Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
21/10/2018 03:10
Konu Sahibi
Oğuz Türkyılmaz
Yorumlar
8
Okunma
442
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oğuz Türkyılmaz

Oğuz Türkyılmaz

Aktif Üye
95272
Oğ.... Tü....
 51
 105
 531
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 22/04/2019,21:10
Çözüldü 
Merhaba. 

İlgili forumlarda liste kutusu üzerinden veriye tıklanıldığında formda ilgili kaydın açılması olayını heriki şekilde de

1-list1'in güncellenme sonrasına ,( Sn.Mehmet DEMİRAL )
2-Son olarak liste kutusunun tıklandığında olayına ( Sn.Ozan AKKAYA )

denedim. Ama kod çalıştığında heriki olay yordamındada aynı hatayı aldım. Bu hata nerden kaynaklanıyor ve düzeltmem için ne gibi değişiklik yapmam lazım. Bilgi vermenizi rica ederim.

[Resim: do.php?imgf=154008046662781.jpg]
[Resim: do.php?imgf=154008046689422.jpg]

[Resim: do.php?imgf=154008053508091.jpg]
[Resim: do.php?imgf=154008053514432.jpg]


Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]



ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 483
 12.103
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,20:53
Merhaba, 

Bahsi geçen kod liste kutusu tıklandığında, liste kutusunda seçili kaydı formda bulmaya yarar.
Formunuzun kayıt kaynağı yok. Kayıt kaynağı olmayan formda Me.Recordset.Clone kodunu çalıştıramazsınız.

Kodu kullanım amacınızı yazarsanız farklı çözüm üretebiliriz.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

...........
Oğuz Türkyılmaz

Oğuz Türkyılmaz

Aktif Üye
95272
Oğ.... Tü....
 51
 105
 531
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 22/04/2019,21:10
(21/10/2018 03:27)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba, 

Bahsi geçen kod liste kutusu tıklandığında, liste kutusunda seçili kaydı formda bulmaya yarar.
Formunuzun kayıt kaynağı yok. Kayıt kaynağı olmayan formda Me.Recordset.Clone kodunu çalıştıramazsınız.

Kodu kullanım amacınızı yazarsanız farklı çözüm üretebiliriz.

Liste kutusuna sorgudan çekiyordu bilgileri ( SELECT [S_001_MUSTERI].[musterinumarasi], [S_001_MUSTERI].[adi], [S_001_MUSTERI].[musteritipi], [S_001_MUSTERI].[tckimlikno], [S_001_MUSTERI].[mobilno1], [S_001_MUSTERI].[klasorno], [S_001_MUSTERI].[dosyano], [S_001_MUSTERI].[sirano] FROM S_001_MUSTERI; ) dolayısıyla ben uygulamanın  sadece tablo ve form kısmını foruma yüklediğimden ve koduda bu kısımda denediğimden çalışmadı o halde.. Şimdi ana projede deneyeceğim ama hangi yordamda deniyim tıklandığı seçeneğinemi yoksa update yordamına mı yazayım kodu. ( Ben hep double click ile çözmeyi düşünüyordum forumda da bu şekilde çözüm aradım )


Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]



ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 483
 12.103
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,20:53
Copy/Paste ile bir yere varamazsınız. Forma eklediğiniz kodun önce hangi amaca hizmet edeceğini bilin.
Liste kutusuna nereden çektiğini sormadım. Kod çalışabilmesi için formun kayıt kaynağı olmalı. 
Sizin bu kodu kullanmanızdaki amaç nedir? liste kutusuna tıklayınca veya çift tıklayınca ne olacak???


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

...........
Oğuz Türkyılmaz

Oğuz Türkyılmaz

Aktif Üye
95272
Oğ.... Tü....
 51
 105
 531
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 22/04/2019,21:10
(21/10/2018 04:02)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Copy/Paste ile bir yere varamazsınız. Forma eklediğiniz kodun önce hangi amaca hizmet edeceğini bilin.
Liste kutusuna nereden çektiğini sormadım. Kod çalışabilmesi için formun kayıt kaynağı olmalı. 
Sizin bu kodu kullanmanızdaki amaç nedir? liste kutusuna tıklayınca veya çift tıklayınca ne olacak???

