Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
18/12/2018 12:04
Konu Sahibi
notrino
Yorumlar
5
Okunma
316
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
notrino

notrino

Aktif Üye*
79958
 170
 602
 18/02/2016
31
 İzmir
 
 Ofis 2010 32 Bit
 27/01/2019,17:30
Çözüldü 
Merhabalar,

Aşağıdaki kodun anlamı nedir? Tşk.

Kod:
Private Sub Form_Load()
Dim s$
    s = "UPDATE Tablo1 SET EnableA1 = False WHERE EnableA1=True"
    CurrentDb.Execute s
End Sub




C*e*l*o*y*c*e

C*e*l*o*y*c*e

Uzman
7
Me.... B.....
 72
 3.217
 29/10/2008
988
 Ankara
 Yazılım
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,09:47
Form yüklendiğinde
Tablo1  içinde EnableA1 isimli alandaki true  yani seçili olan alanları False  yani kaldır olarak güncelliyor



...........
notrino

notrino

Aktif Üye*
79958
 170
 602
 18/02/2016
31
 İzmir
 
 Ofis 2010 32 Bit
 27/01/2019,17:30
(18/12/2018 13:06)C*e*l*o*y*c*e Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Form yüklendiğinde
Tablo1  içinde EnableA1 isimli alandaki true  yani seçili olan alanları False  yani kaldır olarak güncelliyor

Teşekkürler..



direnist

direnist

Uzman
244
Di.... SA....
 56
 494
 05/11/2008
167
 İstanbul
 
 Ofis 2010 64 Bit
 21/03/2019,13:01
(18/12/2018 12:04)notrino Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Dim s$

Merhabalar;
Değişken tanımladaki "$" işaretinin anlamı nedir ?
Sonradan değişkene değer atamada bu yazılmamış ?
Teşekkürler.




...........
notrino

notrino

Aktif Üye*
79958
 170
 602
 18/02/2016
31
 İzmir
 
 Ofis 2010 32 Bit
 27/01/2019,17:30
(18/12/2018 19:48)direnist Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(18/12/2018 12:04)notrino Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Dim s$

Merhabalar;
Değişken tanımladaki "$" işaretinin anlamı nedir ?
Sonradan değişkene değer atamada bu yazılmamış ?
Teşekkürler.

Açıkçası bilmiyorum,

Bu kod komple şöyle;

Kod:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Private Sub Form_Load()
Dim s$
    s = "UPDATE Tablo1 SET EnableA1 = False WHERE EnableA1=True"
    CurrentDb.Execute s
End Sub

Private Sub Toggle01_AfterUpdate()
Dim s As String
    
    
    Me!txta1.Requery
   
End Sub


Başka bir forumdan bir Rus yazılımcının çözümüydü...



ozguryasin

ozguryasin

Uzman
9727
Öz.... Ya....
 36
 44
 1.138
 23/09/2009
613
 Bursa
 Yazılım
 Ofis 2016 32 Bit
 Bugün,10:04
(18/12/2018 19:48)direnist Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Değişken tanımladaki "$" işaretinin anlamı nedir ?

doların anlamı yok. onu bir harf gibi düşünün 
yani

dim sS ile dim s$ 

dolar simgesi olması operatör özelliği veya fonksiyon özelliği taşımıyor. s harfine bağlı yazılması da değişken isminin bir harfi olduğunu gösteriyor.

Dim s$

s$  değişkenine string özelliği ekler. metinsel değerler alır rakamsal değerleri ise " " içinde metinsel olarak gösterir.


POWER 'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin https://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis


Site Kurallarını sorularınızın hızlı cevaplanması için kesinlikle okuyunuz.

...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Vba Kodlarında Kullanılan ! ' " * () [] Gibi İşaretlerin Anlamı Oğuz Türkyılmaz 1 255 21/01/2019, 23:25
Son Yorum: Oğuz Türkyılmaz
Çözüldü Kod Anlamı Hakkında notrino 1 182 21/12/2018, 12:24
Son Yorum: C*e*l*o*y*c*e
Çözüldü Sorulan soru-anlami hyuga84 13 3.198 25/05/2011, 17:01
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Bilgisayar Terimlerinin, Türkçe anlamı projesi.. MuhammedF 4 3.191 06/01/2011, 23:38
Son Yorum: ozanakkaya

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.