Skip to main content

AccessTr.neT M.


Metin Kümesinden Koşula Uyan Veriyi Çekmek...

Metin Kümesinden Koşula Uyan Veriyi Çekmek...

Çözüldü #1
Son Düzenleme: 30/01/2019, 01:49, Düzenleyen: Oğuz Türkyılmaz.
Merhaba

Forms![F_100_KIRASOZLESMESI]![txtAdres3] = Me.[txtMahalle] & " " & [txtAdres3] & " " & [txtIlce] & " " & [txtSehir]

Kodu ile aktif olan formdan 3 alanı F_100 formundaki [txtAdres3] alanında birleştiriyorum. Aktif olan formdaki [txtAdres3] alanındaki text içeriğinden [ D: ] veya  [No:] ile başlayan değeri 

Forms![F_100_KIRASOZLESMESI]![txtAdres2] = Me. [ txtAdres3..........?...............]

F_100 formundaki txtAdres2 alanına çekmek istiyorum. Kodu nasıl tamamlamalıyım. Teşekkürler.

.rar Emlak Kriter.rar (Dosya Boyutu: 232,52 KB | İndirme Sayısı: 4)
Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]


Cevapla
#2
Merhaba, örnek uygulamanızı ekleyiniz.

"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
...........
#3
D: veya No: ile başlayan değeri boşluk olana kadar mı alacak?
"D:17 vsvs" yazan yerdeki "D:17" kısmını tek mi alacak

Cevapla
#4
(29/01/2019 22:43)haliliyas Adlı Kullanıcıdan Alıntı: D: veya No: ile başlayan değeri boşluk olana kadar mı alacak?
"D:17 vsvs" yazan yerdeki "D:17" kısmını tek mi alacak
D:17 yada No:17/A kısmını tek alacak Halil bey.

Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]


Cevapla
...........
#5
örnek uygulama olmadan kesin bir şey söyleyemem ama aşağıdaki kodu bir dener misiniz?

Kod:
if InStr ( 1, txtAdres3, "D:", 1 )>0 then bas=InStr ( 1, txtAdres3, "D:", 1 )      'D: var mı diye kontrol eder
if InStr ( 1, txtAdres3, "No:", 1 )>0 then bas=InStr ( 1, txtAdres3, "No:", 1 )   'No:  var mı diye kontrol eder

bit=InStr ( bas, txtAdres3, " ", 1 )    'D:/No: dan sonraki ilk boşluğu kontrol eder
Forms![F_100_KIRASOZLESMESI]![txtAdres2] =mid(txtAdres3, bas, bit-bas) ' mid(txtAdres3, bas, bit-bas) tstadres3 teki D:/No: ile boşluk arasındaki karakterleri alır.


teorik  olarak sistemin mantığı bu gibime geliyor ama örnek uygulama olmadan kesin bir şey söyleyemem

Cevapla
#6
Örnek uygulamayı ilk mesaja yükledim halil bey

Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]


Cevapla
...........

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da