Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
28/02/2019 14:04
Konu Sahibi
aliyuzen
Yorumlar
10
Okunma
452
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

aliyuzen

Aktif Üye
24363
Al.... Yü....
 41
 40
 153
 02/09/2010
0
 İstanbul
 Müşteri Hizmetleri
 Ofis 2019 64 Bit
 09/05/2019,17:03
Çözüldü 
Merhaba,

Üstadlarım bir konuda sizlerden destek rica ediyorum. Forumdan aldığım bazı kodlar ile kendi veritabanımda yapılan değişikliklerde log tutmak istiyorum.

1. Dosyaları zipten çıkarıp linklemenizi rica ederim.
2. LOGON formunu çalıştırınız.
kullanıcı: Ali
şifre: bon

TANIMLAMALAR sekmesini tıklayınız.
Malzeme butonuna basınız.
kayıt ekleyiniz.
kayıt siliniz
kayıt güncelleyiniz.

Tbl_Guncelleme_Kaydi tablosunu açınız.
Kullanıcı alanında veri hep sıfır gelmektedir. Sizden desteğim kullanıcı adlarının gelmesidir.

Kodda sanırım bir yerde bir eşleştirmeyi ya da yazmayı uyarlamayı unuttuğum bir yer var. Ne kadar kontrol ettiysem de yapamadım.

Bir diğer sorunum ise, kayıt eklendiğinde ve silindiğinde (kayıt değiştirmedeki gibi) diğer tüm alanlar Tbl_Guncelleme_Kaydi tablosunda da tüm alanlara veriler dolabilir mi?

Desteğinize ihityacım var. Teşekkürler.



haliliyas

Uzman
65596
Ha.... Ya....
 Belirtilmemiş
 23
 1.033
 30/07/2014
172
 -
 
 Ofis 2019 64 Bit
 Bugün,03:59
aktif kullanıcı verisi nerede tutuluyor



ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 482
 12.058
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,00:30
Merhaba, 

1-) Kodu açılan kutusunun satır kaynağındaki sorguya, 3. sutuna kul_id alanını ekle.
2-)  Tamam butonunun tıklandığında olayındaki


Visual Basic Code
 If Me.Kodu.Column(1) = Me.Sifre Then



kodunun altına 


Visual Basic Code
KullaniciKim = Me.Kodu.Column(2)


kodu ekle,


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

aliyuzen

Aktif Üye
24363
Al.... Yü....
 41
 40
 153
 02/09/2010
0
 İstanbul
 Müşteri Hizmetleri
 Ofis 2019 64 Bit
 09/05/2019,17:03
(28/02/2019 17:35)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba, 

1-) Kodu açılan kutusunun satır kaynağındaki sorguya, 3. sutuna kul_id alanını ekle.
2-)  Tamam butonunun tıklandığında olayındaki


Visual Basic Code
 If Me.Kodu.Column(1) = Me.Sifre Then



kodunun altına 


Visual Basic Code
KullaniciKim = Me.Kodu.Column(2)


kodu ekle,



Hocam, her zamanki gibi yetiştin. Ellerine sağlık.

Ancak, tbl olan log tablosuna kullanıcı id si yazılıyor. Kullanıcı ismini yazdırabilmem için ne yapmam lazım. Hangi kodu düzeltmeliyim?



ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 482
 12.058
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,00:30
Tbl_Guncelleme_Kaydi tablosunda KulKodu alanına kaydedilen verinin sayı olması daha doğru. Bu alana kaydedilen veri ile LogonUser tablosundaki kul_id alanındaki veri ilişkili. Sorgu oluşturarak kullanıcının ismine ulaşabilirsin.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

aliyuzen

Aktif Üye
24363
Al.... Yü....
 41
 40
 153
 02/09/2010
0
 İstanbul
 Müşteri Hizmetleri
 Ofis 2019 64 Bit
 09/05/2019,17:03
(01/03/2019 12:05)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Tbl_Guncelleme_Kaydi tablosunda KulKodu alanına kaydedilen verinin sayı olması daha doğru. Bu alana kaydedilen veri ile LogonUser tablosundaki kul_id alanındaki veri ilişkili. Sorgu oluşturarak kullanıcının ismine ulaşabilirsin.

Mantığı anladım hocam... Dediğiniz gibi yapabilirim.

Peki, eklene kaydı ve silinen kaydı da aynı güncellenen alan gibi, tabloya ekleyebiliyor muyuz?




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Access Hatası FulyaTekin 4 86 01/05/2019, 15:06
Son Yorum: FulyaTekin
Çözüldü Locked Fonksiyonu Yok Hatası okumas 3 80 26/04/2019, 11:31
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü İfade Başvuru Hatası U.ALTUN 7 364 18/04/2019, 12:27
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü Sorgu Parametre Hatası Dart Reder 11 333 30/03/2019, 15:25
Son Yorum: Dart Reder
Çözüldü Kaydet Butonuna Basıldığında Progressbar Hatası Veriyor Deniz DEMİRCİOĞLU 2 135 05/03/2019, 11:16
Son Yorum: Deniz DEMİRCİOĞLU

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.