Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
18/01/2019 23:47
Konu Sahibi
Oğuz Türkyılmaz
Yorumlar
22
Okunma
742
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oğuz Türkyılmaz

Oğuz Türkyılmaz

Aktif Üye
95272
Oğ.... Tü....
 51
 105
 531
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 14/07/2019,16:37
Çözüldü 
Merhaba, 

MasaGiris Formundan Açılan AdisyonFisi Formundaki Masanın, Hesap Al Butonuna tıklandığında açılan MasaOdeme formunda ilk ödeme kaydı yapıldıktan sonra mükerrer 2. ödeme kaydının yapılmaması için nasıl bir yol izlemeliyim. Forumdaki örneklerden anladığım kadarıyla uygulamam gereken metod DCount fakat benim yapmam gerekene benzerlik taşıyan bir uygulama göremedim yada ben anlamadım

Programın normalde şu şekilde işlemesi amacım.

a-Hesap Al butonu ile ilk kayıt yapıldıktan sonra eğer 2. kez Hesap al butonuna tıklanması durumunda mesajbox ile Adisyon ödemesi yapılmış ödeme kaydını değiştirmek istiyormusunuz sorusuna Hayır cevabı verildiğinde MasaOdeme formuna girilememesi. 

b-Evet cevabı verildiğinde ise ilk girilen kaydın MasaOdeme Formunda ekrana gelmesi ve yapılacak değişikliğin ardından tabloda yeni bir kayıt açmadan mevcut 1.kayıt üzerinde değişikliği kaydettirmek.

Dolayısıyla Hesap al butonunun tıklandığı olayına bir kontrol kodu yazmam gerekiyor öncelikle sanırım. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

[Resim: do.php?img=8726]
[Resim: do.php?img=8727]

[Resim: do.php?img=8728]



Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]



Oğuz Türkyılmaz

Oğuz Türkyılmaz

Aktif Üye
95272
Oğ.... Tü....
 51
 105
 531
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 14/07/2019,16:37
2 gündür Forumda Mükerrer adlı arama ile  çıkan 19 sayfa'da toplam aşağı yukarı 250 değişik mükerrer konusundan benim projemle biraz benzeştirebildiğim ( benim projemde aynı anda 4 alanı kontrol ettirmem gerekiyor),  tek konudaki kodları kendimce revize ederken fazla saçmalamamaya özen göstersemde  sonuçta ortaya bir karışık çıktı.Img-grin Benim devreler de yandı. Hata mesajı ve uyguladığım kod aşağıda. Teşekkürler
[Resim: do.php?img=8734]
[Resim: do.php?img=8735]


Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]



...........
Allback

Allback

Uzman
41694
Er.... Er....
 35
 39
 316
 16/11/2011
27
 Kocaeli
 Yönetici
 Ofis 2016 64 Bit
 Bugün,22:39
(20/01/2019 00:49)Oğuz Türkyılmaz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 2 gündür Forumda Mükerrer adlı arama ile  çıkan 19 sayfa'da toplam aşağı yukarı 250 değişik mükerrer konusundan benim projemle biraz benzeştirebildiğim ( benim projemde aynı anda 4 alanı kontrol ettirmem gerekiyor),  tek konudaki kodları kendimce revize ederken fazla saçmalamamaya özen göstersemde  sonuçta ortaya bir karışık çıktı.Img-grin Benim devreler de yandı. Hata mesajı ve uyguladığım kod aşağıda. Teşekkürler
[Resim: do.php?img=8734]
[Resim: do.php?img=8735]


İlk olarak çok fazla uğraşamadım onu söyleyeyim ama öncelikle sizin "Nakit" diye bir alanınız yok, "NakitOdeme" olması lazım.
Bunu düzelttikten sonra da "veri tipi uyuşmazlığı" hatası verdi, "OdemeAktar" tablosundaki alanlarla, formdaki alanlarda uyuşmazlık var gibi görünüyor. Muhtemelen sayı alanında kontrol etmeye çalıştığınız değer ile formdaki değerlerin türü aynı değil...

Ben para birimi ve genel sayı olarak denedim ama olmadı. Kısa metin yapınca düzeldi. Neden sayı olarak kabul etmediğine başta da dediğim gibi çok bakamadım. Bu kısımlara yoğunlaşın...



Oğuz Türkyılmaz

Oğuz Türkyılmaz

Aktif Üye
95272
Oğ.... Tü....
 51
 105
 531
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 14/07/2019,16:37
(20/01/2019 09:53)Allback Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(20/01/2019 00:49)Oğuz Türkyılmaz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 2 gündür Forumda Mükerrer adlı arama ile  çıkan 19 sayfa'da toplam aşağı yukarı 250 değişik mükerrer konusundan benim projemle biraz benzeştirebildiğim ( benim projemde aynı anda 4 alanı kontrol ettirmem gerekiyor),  tek konudaki kodları kendimce revize ederken fazla saçmalamamaya özen göstersemde  sonuçta ortaya bir karışık çıktı.Img-grin Benim devreler de yandı. Hata mesajı ve uyguladığım kod aşağıda. Teşekkürler
[Resim: do.php?img=8734]
[Resim: do.php?img=8735]


İlk olarak çok fazla uğraşamadım onu söyleyeyim ama öncelikle sizin "Nakit" diye bir alanınız yok, "NakitOdeme" olması lazım.
Bunu düzelttikten sonra da "veri tipi uyuşmazlığı" hatası verdi, "OdemeAktar" tablosundaki alanlarla, formdaki alanlarda uyuşmazlık var gibi görünüyor. Muhtemelen sayı alanında kontrol etmeye çalıştığınız değer ile formdaki değerlerin türü aynı değil...

