Skip to main content

AccessTr.neT


Marka kartina cari listesinden cari no cari adini getirmek

Marka kartina cari listesinden cari no cari adini getirmek

Çözüldü #1
Merhabalar Ozan Bey,

Daha önce benim konularıma siz baktığınız ve olaylardan haberiniz olduğu için yine size müracaat etmek isterim, tabi eğer mümkünse.

Şimdi sorum yine önceki soruya benzer ve alakalı.

Bir frm_marka adında formum var ve bu form içerisinde Cari No ve Cari Adi adında alanlar var. Burda yine Cari Adı alanına çift tıkladığımda cariliste formu açılıyor ancak buradaki No ve Cari Adı alanlarını ne yaptıysam frm_marka formundaki Cari No ve Cari Adı alanlarına taşıyamadım.

Daha önceki urun karti olayındaki yolları izledim ancak if döngüsünde bir hata yapıyorum ya da yapamıyorum(Elself kullanmak istedim ama hep hata verdi)

Bir isteğim de bu cariliste yi ve buna benzer listeleri, Fatura, Sipariş, vs gibi değişik formlarla da kullanacağım. Bir daha başınızı ağrıtmamak adına bana bir yol gösterebilirseniz çok makbule geçer.

Ben mümkün olduğu kadar az sorup çok araştırıp en sonunda hiçbir çözüm bulamazsam size ve burdaki diğer arkadaşlara başvuracağım.

Dosya ektedir.

İlginiz ve vaktiniz için çok teşekkürler,

Yücel Emir
.rar veriaktarma_sld2.rar (Dosya Boyutu: 193,93 KB | İndirme Sayısı: 6)
Cevapla
Çözüldü #2
"Ozan Bey" şeklinde yazarsanız sorunuza benden başka kimse cevap yazmaz.

"carilisteodm" ve "carilistethslt" isimli formları öneki sorunuzda iptal etmiştik. Son örneğinizde yine bu formları kullanıyorsunuz. Bu işlem için sadece "cariliste" isimli form kullanılacaksa, diğer "carilisteodm" ve "carilistethslt" isimli formlar kullanılmayacaksa belirtin ona göre çözüm üretmeye çalışalım.
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
Çözüldü #3
Size yazmamın sebebi daha önce sorularımı siz cevaplamıştınız ve bu yüzden konuyu daha çabuk kavrayabileceğinizi düşündüğüm içindi.
Ancak uyarınızı dikkate alıp bundan sonra ad kullanmadan sorularımı yazacağım. Sitenin düzenini ve kurallarını kesinlikle bozmak istemem.
Sorunuza gelince eğer mümkünse bu cari kartı tüm işlemlerde kullanmak niyetindeyim.
Ancak bu tamamen sizin önereceğiniz yola göre olacak. Eğer tek form kullanmak ileride bir problem yaratırsa o zaman bu formu çoğaltabilirim.
Yardımlarınız ve anlayışınız için teşekkürler,

Yücel Emir
Cevapla
Çözüldü #4
Veritabanında bozulma olduğun için nesneleri boş veri tabanına aktardım.

cariliste formu harici diğer iki formu sildim. odeme, tahsilat ve urun karti formları üzerinden cariliste formu açılıyor.

Liste kutusunun çift tıklandığında olayına eklenen kod

Visual Basic Code
Private Sub Liste0_DblClick(Cancel As Integer)

Select Case GeciciForm
    Case "satis fiyatlari alt formu"
        Forms![urun karti]![satis fiyatlari alt formu].Form![Cari Adı] = Me.Liste0.Column(1)
        Forms![urun karti]![satis fiyatlari alt formu].Form![Cari Kodu] = Me.Liste0.Column(0)
    Case "alis fiyatlari alt formu"
        Forms![urun karti]![alis fiyatlari alt formu].Form![Cari Adı] = Me.Liste0.Column(1)
        Forms![urun karti]![alis fiyatlari alt formu].Form![Cari Kodu] = Me.Liste0.Column(0)
    Case "odeme"
        Forms![odeme]![cariadi] = Me.Liste0.Column(1)
    Case "tahsilat"
        Forms![tahsilat]![cariadi1] = Me.Liste0.Column(1)
End Select

DoCmd.Close acForm, "cariliste"

End Sub

.rar veriaktarmason.rar (Dosya Boyutu: 188,57 KB | İndirme Sayısı: 12)
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
Çözüldü #5
Hocam,
Hızlı ve benim için altın değerinde cevabınız için çok teşekkürler. İnanın sayenizde çok şey öğrendim. C sharp çalışmaya başlamıştım, ancak kendi firmam için Access te kolay kullanımı olan bir şey hazırlamak istedim.Bu arada aslında işim yazılım ve donanımla ilgili. Bakü de bu işi yapıyorum. İnşallah kendimi yazılım konusunda da geliştireceğim ve hiç bilmeden başladığım bu yolda şimdiye kadar sayenizde çok şeyler öğrendim.
Size bir sorum da bu düzeni diğer formlar için de devam ettirebilir miyim, yani frm_marka formu ve diğerleri için?

Şimdiden ilginiz ve değerli vaktiniz için sonsuz teşekkürler,

Yücel Emir
Cevapla
Çözüldü #6
Çift tıklama koduna

Visual Basic Code
Case "frm_marka"
        Forms![frm_marka]![cariadi] = Me.Liste0.Column(1)

şeklinde kod ekleyerek yapabilirsin.

koddaki [cariadi] kısmı frm_marka formundaki cari adı yazan metin kutusunun adı olacak.

"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da