Skip to main content

AccessTr.neT


Konulara Eklenen Uygulama İçeriğine Yönelik Tavsiyeler

atoz112
atoz112
6
6997

Konulara Eklenen Uygulama İçeriğine Yönelik Tavsiyeler

#1
Sayın konu sahipleri,

Kimi açılan konularda eklenen uygulamalar incelendiğinde görülmekte olan durumlar ve hususlara dair lüzum gerektirdiği düşüncesi ve gereklilik oluşturduğu üzere,aşağıda bahsi geçen tavsiyelerde bulunarak,bu tavsiyeleri dikkate almak sureti ile açtığınız ve sonraki açacağınız konularınız içerisinde yer alacak çalışmalarınızdaki kullanım süreçleri nezdinde hem uygulamalarınızın daha verimli ve daha olumlu sonuçlar almanızı sağlamanıza hem de sonraki zaman süreçlerinde oluşabilecek hata,sorun veya düzeltme ihtiyaçları durumlarında geriye dönük olarak ya da kodlamalar üzerinde düzenlemelerde bulunmak zorunda kalmamaya imkan vereceğini belirtmek yerinde olacaktır kanısındayım.

UYGULAMA İÇERİĞİNE YÖNELİK TAVSİYELER

Öncelikle,ekleyeceğiniz her bir konunuzdaki uygulamanın içeriğinde farazi gerçek dışı veriler barındıracak şekilde ve mümkün mertebe sorunun çözümünü görebilmek adına 4-5 kayıt veri olacak şekilde örnek eklemeyi ihmal etmeyip buna özen gösteriniz.

ayrıca,gerek forumda konu açacağınız zaman konularınıza ve gerekse de kendi çalışma veya kullanma ortamlarınızda çalıştırmadan veya kullanmadan öncesinde MUTLAKA kod sayfasındaki üst menüden DEBUG-COMPILE işlemini uygulamak sureti ile kod sayfasında hatalı yazımlardan dolayı ya da değişmiş veya unutulmuş tanımlardan dolayı kod satırlarını ve yazımları kontrol etmeyi ve bu sorunları gidermeyi UNUTMAYINIZ.

1) Lütfen;tablo ve alan adlarında,formlarda,sorgu ve raporlarda isimlendirmelerde bulunurken;Türkçe karakterler kullanmayınız.(Örneğin;form üzerinde mevcut denetimleri tanımlarken,temsil ettikleri alan adları ile aynı olmamasına dikkat ediniz.(Örneğin;ALAN adı ad_soyad ise temsil edeceği DENETİM adını ÖZELLİKLER - DİĞER sekmesindeki AD satırında ad_soyad_txt olarak değiştiriniz.)

2) İsimlendirmelerde büyük harfler kullanmayınız.

3) Teferruatlı değil de,kısa ve öz isimlendirmelerde bulununuz.

4) Kelime aralarını boş bırakmayınız ve boşluklar yerine alt tire (_) işareti kullanınız.

5) Veri türlerini doğru yapılandırmalarda bulununuz.

6) Uygulamalarınızdaki Olay Yordamlarında,Katıştırılmış Makro yerine,kodlama bilginizi geliştirmeye imkan sağlamanız amacı ile Kodlama içerikli Olay yordamları kullanmaya özen göstererek önem veriniz.

7) kod sayfanızda,ilk başlangıç satırında; Option Compare Database ifadesinin yerine,Option Explicit ifadesinin yer almasına özen gösteriniz.

Fakat,eğer kodlarınız genelinde;ilk satırında SADECE Option Compare Database ifadesi yazıyorsa veya Olay Yordamları içerisinde On Error Resume Next ifadesi yer alıyorsa;yukarıda yazılı maddelerdeki hataları görme imkanı vermeksizin uygulamanın işleyişte bulunmasına devam eder.

Bu nedenle,ileride çeşitli nitelikte sorunlara veya hatalara maruz kalmamak adına,her zaman uygulamalarınızdaki kod sayfasında ilk satırda Option Explicit ifadesinin yer almasına önem vererek özen göstermeye gayret ediniz. OptionExplicit ifadesinin gerekliliğini belirtmek için,aşağıdaki tanımlamalar yeterli olacaktır kanısındayım.

