Skip to main content

AccessTr.neT


Masraf-nakit Çizelgesi

Masraf-nakit Çizelgesi

Çözüldü #1
Merhabalar şahsi kullanımım için bir masraf çizelgesine ihtiyacım var. Fakat bir türlü ilerleyemiyorum. Ekli dosyama bakarsanız daha detaylı anlayabilirsiniz. Konuyu özetleyeyim.

Bir şöförüm var. Şöför bana yaptığı harcamaları ve aldığı tahsilatları bir kağıda yazılı olarak veriyor. Benim bunu kayıt altına almam gerekiyor. Bunu yapmak içinde bir kayıt numarası vermek istiyorum.

Dosyamda "veriler" ve "belge" olmak üzere iki tablo oluşturdum. Bir adet form üzerinden bu iki tabloya giriş yapabileceğim şekilde formu oluşturdum. "veriler" tablosu "belge" tablosundaki "sıra-no" alanına bağlı. Buradaki amacım bu numarayı kayıt numarası olarak kullanmak. 

Formun içinde ise "belge" tablosuna veri gönderecek HENÜZ tablolardan bağımsız hesaplama yapan bir metin kutum var. Bu metin kutusunda gelir eksi gider işlemini yapıp nakit aldığım tutarı ilgili "belge" içindeki alana para birimi olarak yazdırmak istiyorum. 

Çıkamadım bu işin içinden... Belki de çok basit... Yardımcı olursanız sevinirim.
.rar Çizelgeler.rar (Dosya Boyutu: 40,63 KB | İndirme Sayısı: 10)
Cevapla
#2
Derdimi anlatamamış olabilirim sanırım. 36 kişi okumuş ama bakan olmamış galiba. Sizden ricam dosyayı indirip bakarsanız yardımcı olabilirsiniz. Lütfen, benim için önemi büyük.
Cevapla
#3
Alt form olarak eklediğiniz tabloyu form olarak oluşturdum. Alt formda yapılan eklemeler formdaki metin10'a hesaplanır.
.rar Çizelgeler_sld.rar (Dosya Boyutu: 30,53 KB | İndirme Sayısı: 4)
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
#4
(25/05/2020 18:53)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Alt form olarak eklediğiniz tabloyu form olarak oluşturdum. Alt formda yapılan eklemeler formdaki metin10'a hesaplanır.
Çok teşekkür ederim emeğinize. Tam istediğim gibi olmuş. Sizden bir ricam olacak. Adım adım nasıl bir mantık ile ilerledik. Anlatmanız mümkün mü daha iyi öğrenebilmem için. Çünkü ben balıktan ziyade tutmayı öğrenmek istiyorum.
Cevapla
#5
Tablodan alt form oluşturduğunuzda güncelleştirme sonrasında olayını kullanamazsınız. Bu yüzden "frm_verileralt" adında alt form oluşturdum. Bu altformdaki gelir, gider ve alt formun güncelleştirme sonrasında olayına 

Visual Basic Code
Forms![belge].Metin10 = DSum("gelir", "veriler", "[sıra-no]= " & Forms![belge]![sıra-no]) - DSum("gider", "veriler", "[sıra-no]= " & Forms![belge]![sıra-no])


kodu eklendi.

"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
#6
(25/05/2020 19:51)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Tablodan alt form oluşturduğunuzda güncelleştirme sonrasında olayını kullanamazsınız. Bu yüzden "frm_verileralt" adında alt form oluşturdum.

Hımm. İşte benim kaçırdığım nokta burasıydı demek. Çok teşekkür ederim ilginize.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da