Skip to main content

AccessTr.neT


LIKE OLMUYOR

LIKE OLMUYOR

Çözüldü #1
Arkadaşlar, üstadlar merhaba,
T.Kayit isminde tablom var. Tablomda ki alanlar arasında Kullanan Ad ismi ile mevcut bir alanım var. Aşağıdaki kodda, butona tıkladığım zaman Metin4 isimli metin kutusuna yazdığım "A" harfi ile başlayan bütün kayıtlar karşıma geliyor. Benim sorunum "A" hafri ile başlayan değil içinde "A" harfi geçen bütün kayıtları ekrana getirmek.

Bendeki mevcut kodu yazıyorum.

If Me.Metin4 > "" Then
varWhere = varWhere & "[Kullanan Ad] LIKE """ & Me.Metin4 & "*"" AND "
End If

SQL Sorgu Arama Kodum da şu şekilde;
SELECT ...... (başka alan isimleri de mevcut) TKayit.[Kullanan Ad] FROM TKayit;

Buton kodunda mı Sql kodunda mı sıkıntı var anlamadım.

Sitede genellikle liste kutusu şeklinde örnekleri mevcut ama ben liste kutusu değil alt form oluşturdum oradan verileri çekiyor. Çok basit bir hata yaptığımı düşünüyorum ama bulamıyorum. Lütfen yardım.
Cevapla
Çözüldü #2
Visual Basic Code
Like "*" & Metin & "*" 

Şeklinde Denermisiniz Hocam
"Lütfen olumlu veya olumsuz geri dönüş yapınız... " writed by POWER


"sen başla en başta gerektiği yerde elimizden geleni https://www.accesstr.net ailesi olarak yaparız. " writed by özgüryasin


Cevapla
Çözüldü #3
MALESEF OLMADI Img-cray
Cevapla
Çözüldü #4
(10/04/2013 13:07)gozlemci_44 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: MALESEF OLMADI Img-cray
Örnek Eklerseniz daha hızlı Cvp alırsınız
"Lütfen olumlu veya olumsuz geri dönüş yapınız... " writed by POWER


"sen başla en başta gerektiği yerde elimizden geleni https://www.accesstr.net ailesi olarak yaparız. " writed by özgüryasin


Cevapla
Çözüldü #5
Visual Basic Code
LIKE '*ARANACAK*'

şeklinde asıl kalıp. Bu durumda çift tırnak kullanmamalısınız.

Visual Basic Code
varWhere = varWhere & "[Kullanan Ad] LIKE '*" & Me.Metin4 & "*' AND "
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla
Çözüldü #6
üstadım süpersin. Basit bir hata olduğunu biliyordum ama çözemiyordum. emeğine sağlık ...
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task