Ben para birimi ve genel sayı olarak denedim ama olmadı. Kısa metin yapınca düzeldi. Neden sayı olarak kabul etmediğine başta da dediğim gibi çok bakamadım. Bu kısımlara yoğunlaşın...

Haklısınız Orası gözümden kaçmış düzelttim. Ama merak ettiğim kod yapım doğrumu isteğimi karşılayacakmı. Çünkü fikir yürüterek türettim yoksa saçmalayıp saçmalamadığıma dair en ufak bir fikrim yok. Sayı ile ilgili alanlarının türlerinde farklılık varmı yokmu bakayım. Teşekkürler.



Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]



...........
Allback

Allback

Uzman
41694
Er.... Er....
 35
 39
 316
 16/11/2011
27
 Kocaeli
 Yönetici
 Ofis 2016 64 Bit
 Bugün,22:39
(20/01/2019 10:46)Oğuz Türkyılmaz Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(20/01/2019 09:53)Allback Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(20/01/2019 00:49)Oğuz Türkyılmaz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 2 gündür Forumda Mükerrer adlı arama ile  çıkan 19 sayfa'da toplam aşağı yukarı 250 değişik mükerrer konusundan benim projemle biraz benzeştirebildiğim ( benim projemde aynı anda 4 alanı kontrol ettirmem gerekiyor),  tek konudaki kodları kendimce revize ederken fazla saçmalamamaya özen göstersemde  sonuçta ortaya bir karışık çıktı.Img-grin Benim devreler de yandı. Hata mesajı ve uyguladığım kod aşağıda. Teşekkürler
[Resim: do.php?img=8734]
[Resim: do.php?img=8735]


İlk olarak çok fazla uğraşamadım onu söyleyeyim ama öncelikle sizin "Nakit" diye bir alanınız yok, "NakitOdeme" olması lazım.
Bunu düzelttikten sonra da "veri tipi uyuşmazlığı" hatası verdi, "OdemeAktar" tablosundaki alanlarla, formdaki alanlarda uyuşmazlık var gibi görünüyor. Muhtemelen sayı alanında kontrol etmeye çalıştığınız değer ile formdaki değerlerin türü aynı değil...

Ben para birimi ve genel sayı olarak denedim ama olmadı. Kısa metin yapınca düzeldi. Neden sayı olarak kabul etmediğine başta da dediğim gibi çok bakamadım. Bu kısımlara yoğunlaşın...

Haklısınız Orası gözümden kaçmış düzelttim. Ama merak ettiğim kod yapım doğrumu isteğimi karşılayacakmı. Çünkü fikir yürüterek türettim yoksa saçmalayıp saçmalamadığıma dair en ufak bir fikrim yok. Sayı ile ilgili alanlarının türlerinde farklılık varmı yokmu bakayım. Teşekkürler.

Kod ile ilgili, her koşulu tek tek çift tırnak içine almaya ve "And" ifadesinden önce "&" yazmaya gerek yok.
Aşağıda kalın ve kırmızı yaptığım kısımlar gereksiz. Koşulların en başında ve sonunda çift tırnak olması yeterli olur.


Kod:
varmi = DCount("*", "T_11_MasaOdemeAktar", "[Nakit]= '" & Form_F_11_MasaOdeme!txtNakit & "'" & "And [KrediKarti]= '" & Form_F_11_MasaOdeme!txtKrediKarti & "'" & "And



Oğuz Türkyılmaz

Oğuz Türkyılmaz

Aktif Üye
95272
Oğ.... Tü....
 51
 105
 531
 08/02/2018
0
 Antalya
 İşletmeci
 Ofis 2010 64 Bit
 14/07/2019,16:37
Sn.@Allback Kalın ve kırmızı yaptığınız bölümleri worde aktarmama rağmen göremedim. Rica etsem Resim olarak atabilirmisiniz.


Access Çekirgesi 
[Resim: img-cray.gif]



...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Veritabanını Nasıl Tasarlamalıyım. icemeno 4 267 20/05/2019, 03:49
Son Yorum: halily
Çözüldü Mükerrer Kayıt Sorunu Fatih34 5 383 13/05/2019, 16:08
Son Yorum: halily
Çözüldü Veri Girişi Formu Nasıl Olmalı? icemeno 6 328 11/05/2019, 23:50
Son Yorum: icemeno
Çözüldü Veri Tabanı Nasıl Olmalı. Yardımcı Olur Musunuz? icemeno 10 488 25/04/2019, 10:46
Son Yorum: icemeno
Çözüldü Mevcut Veri Tabanından Tek Bir Kayıt Raporu Nasıl Alırım ? Nihal Kocamaz Yazıcı 4 259 03/04/2019, 16:40
Son Yorum: Nihal Kocamaz Yazıcı

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.