasör_nu] And Me![dosya_nu] & "'"
yani benim yanlış yazdığım kod böyle, doğrusunu nasıl yazabilirim üstadlar...

örnek çalışmayı da ekte gönderiyorum, ek içinde de derdimi anlatmaya çalıştım. şimdiden teşekkürler....

Ek Dosyalar
iki_koşullu_bul.rar



Komşunun Tavuğu sana Kaz Görünür, Aldanma..!

uzunlarbilisim

uzunlarbilisim

Aktif Üye
178
S.....
 36
 16
 66
 03/11/2008
0
 Bursa
 Bilişim Uzmanı
 Ofis 2003
 28/03/2019,18:17
Çözüldü 
şimdi şunu denedim;

stLinkCriteria = "[klasör_nu]=" & "'" & Me![klasör_nu] & "'"
stLinkCriteria = "[dosya_nu]=" & "'" & Me![dosya_nu] & "'"

böyle oluyor fakat bu şekilde hem klasörleri getiriyor hemde dosyaları...
olması gerken örnek: sadece metin kutularına girdiğim 5 inci klasörün 2 nci dosyalarının kaçtane olduğunu direk bulsun. bilmem anlatabildim mi?

sorgu ile sorun halledilir biliyorum ama 100 den fazla klasör ve yüzlerce dosya var, hangi birine sorgu yapayım...


Komşunun Tavuğu sana Kaz Görünür, Aldanma..!

...........
Puletin

Puletin

Onursal Üye
100
 Belirtilmemiş
 40
 1.717
 01/11/2008
416
 -
 
 Ofis 2003
 24/12/2016,00:18
Çözüldü 
Fihrist no ya bak butonunun Vba koduna şunu yazarsan

Visual Basic Code
a = DCount("fihrist_nu", "veri", "[dosya_nu]=[Forms]![Form1]![dosya_nu] And [klasör_nu]=[Forms]![Form1]![klasör_nu]")
MsgBox ("Girilen Klasör ve dosyaya Enson verilen Fihrist no ") & a


Sana istediğin sayı mesaj olarak gelecektir.


Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...

uzunlarbilisim

uzunlarbilisim

Aktif Üye
178
S.....
 36
 16
 66
 03/11/2008
0
 Bursa
 Bilişim Uzmanı
 Ofis 2003
 28/03/2019,18:17
Çözüldü 
Çok teşekkür ederim sn Puletin, bu kod işimi gördü, bende kodun sonuna +1 ekledim ve böylece girilecek olan fihrist noyu direk söylemiş oldu...



Komşunun Tavuğu sana Kaz Görünür, Aldanma..!

...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Sorguda Koşullu Formül Kullanma haziran4 9 446 07/05/2019, 16:46
Son Yorum: haziran4
Çözüldü Eposta Adresinin Uzantısını Bulma access_delisi 2 131 02/05/2019, 12:58
Son Yorum: access_delisi
Çözüldü Formda Koşullu Biçimlendirme haziran4 4 311 30/04/2019, 10:03
Son Yorum: haziran4
Çözüldü Yaş Aralığını Sorgu Yaparak Bulma tamer duran 8 387 11/02/2019, 22:52
Son Yorum: tamer duran
Çözüldü Sorguda Sıralama Ve Eksik Olan Sayıyı Bulma alimadam 6 386 13/12/2018, 12:47
Son Yorum: alimadam

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.