Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
12/02/2019 09:25
Konu Sahibi
ertans
Yorumlar
5
Okunma
224
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
ertans

ertans

Gümüş Üye
83301
Er.... Sa....
 49
 35
 123
 27/06/2016
0
 İzmir
 Ulaşım Sektörü
 Ofis 2010 64 Bit
 Bugün,15:58
Çözüldü 
Herkese merhaba, bir sorgu yaptım ve bu sorgu son eklenen 10 kayıt için çalışsın istiyorum. Bunu nasıl yapabileceğim konusunda yardımcı olur musunuz lütfen.

Not: amacım son 10 kaydın gösterilmesi değil, bazı işlemler yapan ve bunun sonuçlarını başka bir veri tabanına kaydeden sorgunun, son 10 kayıt için çalışması..



halily

halily

Uzman
65596
Ha....
 26
 1.159
 30/07/2014
209
 -
 
 Ofis 2019 64 Bit
 Bugün,18:55
sorgunuzda otomatik benzersiz id yada eklenme tarihi gibi bir alan var mı?



...........
ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 483
 12.100
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,18:56
Merhaba, örnek uygulamanızı eklerseniz inceleyip dönüş yapabiliriz.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

ozguryasin

ozguryasin

Uzman
9727
Öz.... Ya....
 36
 44
 1.131
 23/09/2009
613
 Bursa
 Yazılım
 Ofis 2016 32 Bit
 14/06/2019,00:57
sorgunuzu işleme alın bşka bir sorguda 

SQL Code
TOP 10 


fonksiyonunu kullanın


POWER 'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin https://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis


Site Kurallarını sorularınızın hızlı cevaplanması için kesinlikle okuyunuz.

...........
ertans

ertans

Gümüş Üye
83301
Er.... Sa....
 49
 35
 123
 27/06/2016
0
 İzmir
 Ulaşım Sektörü
 Ofis 2010 64 Bit
 Bugün,15:58
Merhaba, uygulama örneğinin bir kısmını ekliyorum. Kısaca anlatmak gerekirse;

1) dbo_R5ACTIVITIES, dbo_R5BACKLOG, dbo_R5COMMENTS tabloları başka bir server da.

2) Raporlama ve takip için ihtiyacım olan verileri yukarıdaki tablolardan alıp kendi oluşturduğum veritabanına (dbo_m1_olay) kaydediyorum ve bu işlemi her gün tekrarlıyorum.

3) Böylece kendi veritabanıma istediğim verileri seçerek sonradan günlük, aylık ve yıllık raporlar alabiliyorum (bunu uzak veritabanında yapamıyorum).

4) Bu işlem uzak veritabanındaki tüm verileri taradığı için (tahmin ediyorum) yaklaşık 6 - 7 dk sürüyor.

5) Sorguların son 10 gün için daha hızlı çalışmasını nasıl sağlarım.

Desteğiniz için teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.



ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 483
 12.100
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,18:56
Merhaba, Sorguya ölçüt ekleyerek zaten belirli sayıda veriye ulaşmışsınız. Ekleme sorgusuna yazılan ölçütü tablosu dbo_R5BACKLOG olan sorguya ekleyip, ekleme sorgusuna dbo_R5BACKLOG tablosu yerine yeni oluşturulan sorgu dahil edilirse biraz daha hızlı olabilir.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Metin Kutusuna Girilen Veriye Göre Veri Çağırma fascioğlu 9 601 14/03/2019, 14:50
Son Yorum: programmer67
Çözüldü Pdf Adını Veriye Göre Oluşturmak zetyu 9 463 03/03/2019, 23:01
Son Yorum: zetyu
Çözüldü Liste Kutusunda Süzülen Veriye Tıklayınca Form Üzerinde O Veriye Nasıl Ulaşılır. Oğuz Türkyılmaz 8 437 22/10/2018, 02:28
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Docmd Komutunun Çok Alanlı Yapıya Uygulanması notrino 2 317 07/09/2018, 07:32
Son Yorum: notrino
Çözüldü Çift Tıklama İle Veriye Dayalı Birden Fazla Form Açmak Seçeneği fascioğlu 6 402 17/08/2018, 14:00
Son Yorum: fascioğlu

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.