Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
29/01/2019 21:01
Konu Sahibi
Oğuz Türkyılmaz
Yorumlar
13
Okunma
456
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
Oğuz Türkyılmaz

Oğuz Türkyılmaz

Aktif Üye
95272
Oğ.... Tü....
 51
 105
 531
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 22/04/2019,21:10
Çözüldü 
Merhaba

Forms![F_100_KIRASOZLESMESI]![txtAdres3] = Me.[txtMahalle] & " " & [txtAdres3] & " " & [txtIlce] & " " & [txtSehir]

Kodu ile aktif olan formdan 3 alanı F_100 formundaki [txtAdres3] alanında birleştiriyorum. Aktif olan formdaki [txtAdres3] alanındaki text içeriğinden [ D: ] veya  [No:] ile başlayan değeri 

Forms![F_100_KIRASOZLESMESI]![txtAdres2] = Me. [ txtAdres3..........?...............]

F_100 formundaki txtAdres2 alanına çekmek istiyorum. Kodu nasıl tamamlamalıyım. Teşekkürler.


Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]



ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 483
 12.100
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Bugün,12:47
Merhaba, örnek uygulamanızı ekleyiniz.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

...........
halily

halily

Uzman
65596
Ha....
 26
 1.158
 30/07/2014
209
 -
 
 Ofis 2019 64 Bit
 Bugün,11:35
D: veya No: ile başlayan değeri boşluk olana kadar mı alacak?
"D:17 vsvs" yazan yerdeki "D:17" kısmını tek mi alacak



Oğuz Türkyılmaz

Oğuz Türkyılmaz

Aktif Üye
95272
Oğ.... Tü....
 51
 105
 531
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 22/04/2019,21:10
(29/01/2019 22:43)haliliyas Adlı Kullanıcıdan Alıntı: D: veya No: ile başlayan değeri boşluk olana kadar mı alacak?
"D:17 vsvs" yazan yerdeki "D:17" kısmını tek mi alacak

D:17 yada No:17/A kısmını tek alacak Halil bey.


Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]



...........
halily

halily

Uzman
65596
Ha....
 26
 1.158
 30/07/2014
209
 -
 
 Ofis 2019 64 Bit
 Bugün,11:35
örnek uygulama olmadan kesin bir şey söyleyemem ama aşağıdaki kodu bir dener misiniz?

Kod:
if InStr ( 1, txtAdres3, "D:", 1 )>0 then bas=InStr ( 1, txtAdres3, "D:", 1 )      'D: var mı diye kontrol eder
if InStr ( 1, txtAdres3, "No:", 1 )>0 then bas=InStr ( 1, txtAdres3, "No:", 1 )   'No:  var mı diye kontrol eder

bit=InStr ( bas, txtAdres3, " ", 1 )    'D:/No: dan sonraki ilk boşluğu kontrol eder
Forms![F_100_KIRASOZLESMESI]![txtAdres2] =mid(txtAdres3, bas, bit-bas) ' mid(txtAdres3, bas, bit-bas) tstadres3 teki D:/No: ile boşluk arasındaki karakterleri alır.


teorik  olarak sistemin mantığı bu gibime geliyor ama örnek uygulama olmadan kesin bir şey söyleyemem



Oğuz Türkyılmaz

Oğuz Türkyılmaz

Aktif Üye
95272
Oğ.... Tü....
 51
 105
 531
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 22/04/2019,21:10
Örnek uygulamayı ilk mesaja yükledim halil bey


Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]



...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Metin Ve Rakamlardan Seri Numarası Üretme Yunus Bozkurt 11 220 Dün, 17:06
Son Yorum: halily
Çözüldü İlişkilendirilmiş Formlardan Veri Çekmek, İlişkilendirmeyi Çoğaltmak sabotaj06 2 185 28/05/2019, 15:39
Son Yorum: sabotaj06
Çözüldü Metin Tipinde Ayarlanmış Sürelerle İşlemlerde Toplama Sorunu yücel üzülmez 9 394 08/05/2019, 23:09
Son Yorum: halily
Çözüldü metin tipinde ayarlanmış sürelerle işlemsel yücel üzülmez 13 373 02/05/2019, 00:10
Son Yorum: halily
Çözüldü İlişkisiz Form Da Listenin Filtrelenen Alanını İlişkisiz Metin Kutusu İle Update ask200075 4 120 29/04/2019, 11:27
Son Yorum: ask200075

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.