Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
10/12/2018 16:50
Konu Sahibi
larion
Yorumlar
2
Okunma
249
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
larion

larion

Aktif Üye
6828
mu.... ta....
 38
 33
 138
 18/05/2009
5
 Sakarya
 
 Ofis 2007
 11/07/2019,16:48
Çözüldü 
Merhaba,

aşağıda örneğini yerdiğim metin içinde bulunan istediğim karakterleri saydırmak istiyorum. örnek olarak metin içinde "CNC" varsa "1" 
nasıl yapabilirim?



STOK KODU   ROTA                     CK   CNC  D  T
10000            CK+CNC+D+T        1      1     1   1
12000            CK+D+T                1      0     1   1



larion, 18-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.

berduş

berduş

Uzman
65596
ha....
 29
 1.410
 30/07/2014
218
 -
 
 Ofis 2019 64 Bit
 Bugün,00:40
InStr (0, " CK+CNC+D+T", "CNC") ifadesini araştırın intstr() metin içinde arama yapıp nerede olduğunu gösterir 
eğer sonuç 1 den büyükse aradığınız metin hücrede var demektir
if InStr (0, " CK+CNC+D+T", "CNC")>0 then CNC=1 gibi birşey olmalı



...........
larion

larion

Aktif Üye
6828
mu.... ta....
 38
 33
 138
 18/05/2009
5
 Sakarya
 
 Ofis 2007
 11/07/2019,16:48
Merhaba,

InStr([T_ISEMRI]![ROTA];"CNC") bu şekilde istediğim veriyi alabiliryorum. teşekkürler.


larion, 18-05-2009 tarihinden beri AccessTr.neT üyesidir.


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Formda Metin Kutularında Veri Görünmemesi U.ALTUN 12 217 03/08/2019, 16:59
Son Yorum: berduş
Çözüldü Dlookup'ta Birde Kritere Göre Seçim okumas 5 191 30/07/2019, 14:17
Son Yorum: berduş
Çözüldü Sorgudaki Ölçüte Göre Grafik Oluşturma wertyu 4 180 28/07/2019, 09:28
Son Yorum: wertyu
Çözüldü Metin Olarak Belirtilen Formülün Çalıştırılması? damacanasu 1 229 14/07/2019, 12:43
Son Yorum: berduş
Çözüldü Msgbox Yazısını Renkli Yapma te-kin 6 485 11/07/2019, 23:09
Son Yorum: mehmetdemiral

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.