Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
27/03/2018 17:20
Konu Sahibi
salih demir
Yorumlar
12
Okunma
854
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
salih demir

salih demir

Üye
92516
 34
 4
 13
 08/10/2017
0
 Bursa
 Mühendis
 Ofis 2016 64 Bit
 Dün,17:00
Çözüldü 
S.a arkadaşlar.Bende ufaktan accessle bişeyler yapmaya çalışıyorum fakat cok zormusImg-grineklediğim programa giriş paneli eklemek istiyorum birde verilen yakıt formunda plakayı sectiğim zaman o aracın son girilen km ilk km olarak gösterme imkanı varmıdır.Şimdiden cok tesekkürler.




ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 483
 12.103
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,00:31
Merhaba, konu başlığınız ile sorduğunuz sorunun bağlantısını çözemedim.

Öncelikle Yapılmaması Gereken Ölümcül HatalarURL'ye Git konusunu inceleyiniz.

Formdaki TXTPLAKA açılan kutusunun güncelleştirme sonrasında olayına aşağıdaki kodu ekleyiniz.

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Dim GYakit As Integer

GYakit = Nz(DMax("[SON KM]", "VERİLEN_YAKIT", "[PLAKA]='" & Me.TXTPLAKA & "'"), 0)

If GYakit = 0 Then

GYakit = DLookup("[İLK KM]", "ARAÇ_TANIMLA", "[ID]=" & Me.TXTPLAKA)

End If

Me.TXTİLK = GYakit


Verilen yakıt tablosunda plakaya ait son veriyi aktarır, veri yok ise araç tanımlamadaki ilk km alanındaki veriyi aktarır.

Nesne isimlerinde ve alan isimlerinde Türkçe karakter ve boşluk kullanmamaya özen gösterinb.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

...........
A.Kadir.

A.Kadir.

Uzman
95708
A..... De....
 Belirtilmemiş
 10
 194
 02/03/2018
41
 İstanbul
 
 Ofis 2016 64 Bit
 06/04/2019,10:21
merhaba ben düzenleme yapar iken ozan bey yazmış . +rep
ufak bir düzenleme yapıldı.
inceleyiniz.



salih demir

salih demir

Üye
92516
 34
 4
 13
 08/10/2017
0
 Bursa
 Mühendis
 Ofis 2016 64 Bit
 Dün,17:00
Çok tesekkürler ilgilinize Ozan bey .yalnız kayıt yaparken tablolarda plaka ıd olarak birincil anahtara verilen değer ile kaydoluyor onu nasıl plaka olarak görebilirim.




...........
ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 483
 12.103
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,00:31
(28/03/2018 15:54)salih demir Adlı Kullanıcıdan Alıntı: plaka ıd olarak birincil anahtara verilen değer ile kaydoluyor

Merhaba, bu şekilde doğru olanı yapmışsınız. Ancak verilen_yakit tablosundaki plaka alanının sayı olarak değiştirilmesi gerekli. Bu işlemi yaptıktan sonra

SQL Code
SELECT VERİLEN_YAKIT.TARİH, ARAÇ_TANIMLA.PLAKA, VERİLEN_YAKIT.[ARACI KULLANAN], VERİLEN_YAKIT.[YAKITI VEREN], VERİLEN_YAKIT.[İLK KM], VERİLEN_YAKIT.[SON KM], VERİLEN_YAKIT.[VERİLEN LT], VERİLEN_YAKIT.[YAPILAN KM], VERİLEN_YAKIT.[ORTALAMA TÜKETİM]
FROM ARAÇ_TANIMLA INNER JOIN VERİLEN_YAKIT ON ARAÇ_TANIMLA.ID = VERİLEN_YAKIT.PLAKA;



Sorgusu ile plaka id yerine plakayı görebilirsiniz.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

salih demir

salih demir

Üye
92516
 34
 4
 13
 08/10/2017
0
 Bursa
 Mühendis
 Ofis 2016 64 Bit
 Dün,17:00
Ozan bey affınıza sığınıyorum fakat bilmeyince zor oluyor yazdığınız kodu nerde sorgulamasını yapmam gerekiyor.



...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü İç İçe Sekmelerde Veri Bağlama Sorunu donepezil 2 125 01/05/2019, 10:50
Son Yorum: donepezil
Çözüldü Acces Veritabanı Bağlama golf2000 50 1.231 14/12/2018, 22:01
Son Yorum: golf2000
Çözüldü Access E Sql Serverdan Tablo Bağlama Hakkında prtkl 3 263 20/11/2018, 16:38
Son Yorum: prtkl
Çözüldü Sorgudaki Alanları Raporun Ayrıntı Kısmındaki Alanlara Bağlama mmert06 8 602 29/06/2018, 14:45
Son Yorum: mmert06
Çözüldü Access Excel Tablo Bağlama Sorunu blake33 2 426 19/05/2018, 14:03
Son Yorum: A.Kadir.

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.