Skip to main content

AccessTr.neT M.

Kayıt sonlanmadan Kaydetme sorunu.

Konu

Çözüldü #1
ÖNCELİKLE SOMA DA ELİM KAZA SONUCU HAYATINI KAYBEDENLERE ALLAHTAN RAHMET YAKINLARINA
SABIR DİLER,TÜM TÜRKİYE'NİN BAŞISAĞOLSUN.

Arkadaşlar uzun zamandır üzerinde çalıştığım Otel Programının
finaline yaklaşmış bulunmaktayım,
Ancak bazı aksaklıklar var bunlardan birincisi ve en önemlisi

Şöyleki;frm_Odabilgileri formunda kayıt girmediğimiz halde yani
kaydı sonlandırmadığımız halde tbl_Odabilgilerine,tbl_Odalistesine
kayıt yapıyor
Sorum: Kayıt sonlanmadan Kaydetme olayını nasıl önleyebilirim.
Bu hususda yarıncı olacak arkadaşlara şimdiden saygılarımı sunarım.

.rar Otel Yönetim-enson.rar (Dosya Boyutu: 1,27 MB | İndirme Sayısı: 5)
Cevapla
#2
Son Düzenleme: 14/05/2014, 21:55, Düzenleyen: redali.
Ben açamadım dosyayı 64 bit olduğunda sistem ama şöyle mantık kullanabilirsin.
Kayıt girdikten sonra çıkış yapa veya herhangi istediğin bir şeye tıkladığında şöyle bir mantık yap eğer form değişmişse kullanıcıdan msgbox ile kayıt yapıp yapmıyacağını sor ve ona göre işlem yap.
Örn:

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
If Me.Dirty Then
        If MsgBox("Kayıtta değişiklik yapılmış kaydetmek ister misiniz?", vbQuestion + vbYesNo, "Dikkat") = vbYes Then
        DoCmd.Save
        MsgBox "Başarıyla Kaydedildi", vbInformation, "UYARI"
        DoCmd.Close
        End If
        Else
        Me.Undo
        DoCmd.Close
        End If
Else
DoCmd.Close
End If

Cevapla
...........
#3
Muhterem arkadaşım,keşke açabilseydin sorunu daha iyi anlar belki ona göre çözüm yolunu seçebilirdiniz.Bu ve buna benzer uyarılar ile ilgisi yok.Saygılarımla.

Cevapla
#4
Merhaba,

Örneği inceleyip, kendi projenize uygulamaya çabalarsanız en kesin çözüme ulaşırsınız.. Daha bir çok yolu vardır ama kesin çözüm örnekteki..

https://accesstr.net/konu-profosyonel-ca...rnegi.html

[Resim: 149696E4D1FD5E63DB592BDF126248CE.png]
Cevapla
...........
#5
Son Düzenleme: 14/05/2014, 23:21, Düzenleyen: fascioğlu.
Sayın pmsata;
Power hocanın yazmış olduğu kodları çözebilme,anlayabilme veya en basitinden kendi projeme
uygulayabilme bilgisine,becerisine sahip olabilseydim eğer,o zaman bu soruyu siteye sormam tabiri caizise abbesle iştigl etmem demektir,ne zamandır kodlara Ö.baktığı gibi bakıp duruyorum...sonuçta malümünüz.İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim.Saygılarımla.

Cevapla
#6

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
Private Sub Kaydagit(ODN)
 Me.RecordSource = "Select * From tbl_odabilgileri where odano = " & ODN
 Me.KONTOP = Me.oda_fiyati * Me.Konaklamasuresi
 'Me.Oda_tipi = DLookup("[odatipi]", "tbl_odalistesi", "[odano]=" & [odano])
' Me.oda_fiyati = DLookup("[odafiyati]", "tbl_odalistesi", "[odano]=" & [odano])
 Me.Form.Requery
End Sub


Arkadaşlar,kaydetme sorunu ile ilgili hatayı buldum ve artık kaydet demiyene kadar kayıt yapmıyor,Hatalı kod odatipi ve Odafiyatını KAYDAGİT içinde Dlookup kullandığım için,kaldırdım ve hata vermiyor,Dlookup olayını Kaydetme sorunu yaşamadan VB içinde nasıl kullanabilirim.

Cevapla
...........

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task