Skip to main content

AccessTr.neT


İo Exception Was Unhandled Hatası

İo Exception Was Unhandled Hatası

Çözüldü #1
merhaba,

Kod
Private Sub Button8_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button8.Click

        PictureBox1.Image = Nothing
        guncelle()
        Dim Hedef As String
        yol = Directory.GetCurrentDirectory()
        Hedef = yol + "\resim\\" + Me.TextBox2.Text + ".jpg"
        Kill(Hedef)
        TextBox9.Text = Hedef

        Kill(Hedef)


      
    End Sub

silme işleminde , Kill(HEDEF) için hata mesajı alıyorum
mesaj;
İşlem, başka bir işlem tarafından kullanıldığından 'C:\Users\asus\Documents\Visual Studio 2010\Projects\Veri Alma Resim Ekleme Vs\WindowsApplication2\bin\x86\Debug\resim\Ali TARLA.jpg' dosyasına erişemiyor.

hatası için çözüm yolu nedir ? Yardımcı olabilir misiniz
Cevapla
#2
2 defa kill() kullanmışsınız o nedenle olabilir?
dosyayı bir defa sildikten sonra 2. defa silmeye çalıştığınızda dosya olmadığı için hata veriyor
kendi denememde tek kill() kullandığımda dosyayı silerken 2 defa kullandığımda hata verdi
ayrıca "\resim\\" ifadesinde neden 2 tane "\" var bir tane olması gerekmez mi
"\resim\" gibi
kullandığım kod aşağıda yer almaktadır.
Not:  "güncelle()" devre dışı bırakıldı
Visual Basic Code
PictureBox1.Image = Nothing
        ' guncelle()
        Dim Hedef, yol As String
        yol = Directory.GetCurrentDirectory()
        Hedef = yol + "\resim\" + Me.TextBox2.Text + ".jpg"
        'Kill(Hedef)
        TextBox9.Text = Hedef

        Kill(Hedef)
Cevapla
#3
(01/09/2019 13:05)berduş Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 2 defa kill() kullanmışsınız o nedenle olabilir?
dosyayı bir defa sildikten sonra 2. defa silmeye çalıştığınızda dosya olmadığı için hata veriyor
kendi denememde tek kill() kullandığımda dosyayı silerken 2 defa kullandığımda hata verdi
ayrıca "\resim\\" ifadesinde neden 2 tane "\" var bir tane olması gerekmez mi
"\resim\" gibi
kullandığım kod aşağıda yer almaktadır.
Not:  "güncelle()" devre dışı bırakıldı
Kod
PictureBox1.Image = Nothing
        ' guncelle()
        Dim Hedef, yol As String
        yol = Directory.GetCurrentDirectory()
        Hedef = yol + "\resim\" + Me.TextBox2.Text + ".jpg"
        'Kill(Hedef)
        TextBox9.Text = Hedef

        Kill(Hedef)
merhaba, bahsettiğiniz şekilde kodu yalnızca buton ile çalıştırdığımda dosya siliniyor (teşekkürler) , fakat program diğer kodlarda açık olduğunda hata veriyor.
Aslında benim problemim tam olarak silme işlemi değil. Aldığım hata , ""İşlem, başka bir işlem tarafından kullanıldığından.."" şeklinde 

dosyamı ekliyorum, 
bu sefer dosya silme işlemi yerine , dosyayı bir uzantıdan , diğer uzantıya taşımaya çalışıyorum. Aynı hata devam ediyor.
*resim konum değiştir   butonuna basınca , işleme devam edemiyor.

tekrar inceleye bilir misiniz

*(program açılmadan önce, veritabanı2.accdb  D:\ ' ye taşınmalı)
.rar WindowsApplication1 - transfer.rar (Dosya Boyutu: 146,06 KB | İndirme Sayısı: 2)
Cevapla
#4
sayın @ercens ben Visual basic 2010 Expressi kurmuştum ama maalesef VT yi "D" ye taşımama rağmen gönderdiğiniz haliyle çalıştırmaya çalıştığımda tabloyu açma satırında "listele()" prosedüründe "baglanti.Open()" satırında hata verdiği için çalışmadı
"listele()" yi devre dışı bıraktığımda ise düzgün çalıştı ve taşıdı
o nedenle maalesef yardımcı olamıyorum
iyi çalışmalar
Cevapla
#5
(01/09/2019 15:59)berduş Adlı Kullanıcıdan Alıntı: sayın @ercens ben Visual basic 2010 Expressi kurmuştum ama maalesef VT yi "D"  ye taşımama rağmen gönderdiğiniz haliyle çalıştırmaya çalıştığımda tabloyu açma satırında "listele()"  prosedüründe "baglanti.Open()" satırında hata verdiği için çalışmadı
"listele()" yi devre dışı bıraktığımda ise düzgün çalıştı ve taşıdı
o nedenle maalesef yardımcı olamıyorum
iyi çalışmalar

merhaba, bu da bir çözüm yolu olabilir belki.
Fakat Private Sub listele() gibi özel bir yapı, başka bir buton içerisine nasıl devre dışı bırakılabilir? Belki bu şekilde çözebilirim.

yani sallıyorum , listele.close yada listele().end gibi bir komut varmıdır?
Cevapla
#6
sizde form yüklenirken çalışan listele() prosedüründe sorun çıkıyor mu?
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da