Bir modül oluşturun. Bu modülde önce global değişkenler tanımlayın. Bu değişkenler sizin sabit değerleriniz olsun. Mesela
Global AylKat As String
global Gost as String
gibi... String olması her türlü değer atanabilmesi anlamına geliyor. Eğer sadece sayısal değerler atayacaksanız bunu integer olarak değiştirin.
Bu modülde oluşturduğunuz bu değişkenlere artık istediğiniz formdan atama yapabilirsiniz. Mesela bir formda metin0 alanına girilen değeri herhangi bir olay yordamıyla modüldeki değişkene gönderebiliriz.
Aylkat = metin0
böylece metin0 alanına yazdığınız değer -global bir değişkeni modülde tanımladığımız için- programınızın herhangi bir bölümünde kullanılabilir. Buradan atadığınız değerin başka bir formda kullanılabildiğini
msgbox aylkat
komutuyla görebilirsiniz. Kapatmış olduğunuz form üzerindeki değer değişkene doğru olarak atanmışsa msg kutusu içerisinde değişkene atadığınız değer görülecektir.
Şimdi artık bir form üzerinde mevcut olan bir metin kutusuna diyelim ki tabmaas adını verdiniz. Herhangi bir olayın sonucuna
TabMaas=AylKat*Gost
derseniz modülde tanımladığınız aylkat değişkeni ile Gost değişkenleri çarpılarak Tabmaas adlı metin kutusuna değeri yazacaktır.
İşte size modülün çok basit olarak nasıl kullanılacağı....
Bu arada, eğer modül olmadan bunu yapmak isterseniz o da mümkün. Bir değişkenler formu oluşturun ve program açıldığında o da açılsın ama simge durumunda beklesin. Ve hiç kapatılmasın. Böylece aynı işi gören bir form kullanırsınız. Bu tabii amatörce bir çözümdür. Doğru olan şey, değerlerin değişkenlerle modüle atanması ve bu değerler eğer programın herhangi bir anında kullanılacaksa public veya global deyimleriyle tanımlanmalı; aksi halde dim yeterli gelmektedir. Dim ile yapılan değişken tanımları o anda üzerinde çalışılan formda etkilidir.
Kolay gelsin..
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla