Skip to main content

AccessTr.neT


Liste kutusundan veri silme

Liste kutusundan veri silme

Çözüldü #1
arkadaşlar ekteki form da listekutusuna veriler giriyorum ve bu verilerin toplamını bi metin kutusunda alıyorum. fakat listekutusuna girdiğim veriyi tekrar silmeyi ve toplam dan değerini çıkarmayı bi türlü beceremedim.. acaba nasıl yapabilirim....
.zip ornek.zip (Dosya Boyutu: 20,78 KB | İndirme Sayısı: 25)
Cevapla
Çözüldü #2
liste kutusunun tıklandığında olayına aşağıdaki kodu yaz

Kod
Dim secilen, fiyat As Integer 'secilen:listeden seçilen veri, fiyat: listeden seçilenin fiyatı
secilen = d
d.RemoveItem (secilen) 'secileni listeden sil
fiyat = Right([secilen], InStr(1, [secilen], "") + 1) 'seçilen verinin fiyatını al
toplam = toplam - fiyat 'toplamdan seçileni çıkart
.rar sled_2668.rar (Dosya Boyutu: 13,14 KB | İndirme Sayısı: 91)
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
Çözüldü #3
inceleyiniz
.zip ornek.zip (Dosya Boyutu: 18,19 KB | İndirme Sayısı: 75)
Saygılar, iyi çalışmalar.
*********
Kod, formül vs bilmek önemlidir ama mantığını yürütebilmek, nerede ve nasıl kullanılacağını bilmek daha önemlidir.
Cevapla
Çözüldü #4
Ben de Sledgeab'ın örneği üzerindek şöyle birşey önereceğim: Kodları tek tıklamaya değil çift tıklamaya yaz. Birf de onay iste. Sledgeab temelini yazmış, süslemeyi de ben yapayım dedimImg-grin))

Kodlar o zaman şöyle olur:


Kod
Private Sub d_DblClick(Cancel As Integer)
cevap = MsgBox("Seçilen ürünü silmek istediğinize emin misiniz?", vbYesNo, "SİLME ONAYI")
If cevap = 6 Then

Dim secilen, fiyat As Integer 'secilen:listeden seçilen veri, fiyat: listeden seçilenin fiyatı
secilen = d
d.RemoveItem (secilen) 'secileni listeden sil
fiyat = Right([secilen], InStr(1, [secilen], "") + 1) 'seçilen anakart asus 53 verisinin 53ünü al
toplam = toplam - fiyat 'toplamdan seçileni çıkart
Else
MsgBox "Silme işlemi yapılmadı", vbOKOnly, "SİLME YAPILMADI"
End If
End Sub
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla
Çözüldü #5
sn alberto22, zahmet olmazsa sorunun çözülüp çözülmediğini yazınız.
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task