Skip to main content

AccessTr.neT M.


maaş programında hata

maaş programında hata

Çözüldü #1
daha önceleri bir maaş programı yapmıştım ve bu programa göre maaşlar hesaplanıyor idi

şimdi programa "Ek Ödeme " ilavesi yaptım fakat bir türlü maaş şeceneğindeki gibi bu değeri (" Ek ödemesi") birimi şeçince o birime ait ek ödeme ücreti getitremiyorum
sorguda hesaplıyor ama tabloda hata veriyor nerede hata yapıyorum.
yardımcı olurmusunuz dosya ekte


İstediğim birim maaş tablosuna önceden belirlediğim üçretleri kişiye ait çalışma yerini şeçince otomatik değerlerin gelmesi . maaş yol yemek üçretleri geliyor şimdi ilave ettiğim ek ödeme bilgisi gelmiyor.bununda otomatik gelmesi

.rar MAAŞ HESAPLAMA .rar (Dosya Boyutu: 466,48 KB | İndirme Sayısı: 65)
Çözüldü #2
Sn Karam,

Bahsettiğiniz Maaş ve Ek ödeme alanları aşağıdaki tablodan mı alınacak, ayrıca eklediğiniz örnekteki hangi form, hangi alanlar ???

[Resim: adszst9.jpg]

"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
...........
Çözüldü #3
evet BİRİM MAAŞ TABLOSU sundaki ek ödeme MAAŞ VERİ GİRİŞİ 'inde bulunan ekhata yazan yere gidecek
MAAŞ VERİ GİRİŞİNDEKİ formüle bakarsan aynen onun gibi olacak yukardan birim değiştiğinde o birime ait birim maaş tablosundaki değerler o kişiye otomatik olarak geliyor .
yardımın için teşekür

Çözüldü #4
Son Düzenleme: 14/12/2008, 06:06, Düzenleyen: karam.
MAAŞ VERİ GİRİŞİNE tasarım modunda bakıldığında formüller görünüyor sadece ek ödemeyi çalıştıramadım

yemek ,yol, ek çalışmalar ve maaş çalışıyor

...........
Çözüldü #5
EK ÖDEMESİ 1 isimli metin kutusunun denetim kaynağı

=[EK ÖDEMESİ 1]/30*[ÇALIŞTIĞI GÜN 1]
?????????
Bu formül ile neyi hesaplatmaya çalıştığını anlamadım. Bu formülde hata var, ek ödemesi 1 yerine NET MAAŞI 1 olmasın sakın.

Hesaplanmayan alanın hesabını yapmaya çalışıyorsun,

ayrıca üstteki resimde gösterdiğim tablodaki Ek ödemesi alanı neyin nesi

Yine aynıca diyeceğim, bu nasıl tablo yapısıdır, tablodaki alan isimlerinde türkçe karakter kullanılmaz, alan isimlerindeki kelimeler arasında boşluk bırakılmaz.

"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Çözüldü #6
(14/12/2008 06:24)sledgeab Adlı Kullanıcıdan Alıntı: EK ÖDEMESİ 1 isimli metin kutusunun denetim kaynağı

=[EK ÖDEMESİ 1]/30*[ÇALIŞTIĞI GÜN 1]
?????????
Bu formül ile neyi hesaplatmaya çalıştığını anlamadım. Bu formülde hata var, ek ödemesi 1 yerine NET MAAŞI 1 olmasın sakın.

Hesaplanmayan alanın hesabını yapmaya çalışıyorsun,

ayrıca üstteki resimde gösterdiğim tablodaki Ek ödemesi alanı neyin nesi

Yine aynıca diyeceğim, bu nasıl tablo yapısıdır, tablodaki alan isimlerinde türkçe karakter kullanılmaz, alan isimlerindeki kelimeler arasında boşluk bırakılmaz.
ZATEN MAAŞ HESABINI BİR ÖNCEKİ NET MAAŞ HESAPLIYOR PERSONELE EK ÖDEME VERİLMİLMESİ GEREKİYOR ONUN HESAPLAMASIDA AYNI MAAŞ GİBİ OLACAK AYLIK EK ÖDEME 30 ABÖLÜNÜP ÇALIŞTIĞI GÜN KADAR ALACAK AYNI MAAŞI GİBİ ONUN İÇİN BU FORMÜLÜ YAZDIM
ALACAKLARI EK ÖDEME AYNI BİRİMDE BULUNAN KİŞİLER ARASINDA FARKLILIK ARZ EDİYOR O NEDENLE MAAŞIN ÜZERİNE TOPLATAMIYORUM.
Diğer Konularda haklısın daha önceden hazırladığım bir program dı içine ek ödemeyi yapmaya çalışıyorum (İlave )

...........

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da