Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
29/01/2019 21:01
Konu Sahibi
Oğuz Türkyılmaz
Yorumlar
13
Okunma
584
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oğuz Türkyılmaz

Oğuz Türkyılmaz

Aktif Üye
95272
Oğ.... Tü....
 51
 108
 570
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 Dün,22:12
Çözüldü 
Merhaba

Forms![F_100_KIRASOZLESMESI]![txtAdres3] = Me.[txtMahalle] & " " & [txtAdres3] & " " & [txtIlce] & " " & [txtSehir]

Kodu ile aktif olan formdan 3 alanı F_100 formundaki [txtAdres3] alanında birleştiriyorum. Aktif olan formdaki [txtAdres3] alanındaki text içeriğinden [ D: ] veya  [No:] ile başlayan değeri 

Forms![F_100_KIRASOZLESMESI]![txtAdres2] = Me. [ txtAdres3..........?...............]

F_100 formundaki txtAdres2 alanına çekmek istiyorum. Kodu nasıl tamamlamalıyım. Teşekkürler.



Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]



ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 482
 12.139
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Dün,23:39
Merhaba, örnek uygulamanızı ekleyiniz.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

...........
berduş

berduş

Uzman
65596
ha....
 29
 1.410
 30/07/2014
218
 -
 
 Ofis 2019 64 Bit
 Bugün,00:40
D: veya No: ile başlayan değeri boşluk olana kadar mı alacak?
"D:17 vsvs" yazan yerdeki "D:17" kısmını tek mi alacak



Oğuz Türkyılmaz

Oğuz Türkyılmaz

Aktif Üye
95272
Oğ.... Tü....
 51
 108
 570
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 Dün,22:12
(29/01/2019 22:43)haliliyas Adlı Kullanıcıdan Alıntı: D: veya No: ile başlayan değeri boşluk olana kadar mı alacak?
"D:17 vsvs" yazan yerdeki "D:17" kısmını tek mi alacak

D:17 yada No:17/A kısmını tek alacak Halil bey.



Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]



...........
berduş

berduş

Uzman
65596
ha....
 29
 1.410
 30/07/2014
218
 -
 
 Ofis 2019 64 Bit
 Bugün,00:40
örnek uygulama olmadan kesin bir şey söyleyemem ama aşağıdaki kodu bir dener misiniz?

Kod:
if InStr ( 1, txtAdres3, "D:", 1 )>0 then bas=InStr ( 1, txtAdres3, "D:", 1 )      'D: var mı diye kontrol eder
if InStr ( 1, txtAdres3, "No:", 1 )>0 then bas=InStr ( 1, txtAdres3, "No:", 1 )   'No:  var mı diye kontrol eder

bit=InStr ( bas, txtAdres3, " ", 1 )    'D:/No: dan sonraki ilk boşluğu kontrol eder
Forms![F_100_KIRASOZLESMESI]![txtAdres2] =mid(txtAdres3, bas, bit-bas) ' mid(txtAdres3, bas, bit-bas) tstadres3 teki D:/No: ile boşluk arasındaki karakterleri alır.


teorik  olarak sistemin mantığı bu gibime geliyor ama örnek uygulama olmadan kesin bir şey söyleyemem



Oğuz Türkyılmaz

Oğuz Türkyılmaz

Aktif Üye
95272
Oğ.... Tü....
 51
 108
 570
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 Dün,22:12
Örnek uygulamayı ilk mesaja yükledim halil bey


Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]



...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Formda Metin Kutularında Veri Görünmemesi U.ALTUN 12 217 03/08/2019, 16:59
Son Yorum: berduş
Çözüldü Metin Olarak Belirtilen Formülün Çalıştırılması? damacanasu 1 229 14/07/2019, 12:43
Son Yorum: berduş
Çözüldü Formda Metin Kutusu İçerik Kontrolü hbal09 4 199 10/07/2019, 16:20
Son Yorum: berduş
Çözüldü Metin Ve Rakamlardan Seri Numarası Üretme Yunus Bozkurt 11 485 16/06/2019, 17:06
Son Yorum: berduş
Çözüldü İlişkilendirilmiş Formlardan Veri Çekmek, İlişkilendirmeyi Çoğaltmak sabotaj06 2 284 28/05/2019, 15:39
Son Yorum: sabotaj06

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.