Skip to main content

AccessTr.neT


kurumlar için bilgisayar dosyaları arşiv programı

ondercesmeci
ondercesmeci
12
10059

kurumlar için bilgisayar dosyaları arşiv programı

Çözüldü #1
Herkese merhaba;
Arkadaşlar hazırladığım programın hemen bitip örnekler bölümüne göndereceğimi düşünürken işin içinden çıkamadığım bir hal aldı.
ŞİFRE:0
Programın amacı : ağ üzerindeki bir bilgisayarda kurum ile ilgili bilgisayar dosyalarını (word, excel, resim, liste, v.b.) salt okunur olarak arşivlemek. program eğer klasör yok ise otomatik açıyor.
1. Problem : frmekle formunda önce kopyalanacak dosyayı seçiyorum ve EKLE butonuna bastığımda eğer aynı adda dosya var ise ikaz verip eski dosyayı yenisi ile değiştirmesi gerekiyor ama aşağıdaki kodda hata veriyor.
Visual Basic Code
 Sub arsivleme()
If MsgBox("Dosya Arşivlenecek.. Emin misiniz?", vbYesNo) = vbYes Then
 
Dim Trz
Set Trz = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Trz.CopyFile asıldosya, kopyadosya
 Me.arsivtarihi = Now
 Me.olusturanpersonelid = Forms![frmgiris]![personelid]
 Me.arsivyol = kopyadosya
 SetAttr Me.arsivyol, vbReadOnly
 MsgBox "Dosya arşivlendi."
 
End If
End Sub

2. Problem : Silme işlemini başaramadım. sil tuşlarında hata veriyor.
ilginize ve bilginize şimdiden teşekkür ederim.
Ek Dosyalar
ARSIV.rar(164.71 KB)
ondercesmeci, 15-06-2010 tarihinden beri AccessTr.neT Ãœyesidir.
Cevapla
Çözüldü #2
Visual Basic Code
If MsgBox("Dosya Arşivlenecek.. Emin misiniz?", vbYesNo) = vbYes Then
 
Dim Krz
Set Krz = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Krz.CopyFile asıldosya, kopyadosya
    Me.arsivtarihi = Now
    Me.olusturanpersonelid = Forms![frmgiris]![personelid]
    Me.arsivyol = kopyadosya
    SetAttr Me.arsivyol, vbReadOnly
    MsgBox "Dosya arşivlendi."

asıldosya isimli değişkenin değeri olmadığından hata veriyor. Bu değeride form üzerindeki bir metin kutusundan vermişsiniz ancak Null değer içerdiğinden hata veriyor.

NOT : Vba kodlarınız içinde dosyaların adresi için \\Yesil1\arsiv\DOSYALAMA şeklinde yol belirtmişsiniz. Bu tarz kodlar programlama teknikleri için uygun değil. En iyi çözüm bu adresi VT içinde bir yerde tutmak ve tüm programda geçerli olacak sabit bir değişkene atamak ve adreste o değişkeni kullanmak olacaktır.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla
Çözüldü #3
Hocam kodlar çok güzel olmuş. Lol
Cevapla
Çözüldü #4
Ünlü Lidya kralı Krezus'u anmak istedim Img-grin
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla
Çözüldü #5
Bu krezüs enteresan birisi demek ki isteyenler okusunlar... Lol
Cevapla
Çözüldü #6
sn.alpeki99
Programın bir kaç gün önce o problemleri yoktu. eski dosyayı değiştiriyordu. DosyaYolu'nuda VT ye bağladım, \\Yesil1\arsiv\DOSYALAMA yolunu da VT ye bağladım. ama çözemedim. program da kullandığım kodlar gördüğünüz gibi pek çok arkadaşın o konu ile ilgili gönderdiği kodların aynısı. onların programlarında çalışmakta ama bende hata vermekte. çok basit ve küçük bir hatadan kaynaklandığı kanısındayım.
İlginize ve bilginize teşekkür ederim.
ondercesmeci, 15-06-2010 tarihinden beri AccessTr.neT Ãœyesidir.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da