Skip to main content

AccessTr.neT


Klasörde Dosya Varmı?

Klasörde Dosya Varmı?

Çözüldü #1
Access Veritabanının kullandığı kodlama sisteminde (visual basic) masa üstünde X dosyasının mevcut olup olmadığını nasıl sordururuz?
Misal: C:\Users\VESTEL\Desktop\xxx.jpg Buradaki xxx.jpg dosyasının var olup olmadığının tespitini nasıl yaparız?
Cevapla
#2
(25/02/2021 02:37)aliyorga Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Access Veritabanının kullandığı kodlama sisteminde (visual basic) masa üstünde X dosyasının mevcut olup olmadığını nasıl sordururuz?
Misal: C:\Users\VESTEL\Desktop\xxx.jpg Buradaki xxx.jpg dosyasının var olup olmadığının tespitini nasıl yaparız?
Dir diye bir komut var onunla yada filesystemobject ile yapabilirsiniz.En basiti Dir kullanmak.
Cevapla
#3
Sayın feraz dır yazıp dosya konumunumu yazmalıyız?
Cevapla
#4
(25/02/2021 08:02)aliyorga Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sayın feraz dır yazıp dosya konumunumu yazmalıyız?

Aşağıdaki kodu inceleyin lütfen.
Visual Basic Code
Dim dosyayolu As String
Dim dosyavar As String

dosyayolu = "C:\Users\VESTEL\Desktop\xxx.jpg"
dosyavar = Dir(dosyayolu)

If dosyavar = "" then
MsgBox "Dosya yok"

Else
MsgBox "Dosya mevcut"

End If
Cevapla
#5
(25/02/2021 08:02)aliyorga Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sayın feraz dır yazıp dosya konumunumu yazmalıyız?
Merhaba alttaki linkte örnek olarak kullanmıştım.4.mesajdaki if Dir ile başlayan kısım yeterli.Yosa else şartınuda koyabilirsiniz.
Youtubede bir sürü video var extra kod yazmadan yol göstermiştim araştırsısız diye Img-grin

https://accesstr.net/konu-butonla-exceld...#pid177988
Cevapla
#6
Konuyu çöp kutusuna taşımışlar yinede diğer yöntemide eklemiş olayaım.

Kod
If CreateObject("Scripting.FileSystemObject").FileExists("C:\Users\VESTEL\Desktop\xxx.jpg") Then
    MsgBox "Var"
Else
    MsgBox "Yok"
End If
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da