Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
02/11/2012 15:34
Konu Sahibi
direnist
Yorumlar
13
Okunma
5354
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
direnist

direnist

Uzman
244
Di.... SA....
 56
 494
 05/11/2008
167
 İstanbul
 
 Ofis 2010 64 Bit
 21/03/2019,13:01
Çözüldü 
Merhaba arkadaşlar;
Ekli örnek ile liste kutusu içinden seçilmiş olanı veritabanındaki ilgili tablodan nasıl silebilirim. Aramalarımda hep liste kutusu içinden veri silme var. Ben belirttiğim gibi seçilmiş olanı veritabanından silmek istedim, yapamadım.
Konu hakkında bilgilerinizi rica ederim.Teşekkürler.




dayday

dayday

Üye
344
 34
 1
 20
 09/11/2008
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 16/03/2014,18:45
Çözüldü 
incelermisin



...........
direnist

direnist

Uzman
244
Di.... SA....
 56
 494
 05/11/2008
167
 İstanbul
 
 Ofis 2010 64 Bit
 21/03/2019,13:01
Çözüldü 
Merhaba sayın Dayday;
Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
İş akışı metin kutusuna numara yazınca metin kutusu güncelleme sonraında o kayıt numarasındaki bütün eşleşenler getir sonra liste kutusundan seçileni sil gibi algoraitma düşünmüştüm.

Form1 in açılışına timer koyup bilgileri liste kutusuna getirmişsiniz. sonrasında ise Sil butonuna basınca metin kutusundaki değere eşit olanı sil demişsiniz.
Yani seçileni silmiş olmuyoruz.
Ben liste kutusu içinde seçili olanın silmek istemiştim. Bunun için sanırım liste kutusundan seçili olanın numarası bilgisini yakalamamız gerek. Bundan sonra bu bilgi ile tablodaki numarası eşit olanı sil gibi bir şey olmalı sanırım.
Tekrar teşekkürler.



dayday

dayday

Üye
344
 34
 1
 20
 09/11/2008
0
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 16/03/2014,18:45
Çözüldü 
yaptığım sil sorgusu oluşturmak kriter form1 deki label
form1 üzerindeki listbox sadce tabloya bağlı bilgi gösteriyor
form tımer olayında listbox için 1sn de bir resetlemesini istedim.
çünkü verinin silinmesinden sonra silinen veri listboxda kalıyordu
sil butonu sadece sorguyu çalıştırıyor.bu arada sorgu aynı kayıt no taşıyan ne kadar kayıt varsa siler
yerinizde olsam tabloda numara satırını kaldırırım onun yerine birincil anahtar olan ıd alanını kullanırum




...........
direnist

direnist

Uzman
244
Di.... SA....
 56
 494
 05/11/2008
167
 İstanbul
 
 Ofis 2010 64 Bit
 21/03/2019,13:01
Çözüldü 
Yazdığınız sorgu listekutusundan seçilen veriyi silmiyor. Metin kutusuna girilen numara ile eşleşen kaydı siliyor. Verilerin liste kutusunda yenilenmesi fikri iyi bir fikir ama şu an için bu özelliğe ihtiyacım yok. Tabi ki ekstra bu bilgi içinde tekrar teşekkür ederim.



direnist

direnist

Uzman
244
Di.... SA....
 56
 494
 05/11/2008
167
 İstanbul
 
 Ofis 2010 64 Bit
 21/03/2019,13:01
Çözüldü 
Kullandığım numara bilgiside her kayıt için benzersiz bir bilgidir.
Konu hakkında öneride bulunacak değerli hocalarımızı bilgilerinide rica ederim.
Teşekkürler.



...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Formdaki Tüm Kayıtları Silme Yunus Bozkurt 5 218 16/06/2019, 17:36
Son Yorum: Yunus Bozkurt
Çözüldü İki Liste Kutusundan Aynı Tablo Üzerinde Güncelleme Yapmak Yunus Bozkurt 14 467 10/06/2019, 16:31
Son Yorum: Yunus Bozkurt
Çözüldü Raporda Sayfa Alt Bilgisi Liste Boyuna Göre Yapışık Olsun Yardım okumas 2 131 30/05/2019, 15:38
Son Yorum: okumas
Çözüldü Tablodan Tabloya Veri access acemisi 28 816 05/04/2019, 02:37
Son Yorum: halily
Çözüldü Liste Kutusu Yada Açılan Kutu Hakkında programmer67 6 286 26/03/2019, 15:21
Son Yorum: programmer67

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.