Skip to main content

AccessTr.neT


Klasör var mı yok mu?

Klasör var mı yok mu?

Çözüldü #1
arkadaşlar merhaba, Vba kodlarıyla hardiskimde bir klasörün olup olmadığını nasıl kontrol edebilirim. hatta klasör yoksa oluşturulması yönünde öneride bulunması nasıl mümkün olabilir. yardımlar için çok teşekür ederim.
Cevapla
Çözüldü #2
Klasör olup olmadığını denetler eğer yoksa oluşturur. Eğer klasör adını kendiniz vermek isterseniz Input komutu kullanılabilir.
.rar AccessTr.rar (Dosya Boyutu: 8,49 KB | İndirme Sayısı: 57)
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla
Çözüldü #3
Alpeki Hocam Örnek için teşekkürler

Peki Bende her yıl sonunda arsiv oluşturmak istiyorum
Oluşturmak istediğim Arşiv tablosunun adını (Adı ne Olsun Diye Soracak) ve oluşturmak istediğim yer adını seçe bileceğim bir kod varmı elinizde..

Tekrar teşekkürler...
Kaplumbağa ya dikkat et...
Sadece  başını çıkartıp risk aldığında ilerleyebiliyor...
Son Düzenleme: 02/02/2009, 15:40, Düzenleyen: Puletin.
Cevapla
Çözüldü #4
Önce dizin soracak C veya D deyin. (iki nokta üstüste koymayın) Daha sonra da Klasör adını soracak yazın. Bu kadar...
.rar AccessTr_MD.rar (Dosya Boyutu: 12,05 KB | İndirme Sayısı: 23)
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla
Çözüldü #5
dizin = InputBox("dizin ne olsun", , "egemen")
If dizin = "egemen" Or dizin = "" Then Exit Sub
klasör = InputBox("klasör adı ne olsun?", , "egemen")
If klasör = "egemen" Or klasör = "" Then Exit Sub

Kodun arasına yukarıdakiler de eklenirse daha bi güzel olur hata vermez...
Bana işe yarayan bir müdür göster,sana dünyayı yerinden oynatayım.
                                                                                        Descartes


Cevapla
Çözüldü #6
Elbette.. O temel üzerine artık hata kodları eklenir diye düşündüm ben. Mesela dizin yazarken c: yazarsak da hata verecektir. Alt dizinler açarken de aynı şey... Egemen'in dediği gibi bir sürü eksikleri var kodların. Ama temel olarak işlevi yerine getirmek için yeterli. Bir de egemenin dediği kodlar eklenirse güzel olur.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da