Skip to main content

AccessTr.neT


Müşteri Bazlı Toplama yapmak.

Müşteri Bazlı Toplama yapmak.

#1
Merhaba arkadaşlar eklediğim uygulama Atoz2 Hocamın yardımlarıyla bitirmek üzereyim.  Bu nedenle ATOZ2 Hocama çok teşekkür ediyorum. 

Eğer oluyorsa Satış Formunda kayıt yaptığım ayni Müşteriye ait kalan tutarlarının toplamını Listede ve Raporda FİRMA TOPLAMI sütününde veya ayni müşterinin alt satırında gösterebilirmiyiz.  Yani Ayni firmaya ait toplamları Yan sütün da veya alt satırda gösterebilirmiyiz.
.rar Veresiye -4.rar (Dosya Boyutu: 76,39 KB | İndirme Sayısı: 9)
Cevapla
#2
sayın m_demir,

EK'te;
bahsettiğiniz talebinize yönelik olarak hazırlanmış örnek uygulama mevcuttur.inceleyebilirsiniz.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
.rar Veresiye -4-ATOZ.rar (Dosya Boyutu: 85,66 KB | İndirme Sayısı: 19)
Herkes,kendisinin AR-GE'cisidir...


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında
Cevapla
#3
Hocam size ne kadar teşekkür edersem azdır. Çok güzel olmuş ellerinize sağlık.
Hocam konuyu taşıyabilirsiniz. İyi geceler.
Cevapla
#4
sayın m_demir,

rapor olarak da ayrı bir rapor olarak da hazırlanmış hali,
EK'te yer almaktadır.

kalan_tplm adlı raporu inceleyiniz.isterseniz bu raporu da genel rapora dahil ederek de kullanabilirsiniz.

son olarak,bu raporu tek kullanacaksanız eğer,form üzerine bir buton daha ekleyip çalıştırma kodlarını deneyiniz,genel rapor için yaptığınız gibi.

bilginize...iyi çalışmalar,saygılar.
.rar Veresiye -4-ATOZ2.rar (Dosya Boyutu: 87,24 KB | İndirme Sayısı: 4)
Herkes,kendisinin AR-GE'cisidir...


Konulara eklenen Uygulama içeriğine yönelik Tavsiyeler
Alt Form Denetim Değerlerine ulaşma ve Alt Form Güncelleme
Kapatırken Düzenle (Compact On Close) Seçeneğinin İşaretlenmesi Hakkında
Cevapla
#5
Çok teşekkürler Hocam ellerinize sağlık Kalan toplama göre rapor eklemeniz çok güzel olmuş. 

*Eklediğiniz Liste190 de ve kalan_tplm raporda Toplan Kalan gibi Toplam Borç ve Toplam Ödemeyi de ekledim. Başarılı olamadım.

*kalan_tplm rapor sayfasını açmak için TOPLAM RAPOR adında bir buton ekledim. kalan_tplm raporu açamadım. Eklediğim kodlardan bir   eksiklik mi var acaba bakabilirmisiniz.

* Yeni eklediğiniz Liste190 nı Bul komutunda diğer Listeye bağlayabilirmiyiz. Örneğin Bul metin kutusuna Ali yazdığımız zaman hem Liste     hemde Liste190 da Ali kelimesi geçen kişileri sıralasın. Eğer oluyorsa. 

Saygılarımla iyi çalışmalar.
.rar Veresiye -7.rar (Dosya Boyutu: 78,96 KB | İndirme Sayısı: 8)
Son Düzenleme: 16/10/2016, 11:57, Düzenleyen: m_demir.
Cevapla
#6
(16/10/2016 10:52)m_demir Adlı Kullanıcıdan Alıntı: *Eklediğiniz Liste190 de ve kalan_tplm raporda Toplan Kalan gibi Toplam Borç ve Toplam Ödemeyi de ekledim. Başarılı olamadım.

Sorguya eklenen "MusTop:" alanını birden fazla kullanamazsınız, ödenen alanını da ekleyecekseniz sorgudaki yeni alana "MusTop_odenen: Odenen" şeklinde yeni isim vermelisiniz.

(16/10/2016 10:52)m_demir Adlı Kullanıcıdan Alıntı: *kalan_tplm rapor sayfasını açmak için TOPLAM RAPOR adında bir buton ekledim. kalan_tplm raporu açamadım. Eklediğim kodlardan bir   eksiklik mi var acaba bakabilirmisiniz.

Butonun tıklandığında olayında, hata durumunda çalışması için

Visual Basic Code
On Error GoTo Err_KalToplam_Click

şeklinde kod bulunmakta, ancak "Err_KalToplam_Click:" adında bir işaret yok, "Err_Kalan_Click:" var.


Visual Basic Code
Err_Kalan_Click:

kodunun


Visual Basic Code
Err_KalToplam_Click:
şeklinde değiştirilmesi gerekli



(16/10/2016 10:52)m_demir Adlı Kullanıcıdan Alıntı: * Yeni eklediğiniz Liste190 nı Bul komutunda diğer Listeye bağlayabilirmiyiz. Örneğin Bul metin kutusuna Ali yazdığımız zaman hem Liste     hemde Liste190 da Ali kelimesi geçen kişileri sıralasın. Eğer oluyorsa. 

sorgudaki FirmaAdi alanının ölçütüne 

Visual Basic Code
Like "*" & [Forms]![Satis]![gecici] & "*"

kodu ekle,

Formdaki arama metin kutusunun değiştiğinde olayına ve gecici metin kutusunun güncelleştirme sonrasında olayına

Visual Basic Code
Me.Liste190.Requery


kodu ekle
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task