Skip to main content

#EvdeKal


Metin Kümesinden Koşula Uyan Veriyi Çekmek...

Oğuz Türkyılmaz
Oğuz Türkyılmaz
13
1049

Metin Kümesinden Koşula Uyan Veriyi Çekmek...

#7
pardon dikkat etmemişim
ama ilçe ve şehir alanlarını göremedim
Cevapla
#8
(30/01/2019 01:59)haliliyas Adlı Kullanıcıdan Alıntı: pardon dikkat etmemişim
ama ilçe ve şehir alanlarını göremedim

Mahalle ilçe ve şehir bölümlerini EmlakListesinde görebilirsiniz. Ordaki 3 metin kutusunu birleştirip Kira Sözleşmesi formunda tek bir alanda gösteriyorum. Kira sözleşmesi karışık gibi duruyor normalde sebebi Matbu Kira Sözleşmelerinin yerleşim planına göre tıpatıp aynı şekilde çıktı alabilmek için bu şekilde düzenlendi.
Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]


Cevapla
#9
emlak listesi adres satırında yer alan "380.SOKAK NO:17 D:7" ifadesini
f_100 formundaki txtAdres2 ne
txtAdres2=NO:17 D:7 olarak mı almak istiyorsunuz?
Cevapla
#10
(30/01/2019 02:17)haliliyas Adlı Kullanıcıdan Alıntı: emlak listesi adres satırında yer alan "380.SOKAK NO:17 D:7" ifadesini
f_100 formundaki txtAdres2 ne
txtAdres2=NO:17 D:7 olarak mı almak istiyorsunuz?

Bu Satırdaki sadece D:7 ifadesi alınacak. Eğer Satırda D: ifadesi ile başlayan bir değer yoksa o zaman No: ifadesi ile başlayan değer alınacak.1 koşul d: ile başlayan olacak. D: ifadesi dairelerde geçerli,  İşyerlerinde ise no: ifadesi geçerli oluyor. Satırda her iki ifade de varsa sadece D: ifadesi ile başlayan numara çekilecek.
Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]


Cevapla
#11
aşağıdaki kodu dener misiniz
yalnız bu kod özel şartlar için geçerli d:/no: dan sonra boşluk yazılıp sonra rakam yazılmışsa boş değer verir

Visual Basic Code
If InStr(1, txtAdres3, "D:", 1) > 0 Then bas = InStr(1, txtAdres3, "D:", 1)        'D: var mı diye kontrol eder
If InStr(1, txtAdres3, "D:", 1) = 0 And InStr(1, txtAdres3, "No:", 1) > 0 Then bas = InStr(1, txtAdres3, "No:", 1) 'd: yoksa No:  var mı diye kontrol eder
bit = InStr(bas, txtAdres3, " ", 1)     'D:/No: dan sonraki ilk boşluğu kontrol eder

Forms![F_100_KIRASOZLESMESI]![txtAdres2] = IIf(bit = 0, Mid(txtAdres3, bas), Mid(txtAdres3, bas, bit - bas)) 


yada d:/no: nun en sonda olduğunu varsayarsak aşağıdaki kodu deneyebilirsiniz

Visual Basic Code
 If InStr(1, txtAdres3, "D:", 1) > 0 Then bas = InStr(1, txtAdres3, "D:", 1)        'D: var mı diye kontrol eder
If InStr(1, txtAdres3, "D:", 1) = 0 And InStr(1, txtAdres3, "No:", 1) > 0 Then bas = InStr(1, txtAdres3, "No:", 1) 'd: yoksa No:  var mı diye kontrol eder

Forms![F_100_KIRASOZLESMESI]![txtAdres2] =  Mid(txtAdres3, bas) 

Cevapla
#12
Halil Bey heriki kod da denedim aynı yerde hata verdi. 


[Resim: do.php?img=8798]
[Resim: do.php?img=8799]
Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]


Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task