Skip to main content

#EvdeKal


Odemeler

Odemeler

Çözüldü #1
Acsesstr.net teki mevcut programları incelemek suretiyle işimde kullanmak üzere günlük ödemelerimi takip için program hazırlamak istedim. Ekte sunduğum programı (program denirse) hazırladım. Ancak ödemelerimi tarih tablosu içinde yer alan açılan her tarih içinde toplamak isteğim halde tablo çözümleyiciyi oluştururken yaptığım hatadanmı yoksa başka bir hatadanmı bilemiyorum bir türlü tarih bölümünde toplayamadım. Bu haliyle dahi isdeğim sonucu veriyor ancak zamanla ödemeleri yüklediğimde şişkinlik yapacağını düşündüğüm için endişe taşıyorum. Acemi olmamdan dolayı bu konuda üstadlardan yardım istiyor saygılar sunuyorum.
Cevapla
Çözüldü #2
sorgunuzu aşağıdaki ile değiştirin. Çalışacaktır. Kolay gelsin.

Visual Basic Code
SELECT tblOrders.Id, Odemeler.OdemeNo, Odemeler.OdemeTarihi, tblOrders.OdemeYeri, Odemeler.OdemeNedeni, Odemeler.OdemeTuru, Odemeler.BankaAdi, Odemeler.SubeAdiKodu, Odemeler.HesapNoIbanNo, Odemeler.OdemeTutari
FROM tblOrders INNER JOIN Odemeler ON tblOrders.OdemeYeri = Odemeler.OdemeYeri
GROUP BY tblOrders.Id, Odemeler.OdemeNo, Odemeler.OdemeTarihi, tblOrders.OdemeYeri, Odemeler.OdemeNedeni, Odemeler.OdemeTuru, Odemeler.BankaAdi, Odemeler.SubeAdiKodu, Odemeler.HesapNoIbanNo, Odemeler.OdemeTutari
HAVING (((Odemeler.OdemeTarihi) Between [forms]![frmReports]![txtDateFrom] And [forms]![frmReports]![txtDateTo]));

komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.
Cevapla
Çözüldü #3
şu an örneğiniz çok güzel bir şekilde çalışmakta. anladığım kadarı ile, tablolar arasında ilişki kurmaya çalışıyorsunuz. tablo ilişkileri kendi şahsi görüşüm mantıklı bir şey değil. sizin yaptığınız daha mantıklı. çünkü tablolar bilgi tutmak için sizde onun için kullanmışsınız. ilişkilendirmeleri sorgularda, formların satır kaynaklarında ve kayıt kaynaklarında yapmak daha mantıklı. hatta şu an yapmış olduğunuz tablodaki ilişkilendirmeyi de kaldırırsanız daha iyi olacağını düşünüyorum.
POWER 'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin https://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis


Site Kurallarını sorularınızın hızlı cevaplanması için kesinlikle okuyunuz.
Cevapla
Çözüldü #4
Hocam ilginiz için teşekkürler acemi olduğum için yapamadım. nasıl yapacağımı anlayamadım.Zahmet vermezsem eğer siz yapıp eklerseniz inceleyip anlarım. Malum yaş ileri ben hiçbir yerden bunun dersini almadım benim bu duruma gelmem siz değerli Üstadlarımdır. Teşekkürler
Cevapla
Çözüldü #5
tablolarda ilişkilendirme mi yapmak istiyorsunuz. tablo içine girince + basınca tarihlerin içindeki bilgiler gözüksün diye? tekrar söyleyeyim bu mantıklı bir şey değil
POWER 'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin https://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis


Site Kurallarını sorularınızın hızlı cevaplanması için kesinlikle okuyunuz.
Cevapla
Çözüldü #6
Özgür Hocam Pardon Kural Hocam sorgumu değiştirmemi istemişti onu yapamadım. Ayrıca sizede alakanızdan dolayı minnettarım. Sizin söylediğiniz gibi ilişkilendirmeyi kaldrıp tekrar düzeltip öyle yapmaya çalışacağım.
Son Düzenleme: 18/01/2013, 00:42, Düzenleyen: ORHAN ALKAN.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da