Skip to main content

AccessTr.neT


İlişkisiz Formda Alt Form Yada Buton İle Kayıt Gösterme

Oğuz Türkyılmaz
Oğuz Türkyılmaz
10
772

İlişkisiz Formda Alt Form Yada Buton İle Kayıt Gösterme

Çözüldü #1
Merhaba F_Uye Formunda üye bilgileri incelenirken Altformda SF_BorcAlacakBakiye formunu göstermem F_Uye Ado ile kayıt yaptığı için ilişkisiz formlarda bağlantı kurulamaz gerekçesi ile mümkün olmuyor. 
Ben F_Uye Formunda 1 numaralı üyeyi incelerken
 altformda yada Üye hesap Hareketleri butonuna tıklandığında 1 numaralı Üyenin bilgilerini içeren
SF_BorcAlacakBakiye Formunu actırmam nasıl mümkün olabilir iki yöntemi de ayrı ayrı nasıl çalıştırabilirim. Mümkünse 2 yöntemide farklı yerlerde kullanabilmek adına öğrenmek istiyorum. 
Bu bölümleri projeden ayırdığımda hata verdiği için projeyi komple yükledim ingilizce ifadeli formlar ilişkili Türkçe ifadeli yeni Formlar Ado ile çalışıyor.
İlişkili formlarda bu özellikler zaten çalışıyor . Yardımlarınız için teşekkür ederim.

[Resim: do.php?img=9778]

[Resim: do.php?img=9779]
.rar AED BilgiSistemi.rar (Dosya Boyutu: 507,02 KB | İndirme Sayısı: 5)
Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]


Son Düzenleme: 03/03/2020, 07:58, Düzenleyen: Oğuz Türkyılmaz.
Cevapla
#2
Butonun tıklandığında olayına 

Visual Basic Code
Me.S_UyeHesapAF.SourceObject = "SF_BorcAlacakBakiye"
Me.S_UyeHesapAF.Form.RecordSource = "SELECT (select sum(Bakiye) from S_BorcAlacak where UyeNo=GS_BorcAlacak.UyeNo and ID<=GS_BorcAlacak.ID) AS Bakiye, UyeNo, * FROM S_BorcAlacak AS GS_BorcAlacak WHERE (((GS_BorcAlacak.UyeNo)=" & UyeNo_TXT & "));"

kodu ekleyerek deneyiniz.
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
#3
(03/03/2020 10:13)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Butonun tıklandığında olayına 

Visual Basic Code
Me.S_UyeHesapAF.SourceObject = "SF_BorcAlacakBakiye"
Me.S_UyeHesapAF.Form.RecordSource = "SELECT (select sum(Bakiye) from S_BorcAlacak where UyeNo=GS_BorcAlacak.UyeNo and ID<=GS_BorcAlacak.ID) AS Bakiye, UyeNo, * FROM S_BorcAlacak AS GS_BorcAlacak WHERE (((GS_BorcAlacak.UyeNo)=" & UyeNo_TXT & "));"

kodu ekleyerek deneyiniz.
 Ozan Bey Bakiye Bölümünde hesaplama yapmıyor.
[Resim: do.php?img=9780]
Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]


Cevapla
#4
Visual Basic Code
Me.S_UyeHesapAF.Form.RecordSource = "SELECT ID, Tarih, UyeNo, IslemTuru, Borc, Alacak, (select sum(Bakiye) from S_BorcAlacak where UyeNo=GS_BorcAlacak.UyeNo and ID<=GS_BorcAlacak.ID) AS Bakiye FROM S_BorcAlacak AS GS_BorcAlacak WHERE (((UyeNo)=" & UyeNo_TXT & "));"
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
#5
Ozan bey elinize sağlık. Zahmet olmazsa  Form üzerinde fiziki olarak yeterli yer olmadığı hareketlerin satır sayısının fazla olduğu durumlarda butona tıklandığında ayrı bir form olarak açtırmak için ne yapılabilir  gösterirseniz bu tarz kullanım şeklini de öğrenmek istiyorum. İlişkili formlarda hallediyorum ama ADO da beceremedim.
Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]


Cevapla
#6
Form açtırma ile adonun ilgisi yok. Butona tıkladığınızda açılacak form için kriter belirtmelisiniz. 

Visual Basic Code
DoCmd.OpenForm "SF_BorcAlacakBakiye", , , "UyeNo=" & Me.UyeNo_TXT

SF_BorcAlacakBakiye isimli form yerine farklı bir form oluşturun.
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task