Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
21/04/2018 17:07
Konu Sahibi
dabanli
Yorumlar
5
Okunma
504
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
dabanli

dabanli

Üye
96549
 40
 3
 13
 16/04/2018
0
 
 
 
 23/04/2018,15:33
Çözüldü 
.net uygulasi ile bir tabloya insert ettigimizi farz edelim. ID kolonu Autonumber . bu tabloya insert islemi yaptigimda insert ettigim kayitin ID degerini alip baska bir tabloya girmem gerekiyor. once insert ediyorum sonra max degerini buluyorum ama birden fazla kullanici oldugunu dusunursek ve insert ile max degeri alma islemi arasinda baska bir kullanicinin insert etmesi durumu var. 
simdi sorum su 
insert isleminde Autonumber olan ID kolonumun degerini alma sansim varmi ? 
yoksa multiuser olayinda bu islemi nasil yapmami onerirsiniz ? 

tesekurler...




ozguryasin

ozguryasin

Uzman
9727
Öz.... Ya....
 36
 44
 1.138
 23/09/2009
613
 Bursa
 Yazılım
 Ofis 2016 32 Bit
 Bugün,07:21
Merhaba; kaydet butonuna bastığınızda başka bir kullanıcıda bassa arada fark olacağı için zaman farkı.  

 

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Dim rs As New ADODB.Recordset
Dim sorgu As String

sorgu = "SELECT Last(Tablo1.id) AS Sonid FROM Tablo1;"

rs.Open sorgu, CurrentProject.Connection, adOpenKeyset, adLockOptimistic

MsgBox rs!Sonid + 1

rs.Close



kullanabilirsiniz veya, otomatik sayıları hep kendiniz verdirirsiniz. o şekilde işlem yaptırabilirsiniz. ki ben otomatik sayıları hiç bir zaman otomatik bırakmıyorum. örneğin diyelim ki personel listeniz var id otomatik, bir sürü işlem yapılmış, ve birisi 5 nolu personeli yanlışlıkla silmiş, diğer tablolarda işlemleri duruyor. birdaha personel numarası 5 olan bir kişi ekleyemezsiniz.


POWER 'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin https://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis


Site Kurallarını sorularınızın hızlı cevaplanması için kesinlikle okuyunuz.

...........
ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 482
 12.116
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 19/07/2019,20:59
Merhaba. özgürün cevabına ek olarak,

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
   Dim db As DAO.Database
   Dim rs As DAO.Recordset
   Dim GSonSayim As Integer

   Set db = DBEngine(0)(0)
    
   db.Execute "INSERT INTO tbl_tablo (adisoyadi) VALUES ('" & mtn_adisoyadi & "')"
    
   Set rs = db.OpenRecordset("SELECT @@IDENTITY AS LastID;")
   GSonSayim = rs!LastID
   rs.Close

   Set rs = Nothing
   Set db = Nothing
    
   MsgBox (GSonSayim)


Bu kod, butonun tıklandığında tabloya veri aktarır ve GSonSayim değişkeni aktarılan kaydın sayı numarasıdır


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

dabanli

dabanli

Üye
96549
 40
 3
 13
 16/04/2018
0
 
 
 
 23/04/2018,15:33
Tesekurler ama istedigim bu degil. 
insert ettigim anda bana id dondermesini istiyorum. 
once insert sonra son numarayi sorgulamak istemiyorum. 


access de trigger yazabiliyormuyuz.




...........
ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 482
 12.116
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 19/07/2019,20:59
Merhaba, insert into kodunu çalıştırdığınızda autonumber değerini alamazsınız. Bu değeri öğrenmek için ya ekleme sorgusundan önce yada sorgudan sonra kod ile öğrenebilirsiniz.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

dabanli

dabanli

Üye
96549
 40
 3
 13
 16/04/2018
0
 
 
 
 23/04/2018,15:33
(22/04/2018 12:00)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba, insert into kodunu çalıştırdığınızda autonumber değerini alamazsınız. Bu değeri öğrenmek için ya ekleme sorgusundan önce yada sorgudan sonra kod ile öğrenebilirsiniz.

tesekurler.



...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Webbrowserda (input Type Disable) Olan Alandan Veri Almak mustinba 4 174 03/07/2019, 22:08
Son Yorum: mustinba
Çözüldü Autonumber Sütununun Aynı Kalması Veya Bir Artması 10pele10 18 536 01/07/2019, 23:48
Son Yorum: halily
Çözüldü Sorgu Kriterini Formdan Almak Ertugrul Kuzu 7 441 03/06/2019, 16:10
Son Yorum: halily
Çözüldü Klasördeki Dosya İsimlerini Almak ates2014 17 654 27/04/2019, 21:14
Son Yorum: ates2014
Çözüldü Rapor Hazırlama Ve Çıktı Almak access acemisi 18 878 23/02/2019, 18:29
Son Yorum: access acemisi

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.