Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
04/05/2018 12:35
Konu Sahibi
accesskemal
Yorumlar
9
Okunma
549
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
accesskemal

accesskemal

Üye
34945
 Belirtilmemiş
 9
 30
 30/04/2011
0
 Kocaeli
 
 Ofis 2003
 07/05/2018,16:11
Çözüldü 
merhaba, wincc flexible scada programı ensturmandan  aldığı bilgiyi  .csv uzantısı ile bir excel  dosyasına yazıyor. bu dosyayı Access tablosuna bağladım , bu dosyada tarih  formatı  25.04.2018  09:06:37   bu şekilde,    bu dosyada raporlama yapmak istiyorum. 5 sn de bir bu dosyaya yazıyor.   bir form yapıp iki ayrı metin alanına  raporlanacak iki tarih girilecek  dk ve sn yi girmeye gerek yok, yani 25.04.2018  09  şeklinde girilecek ,  mesela bir buton konabilir butona basınca  bu iki tarihi tablodan bulup yanındaki  alandaki  değerler arasındaki farkı hesaplayacak kodu nasıl yazarım?  dakikada 12 kez yazdığı için, bizde saat olarak aratacağımızdan bu saatten 72 adet olacak   ,  biz kutuya girilen tarih  saate ait ilk kayıtları bulacağız. yardım için  teşekkürler



ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 482
 12.064
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 Dün,21:56
Merhaba, örnek uygulamanızı ekleyiniz.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

accesskemal

accesskemal

Üye
34945
 Belirtilmemiş
 9
 30
 30/04/2011
0
 Kocaeli
 
 Ofis 2003
 07/05/2018,16:11
(04/05/2018 12:43)ozanakkaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba, örnek uygulamanızı ekleyiniz.

Teşekkürler, dosyayı ekledim. istediğim  iki tarihe ait kayıtları sayfa3 dosyasından  bulup tablo 4 e yazıp ,   sonrada tablo4 de istediğim alanların farkını almaya çalışacaktım, örneğin enerji analizöründen gelen bilgilerde bu formatta olacak yani istenen tarihler arasındaki sayaç endexlerinin farkını alıp rapor şeklinde  çıkartmak istiyorum. bazende istenen tarihler arasındaki  ortalamayı  göstermek gerekecek. her 5 sn de bir kayıt geldiği için aynı saatte 72 kayıt olacak , benim o saatteki   ilk kaydı  dikkate almam yeterli olacak.



A.Kadir.

A.Kadir.

Uzman
95708
A..... De....
 Belirtilmemiş
 10
 194
 02/03/2018
41
 İstanbul
 
 Ofis 2016 64 Bit
 06/04/2019,10:21
sayfa3 veri kaynağınız yok.
bağlı Excel olarak tanımladığınızdan veriler görünmüyor.
örnek exceli ekleyin.



accesskemal

accesskemal

Üye
34945
 Belirtilmemiş
 9
 30
 30/04/2011
0
 Kocaeli
 
 Ofis 2003
 07/05/2018,16:11
(04/05/2018 15:09)A.Kadir. Adlı Kullanıcıdan Alıntı: sayfa3 veri kaynağınız yok.
bağlı Excel olarak tanımladığınızdan veriler görünmüyor.
örnek exceli ekleyin.

excel dosyasını ekledim, yardımınız için teşekkürler.



A.Kadir.

A.Kadir.

Uzman
95708
A..... De....
 Belirtilmemiş
 10
 194
 02/03/2018
41
 İstanbul
 
 Ofis 2016 64 Bit
 06/04/2019,10:21
merhaba 
arama yapılacak veri kaynağı hangisi.
tablo4  mü yoksa sayfa3  mü olacak




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Metin Tipinde Ayarlanmış Sürelerle İşlemlerde Toplama Sorunu yücel üzülmez 9 328 08/05/2019, 23:09
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü metin tipinde ayarlanmış sürelerle işlemsel yücel üzülmez 13 321 02/05/2019, 00:10
Son Yorum: haliliyas
Çözüldü İlişkisiz Form Da Listenin Filtrelenen Alanını İlişkisiz Metin Kutusu İle Update ask200075 4 98 29/04/2019, 11:27
Son Yorum: ask200075
Çözüldü Metin Kutusu İstenildiği Zaman Okunur, İstediğim Zaman Yazılır Olsun eraslan 6 166 28/04/2019, 14:39
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Aynı Tabloda İkitane Otomatik Sayı Alanı Verme respectful 13 650 22/04/2019, 23:36
Son Yorum: haliliyas

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.