Option Compare Database (seçenek karşılaştırma);
ikili değer,metin değeri,dize karşılaştırmalarında tanımlı değerlerin karşılaştırmasını yapmak için kullanılır.veritabanının sıralama kodlaması tarafından belirlenir.

Option Explicit (Belirgin seçenek);
uygulamada kullanılmakta olan değişken isimlerinde bir hata söz konusu olduğunda tanımsız bir değişken kullanıldığına dair bu hatayı bildirerek,değişken isimlerinin Dim, Private, Public, ReDim veya Statik deyimi ile doğru tanımlanmasına bir zorunluluk getirir. Böylece,uygulamanın bu hatalardan arınarak sağlıklı çalışmasına imkan sağlar.

Option Explicit ifadesinin her uygulama hazırlayacağınız zaman,kod sayfasında sürekli otomatik olarak yer almasını sağlamak için de,kodlama sayfasında iken,üst menüden TOOLS - OPTIONS - EDITOR sekmesindeki REQUIRE VARIABLE DECLERATION satırını işaretleyip Tamam diyerek çıkınız.

8) Ofis sürümleri olarak eğer Türkçe / İngilizce farklılığı söz konusu ise,bunun için BAŞLAT-DENETİM MASASI-BÖLGE VE DİL SEÇENEKLERİ kısmında Dil sekmelerinde TÜRKÇE olarak seçmelisiniz.

KATILIMCILARA ÇÖZÜM İÇİN KOLAYLIK SAĞLAMAYA YÖNELİK TAVSİYELER

1) Uygulamanızda karşılaştığınız hata veya sorunları konular açıp belirtirken bu durumlara maruz kalan uygulamanızı ekleyeceğiniz zaman,lütfen;hem pencere gizleme hem de ayarlardan gizle,engelle veya benzeri işlemler yapılmış halde eklemeyiniz.bu davranış;katılımcılar adına,ya incelemekten vazgeçip konudan uzaklaşmaya ya da istek oluşsa dahi bir zaman sonra zaman kaybına yol açmaktadır.bu nedenle,uygulama eklerken;bu işlemler yapılmaksızın,sadece yalın hali ile eklemeye özen gösteriniz.

2) Yine,eklenecek olan uygulama içeriğinde,sorun ya da hataya maruz kalınan durum ne ise,o duruma dair inceleme yapmaya imkan verecek nesneleri n(tablo,sorgu,form,rapor) olmasına ve diğer gerekmeyen nesnelerin gereksiz yere kalabalık yer işgaline ya da kafa karıştırmaya izin vermeyecek şekilde yer almasına özen gösteriniz.

3) Yukarıda,uygulama içeriğine yönelik yer alan tavsiyelere uygun halde hazırlanmış olarak uygulamanızı eklemeye özen gösteriniz.

4) uygulamanızın miktarının yüksek olması dolayısı ile;üst menüden düzenle ve onar seçeneğini seçmek sureti ile miktar azaltımında bulunabilirsiniz ya da ARAÇLAR-BAŞLANGIÇ-GEÇERLİ VERİTABANI-UYGULAMA SEÇENEKLERİsekmesindeki KAPATIRKEN DÜZENLE seçeneğinin işaretli olmasını sağladığınız takdirde,veritabanınız kapatılıp çıkıldıktan sonra,kullanım miktarında değer düşmesi elde edilir.

bu paylaşımın katkı sağlayıcı ve faydalı olması temennisi ile.bilginize…iyi çalışmalar,saygılar.
Herkes, kendisinin AR-GE'cisidir...


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında
Cevapla
#2
Teşekkürler
Cevapla
#3
Teşekürler,hocam.
Cevapla
#4
Teşekkürler, aslında daha önceki bir çok konuda belirttiğiniz fakat bizlerin bir şekilde unuttuğu, ihmalkar davrandığı olumlu tavsiyeler.
"Oyun bitince  şah ve piyon aynı kutuya atılır "
Cevapla
#5
Okudum, ve tastik ediyorum. Yerinde ve gerekli konulara değinmişsiniz. Teşekkürler
Cevapla
#6
faydalı bir paylaşım olmuş hocam. teşekkürler
Herkesin aynası kendisidir.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task