Skip to main content

AccessTr.neT


Kayıt Butonu ile verileri tablloya kaydetmek

Kayıt Butonu ile verileri tablloya kaydetmek

Çözüldü #1
Arkadaşlar öncelikle hepinize selamlar.

Bir ders programı hazırlamaya çalışıyorum. Bir yerde takıldım yardımlarınızı rica ediyorum. Ders_Ekle formunda göreceğiniz gibi bir kayıt tuşum var. Ona basınca girdiğim veriler Ders_Ekleme_Hareketleri isimli tabloya kaydedilsin istiyorum.

Konuyu açmadan önce sitede tarattım. Bir örneği kendi programıma uygulamaya çalıştım ama başaramadım.

Şimdiden teşekkür ederim.
.rar Örnek.rar (Dosya Boyutu: 35,13 KB | İndirme Sayısı: 6)
elmariachi, 17-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla
#2
Selam.

Bu Örnek'te Kayıt tuşu ile kayıt edilebilmekte, işine yaramasını umarım.

Saygılar
Son Düzenleme: 03/02/2016, 05:03, Düzenleyen: bigdaddy_isi.
Cevapla
#3
Üstadım cevabınız için teşekkürler, ilk bakışta her ne kadar örneğiniz beni aşıyor olsa da bugün işyerinde benim programı sizinkine adapte etmeye çalışacağım. Neticeyi akşam bildirim.
Sayın @bigdaddy maalesef örneğinizi kendi örneğime uyarlayamadım. Eğer benim kodlar üzerinden gidebilirsek çok sevinirim. Anladığım komut satırları olursa benim için çok daha iyi olur diye düşünüyorum. Çünkü kayıt işlemini hallettikten sonra çeşitli if blokları kullanacağım.

Tekrardan size ve yardım edecek herkese teşekkürler.

NOT: Aslında aynı kayıt mantığıyla birkaç yıl önce yaptığım programı halen iş yerinde kullanıyorum. Bu niye hata veriyor anlamadım.  Angry Angry Angry
elmariachi, 17-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla
#4
sayın elmariachi,

EK'te;
bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak ve form üzerindeki denetimlerde bazı düzenlemeler de yapmak sureti ile hazırlanmış örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
.rar Örnek-ATOZ.rar (Dosya Boyutu: 36,11 KB | İndirme Sayısı: 15)
Herkes,kendisinin AR-GE'cisidir...


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında
Cevapla
#5
Sayın atoz112 ellerinize sağlık tam istediğim gibi butona basınca istediğim yere kaydediyor. Yalnız küçük bir sorun var. Açıklama kısmında yazdığınız değişiklikleri yaparak ID'ler yerine tam adları yazdırmak istedim ama bir değişiklik olmadı, yine ID numaraları yazılıyor. Siz en alttaki komutları şöyle yazmışsınız;

Me.Açılan_Kutu0 = Me.Açılan_Kutu0.Column(0)
Me.Açılan_Kutu4 = Me.Açılan_Kutu4.Column(0)  

Parantez içindeki 0 yerine 1 yazınca tam adlar geliyor ancak bu seferde butona basınca bazı alanlar siliniyor. Bunu düzeltebilirsek (bu arada tüm alanları tam adlarıyla göstermek istiyorum) sorunum tamamen çözülmüş olacak.

Şimdiden teşekkürler.
elmariachi, 17-04-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla
#6
sayın elmariachi,

EK'te;
bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak hazırlanmış örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz.

yalnız,önemli bir bilgilendirmeyi tavsiye niteliğinde yapmayı uygun görmekteyim.

(örnek anlatım için,formun üzerindeki BÖLÜM değerlerini gösteren açılan kutu baz alınacaktır).

bu denetimde iki alan mevcut.Bolum_No ve Bolum_Adi.formu çalıştırıp görselde Bolum_Adi seçilmesi sağlandıktan sonra,tabloya kayıt olarak Bolum_No değerinin yazılması daha uygundur.çünkü;tabloya eğer Bolum_Adi olarak kaydederseniz,tablonun zaman içerisinde yoğun bir kayıt durumu olduğunda şişmesine diğer bir ifade ile uygulamanın miktarında artış meydana getirir.metin değerinin karakter sayısı en fazla 50 ya da üzeri demektir.fakat,Bolum_No olarak kaydederseniz,2 ya da duruma göre 3 haneli bir karakter sayısı olarak eklemiş olacaksınız.

bu nedenden dolayı,ileride bu gibi bir soruna maruz kalmanız engellenmek istendiği ve bu düşünce söz konusu olduğu için,sayısal ID değerleri yazdırılmak istenmiştir.aynı husus,diğer açılan kutu değerleri için de geçerlidir.

bir diğer tavsiye olarak da;formlarda zaten Bolum_Adi değerleri gösterilmektedir.eğer rapor çıktılarında Bolum_No yerine Bolum_Adi değerlerini göstermek istiyorsanız;bunu da,DLOOKUP Fonksiyonu ile ilgili Bölümler tablosu ile kriter eşleşmesi yapmak sureti ile sağlatabilirsiniz.

elbette ki,tercih ve takdir sizindir.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
.rar Örnek-ATOZ2.rar (Dosya Boyutu: 35,34 KB | İndirme Sayısı: 8)
Herkes,kendisinin AR-GE'cisidir...


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da