Skip to main content

AccessTr.neT M.

Log Hatası Alıyorum

Konu

Çözüldü #1
Merhaba,

Üstadlarım bir konuda sizlerden destek rica ediyorum. Forumdan aldığım bazı kodlar ile kendi veritabanımda yapılan değişikliklerde log tutmak istiyorum.

1. Dosyaları zipten çıkarıp linklemenizi rica ederim.
2. LOGON formunu çalıştırınız.
kullanıcı: Ali
şifre: bon

TANIMLAMALAR sekmesini tıklayınız.
Malzeme butonuna basınız.
kayıt ekleyiniz.
kayıt siliniz
kayıt güncelleyiniz.

Tbl_Guncelleme_Kaydi tablosunu açınız.
Kullanıcı alanında veri hep sıfır gelmektedir. Sizden desteğim kullanıcı adlarının gelmesidir.

Kodda sanırım bir yerde bir eşleştirmeyi ya da yazmayı uyarlamayı unuttuğum bir yer var. Ne kadar kontrol ettiysem de yapamadım.

Bir diğer sorunum ise, kayıt eklendiğinde ve silindiğinde (kayıt değiştirmedeki gibi) diğer tüm alanlar Tbl_Guncelleme_Kaydi tablosunda da tüm alanlara veriler dolabilir mi?

Desteğinize ihityacım var. Teşekkürler.

.rar HB Dijital Baskı&Reklam Sipariş Takip Programı.rar (Dosya Boyutu: 230,39 KB | İndirme Sayısı: 4)
Cevapla
#2
aktif kullanıcı verisi nerede tutuluyor

Cevapla
...........
#3
Merhaba, 

1-) Kodu açılan kutusunun satır kaynağındaki sorguya, 3. sutuna kul_id alanını ekle.
2-)  Tamam butonunun tıklandığında olayındaki


Visual Basic Code
 If Me.Kodu.Column(1) = Me.Sifre Then



kodunun altına 


Visual Basic Code
KullaniciKim = Me.Kodu.Column(2)


kodu ekle,

"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
#4
(28/02/2019 17:35)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba, 

1-) Kodu açılan kutusunun satır kaynağındaki sorguya, 3. sutuna kul_id alanını ekle.
2-)  Tamam butonunun tıklandığında olayındaki


Visual Basic Code
 If Me.Kodu.Column(1) = Me.Sifre Then



kodunun altına 


Visual Basic Code
KullaniciKim = Me.Kodu.Column(2)


kodu ekle,



Hocam, her zamanki gibi yetiştin. Ellerine sağlık.

Ancak, tbl olan log tablosuna kullanıcı id si yazılıyor. Kullanıcı ismini yazdırabilmem için ne yapmam lazım. Hangi kodu düzeltmeliyim?

Cevapla
...........
#5
Tbl_Guncelleme_Kaydi tablosunda KulKodu alanına kaydedilen verinin sayı olması daha doğru. Bu alana kaydedilen veri ile LogonUser tablosundaki kul_id alanındaki veri ilişkili. Sorgu oluşturarak kullanıcının ismine ulaşabilirsin.

"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
#6
(01/03/2019 12:05)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Tbl_Guncelleme_Kaydi tablosunda KulKodu alanına kaydedilen verinin sayı olması daha doğru. Bu alana kaydedilen veri ile LogonUser tablosundaki kul_id alanındaki veri ilişkili. Sorgu oluşturarak kullanıcının ismine ulaşabilirsin.

Mantığı anladım hocam... Dediğiniz gibi yapabilirim.

Peki, eklene kaydı ve silinen kaydı da aynı güncellenen alan gibi, tabloya ekleyebiliyor muyuz?

Cevapla
...........

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task