Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
24/04/2019 21:07
Konu Sahibi
ates2014
Yorumlar
17
Okunma
655
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ates2014

ates2014

Aktif Üye
66933
 48
 268
 31/10/2014
0
 Adana
 
 Ofis 2010 32 Bit
 19/07/2019,22:43
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar,
DATA Klasöründeki dosya isimlerini listeye almak istiyorum,
nasıl yapabilirim.?




halily

halily

Uzman
65596
ha....
 26
 1.283
 30/07/2014
215
 -
 
 Ofis 2019 64 Bit
 Bugün,14:22
güncelle butonunun kodu;

Visual Basic Code
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Private Sub Komut2_Click()
Dim StrDosyaAdi As String

StrDosyaAdi = Dir$(CurrentProject.Path & "\data\")
Do While StrDosyaAdi <> ""
    Liste0.AddItem StrDosyaAdi
    StrDosyaAdi = Dir$
Loop

End Sub

olarak dener misiniz?



...........
ates2014

ates2014

Aktif Üye
66933
 48
 268
 31/10/2014
0
 Adana
 
 Ofis 2010 32 Bit
 19/07/2019,22:43
Çok teşekkür ederim haliliyas hocam,
bu listeden seçmiş olduğum veri tabanını programıma nasıl bağlayabilirim?



halily

halily

Uzman
65596
ha....
 26
 1.283
 30/07/2014
215
 -
 
 Ofis 2019 64 Bit
 Bugün,14:22
Tam olarak anlayamadım ne yapmak istediğinizi.
Amacınız seçtiğiniz vt'deki tabloları kendi vt'nizin içine aktarmak  mi(import)?
Mesela yedeklediginiz tablolari geri yüklemek gibi mi?




...........
ates2014

ates2014

Aktif Üye
66933
 48
 268
 31/10/2014
0
 Adana
 
 Ofis 2010 32 Bit
 19/07/2019,22:43
Aynen dediğiniz gibi hocam,
her yıl için veri tabanını yedekliyorum,
bu liste sayesinde geçmiş yılın veri tabanına 1 butonla bağlanmak istiyorum,
bunu nasıl yapabilirim?



halily

halily

Uzman
65596
ha....
 26
 1.283
 30/07/2014
215
 -
 
 Ofis 2019 64 Bit
 Bugün,14:22
tüm tabloları otomatik olarak mı alacaksınız yoksa tablo seçimi mi yapılacak?
sorgular falan da alınacak mı?

temel mantık aşağıdaki gibidir

Visual Basic Code
DoCmd.TransferDatabase acImport, "Microsoft Access", _ 
    "veritabanınıntamyoluveadı", acTable, "tablonunadı", _ 
    "tablonunyeniadı"

örnek çalışma ektedir.
çalışmada seçtiğiniz seçeneğe göre tabloyu bağlar yada içeri aktarır
not: klasör isminde Türkçe karakter olunca sorun çıkarabiliyor maalesef



...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Webbrowserda (input Type Disable) Olan Alandan Veri Almak mustinba 4 174 03/07/2019, 22:08
Son Yorum: mustinba
Çözüldü Sorgu Kriterini Formdan Almak Ertugrul Kuzu 7 441 03/06/2019, 16:10
Son Yorum: halily
Çözüldü Rapor Hazırlama Ve Çıktı Almak access acemisi 18 878 23/02/2019, 18:29
Son Yorum: access acemisi
Çözüldü Access'in Masaüstü Dosya İkonunu Değiştirme Oğuz Türkyılmaz 3 312 21/12/2018, 13:06
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Dosya Açık mı kontrolü bibib 6 459 13/12/2018, 23:58
Son Yorum: bibib

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.