Skip to main content

AccessTr.neT


Kodda Klasörleri Listeletme

Kodda Klasörleri Listeletme

Çözüldü #1
İnternette bulduğum küçük bi kodla biraz uğraşıp bazı düzenlemeler yaptım fakat ne yaptıysam gösteridiğim yoldaki klasörleri listeletemedim. en son demem xlsx uzantılarını listelemekti ama aynı işlemi DIR uzantı için denediğimde işe yaramıyor. Şimdiden yardımlarınız için tşkler.
.zip Dosya.zip (Dosya Boyutu: 19,76 KB | İndirme Sayısı: 10)
erdem55, 12-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla
Çözüldü #2
Arkadaşlar rica ediyorum, lütfen Site Kurallarına uyalım. Bu şekilde cevap alamayacağınızı tahmin etmeniz gerekirdi. Örnek ekleyin ve sorun lütfen...
Cevapla
Çözüldü #3
Ekteki örneği inceleyin lütfen, form üzerinde listelemek istediğiniz adresi ve dosya türünü belirterek listeye doldurulmasını sağlayabilirsiniz. Bilmiyorum istediğiniz bu mu? Umarım öyledir.

Neticeyi bildirirseniz seviniriz. Kolay gelsin.
.rar Dosya_BlackEagle.rar (Dosya Boyutu: 23,28 KB | İndirme Sayısı: 33)
Cevapla
Çözüldü #4
Arkadaşlar ben d sürücüsünün içinde nekadar klasör varsa bulup kaydetmek yada görmek istiyorum. Fakat şuana kadar yazdığım kodlar ile sadece dosyaları görebildim klasörleri bir türü bulduramadim. Klasör uzantısını .dir olarak denedim yine bulduramadim.
Örnek dosya isteyeceğinizi biliyorum ama artık nereden başlayacağımı bilmiyorum basitinden d nin içindekileri bulup databaseye yada bi list e ekleyen kod örneği verebilirseniz çok sevinirim. Şimdidien tşk ederim.

Örnek verecek olursam
d:\ içinde a-b-c klasörleri olduğunu var sayalım bu klasörleri bulup
a = d:\a
b = d:\b
gibi elde etmek istiyorum. yani hem dosyanın ismini hemde yolunu.
Yardımcı olan arkadaşlara tekrardan tşk ederim.
erdem55, 12-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla
Çözüldü #5
(07/11/2010 19:09)BlackEagle Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ekteki örneği inceleyin lütfen, form üzerinde listelemek istediğiniz adresi ve dosya türünü belirterek listeye doldurulmasını sağlayabilirsiniz. Bilmiyorum istediğiniz bu mu? Umarım öyledir.

Neticeyi bildirirseniz seviniriz. Kolay gelsin.

Dostum malesef benimde takildiğim nokta burası bende dosyaları bulduruyorum ama benim istediğim klasör isimleri ve klasör yolu.
yani d nin içindeki A-B-C diye klasör olduğunu varsayarsam bunları listelerken
a - d:\a
b - d:\b
gibi klasör ve yol olarak listeleyemiyorum. benim hazırladığım koddada aynı sorun var .dir dediğimde birşey bulmuyo
erdem55, 12-03-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla
Çözüldü #6
Sayın erdem55;
Benzer bir konuyla ben de uğraşıyorum. Forumdan edindiğim kodları kendime uyarlayıp şöyle bir şey yaptım. Belki istediğiniz bunun gibi bir şeydir. Sonuç bildirirseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar.
.rar DOSYAISLEMTEST.rar (Dosya Boyutu: 20,5 KB | İndirme Sayısı: 34)
Hayri16, 12-11-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da