Ozan Bey iyi Pazarlar yapmak istediğim olay konu başlığımda ve 1.nolu mesajda sn.mehmet demiralın "ayrıca süzülen veriye tıklayınca form üzerinde o veriye gitmesi için" diye ifade edererek yazdığı koddan hareketle ve sizin de aynı minvalde "Bahsi geçen kod liste kutusu tıklandığında, liste kutusunda seçili kaydı formda bulmaya yarar."  

 belirttiğiniz üzere tekrardan yazma gereği duymadım.  Amaç.......Liste kutusunda lgili kayıt tıklandığında,  Kayıt kaynağı TBL_MUSTERI olan tablodan oluşturulan F_001_MUSTERITANIMLAMA Formunda kaydın gösterilmesidir. 

Formun Kayıt Kaynağını ( Bu form sadece içinde barındırdığı Listekutusunda hazırlanan sorgudan çıkan kayıtları görüntüleyen bir form, herhangi bir yere kayıt yapan bir form değil bu yüzden kafam karıştı bir yere kayıt yapmayan bir form neden bir kayıt kaynağına ihtiyac duyuyor anlayamadım özür...) TBL_MUSTERI şeklinde düzenlediğimde de kod çalışmadı, liste kutusundaki satır tıklandığında yada update sonrası yordamında da kodu denedim çalışmıyor ama hatada vermiyor. Önce birini denedim sonra ilk denediğimi silip diğerini denedim olmadı,  Ekteki halinde ikisi birlikte. Teşekkür Ederim.

Umarım açıklayabilmişimdir.


Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]



Oğuz Türkyılmaz

Oğuz Türkyılmaz

Aktif Üye
95272
Oğ.... Tü....
 51
 105
 531
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 22/04/2019,21:10
(21/10/2018 13:22)Oğuz Türkyılmaz Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(21/10/2018 04:02)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Copy/Paste ile bir yere varamazsınız. Forma eklediğiniz kodun önce hangi amaca hizmet edeceğini bilin.
Liste kutusuna nereden çektiğini sormadım. Kod çalışabilmesi için formun kayıt kaynağı olmalı. 
Sizin bu kodu kullanmanızdaki amaç nedir? liste kutusuna tıklayınca veya çift tıklayınca ne olacak???

Ozan Bey iyi Pazarlar yapmak istediğim olay konu başlığımda ve 1.nolu mesajda sn.mehmet demiralın "ayrıca süzülen veriye tıklayınca form üzerinde o veriye gitmesi için" diye ifade edererek yazdığı koddan hareketle ve sizin de aynı minvalde "Bahsi geçen kod liste kutusu tıklandığında, liste kutusunda seçili kaydı formda bulmaya yarar."  

 belirttiğiniz üzere tekrardan yazma gereği duymadım.  Amaç.......Liste kutusunda lgili kayıt tıklandığında,  Kayıt kaynağı TBL_MUSTERI olan tablodan oluşturulan F_001_MUSTERITANIMLAMA Formunda kaydın gösterilmesidir. 

Formun Kayıt Kaynağını ( Bu form sadece içinde barındırdığı Listekutusunda hazırlanan sorgudan çıkan kayıtları görüntüleyen bir form, herhangi bir yere kayıt yapan bir form değil bu yüzden kafam karıştı bir yere kayıt yapmayan bir form neden bir kayıt kaynağına ihtiyac duyuyor anlayamadım özür...) TBL_MUSTERI şeklinde düzenlediğimde de kod çalışmadı, liste kutusundaki satır tıklandığında yada update sonrası yordamında da kodu denedim çalışmıyor ama hatada vermiyor. Önce birini denedim sonra ilk denediğimi silip diğerini denedim olmadı,  Ekteki halinde ikisi birlikte. Teşekkür Ederim.

Umarım açıklayabilmişimdir.

Dosya ektedir.


Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]



...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü İki Liste Kutusundan Aynı Tablo Üzerinde Güncelleme Yapmak Yunus Bozkurt 14 430 10/06/2019, 16:31
Son Yorum: Yunus Bozkurt
Çözüldü Raporda Sayfa Alt Bilgisi Liste Boyuna Göre Yapışık Olsun Yardım okumas 2 119 30/05/2019, 15:38
Son Yorum: okumas
Çözüldü Veritabanını Nasıl Tasarlamalıyım. icemeno 4 221 20/05/2019, 03:49
Son Yorum: halily
Çözüldü Veri Girişi Formu Nasıl Olmalı? icemeno 6 279 11/05/2019, 23:50
Son Yorum: icemeno
Çözüldü Veri Tabanı Nasıl Olmalı. Yardımcı Olur Musunuz? icemeno 10 427 25/04/2019, 10:46
Son Yorum: icemeno

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.