Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
29/01/2019 21:01
Konu Sahibi
Oğuz Türkyılmaz
Yorumlar
13
Okunma
410
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

Oğuz Türkyılmaz

Aktif Üye
95272
Oğ.... Tü....
 51
 105
 531
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 22/04/2019,21:10
Çözüldü 
Merhaba

Forms![F_100_KIRASOZLESMESI]![txtAdres3] = Me.[txtMahalle] & " " & [txtAdres3] & " " & [txtIlce] & " " & [txtSehir]

Kodu ile aktif olan formdan 3 alanı F_100 formundaki [txtAdres3] alanında birleştiriyorum. Aktif olan formdaki [txtAdres3] alanındaki text içeriğinden [ D: ] veya  [No:] ile başlayan değeri 

Forms![F_100_KIRASOZLESMESI]![txtAdres2] = Me. [ txtAdres3..........?...............]

F_100 formundaki txtAdres2 alanına çekmek istiyorum. Kodu nasıl tamamlamalıyım. Teşekkürler.


Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]



ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 482
 12.058
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
Merhaba, örnek uygulamanızı ekleyiniz.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

haliliyas

Uzman
65596
Ha.... Ya....
 Belirtilmemiş
 23
 1.033
 30/07/2014
172
 -
 
 Ofis 2019 64 Bit
 Bugün,16:40
D: veya No: ile başlayan değeri boşluk olana kadar mı alacak?
"D:17 vsvs" yazan yerdeki "D:17" kısmını tek mi alacak



Oğuz Türkyılmaz

Aktif Üye
95272
Oğ.... Tü....
 51
 105
 531
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 22/04/2019,21:10
(29/01/2019 22:43)haliliyas Adlı Kullanıcıdan Alıntı: D: veya No: ile başlayan değeri boşluk olana kadar mı alacak?
"D:17 vsvs" yazan yerdeki "D:17" kısmını tek mi alacak

D:17 yada No:17/A kısmını tek alacak Halil bey.


Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]



haliliyas

Uzman
65596
Ha.... Ya....
 Belirtilmemiş
 23
 1.033
 30/07/2014
172
 -
 
 Ofis 2019 64 Bit
 Bugün,16:40
örnek uygulama olmadan kesin bir şey söyleyemem ama aşağıdaki kodu bir dener misiniz?

Kod:
if InStr ( 1, txtAdres3, "D:", 1 )>0 then bas=InStr ( 1, txtAdres3, "D:", 1 )      'D: var mı diye kontrol eder
if InStr ( 1, txtAdres3, "No:", 1 )>0 then bas=InStr ( 1, txtAdres3, "No:", 1 )   'No:  var mı diye kontrol eder

bit=InStr ( bas, txtAdres3, " ", 1 )    'D:/No: dan sonraki ilk boşluğu kontrol eder
Forms![F_100_KIRASOZLESMESI]![txtAdres2] =mid(txtAdres3, bas, bit-bas) ' mid(txtAdres3, bas, bit-bas) tstadres3 teki D:/No: ile boşluk arasındaki karakterleri alır.


teorik  olarak sistemin mantığı bu gibime geliyor ama örnek uygulama olmadan kesin bir şey söyleyemem



Oğuz Türkyılmaz

Aktif Üye
95272
Oğ.... Tü....
 51
 105
 531
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 22/04/2019,21:10
Örnek uygulamayı ilk mesaja yükledim halil bey


Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Metin Tipinde Ayarlanmış Sürelerle İşlemlerde Toplama Sorunu yücel üzülmez 9 328 08/05/2019, 23:09
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü metin tipinde ayarlanmış sürelerle işlemsel yücel üzülmez 13 321 02/05/2019, 00:10
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü İlişkisiz Form Da Listenin Filtrelenen Alanını İlişkisiz Metin Kutusu İle Update ask200075 4 98 29/04/2019, 11:27
Son Yorum: ask200075
Çözüldü Metin Kutusu İstenildiği Zaman Okunur, İstediğim Zaman Yazılır Olsun eraslan 6 164 28/04/2019, 14:39
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü EXCEL e Access Tablosundaki İstediğimiz alanları ve veriyi atma blacksir 4 3.715 16/04/2019, 21:49
Son Yorum: next

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.