Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
18/01/2013 00:10
Konu Sahibi
ORHAN ALKAN
Yorumlar
12
Okunma
3054
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ORHAN ALKAN

ORHAN ALKAN

Aktif Üye
26259
Or.... Al....
 57
 15
 45
 21/10/2010
19
 -
 
 Ofis 2007
 02/01/2019,16:42
Çözüldü 
Acsesstr.net teki mevcut programları incelemek suretiyle işimde kullanmak üzere günlük ödemelerimi takip için program hazırlamak istedim. Ekte sunduğum programı (program denirse) hazırladım. Ancak ödemelerimi tarih tablosu içinde yer alan açılan her tarih içinde toplamak isteğim halde tablo çözümleyiciyi oluştururken yaptığım hatadanmı yoksa başka bir hatadanmı bilemiyorum bir türlü tarih bölümünde toplayamadım. Bu haliyle dahi isdeğim sonucu veriyor ancak zamanla ödemeleri yüklediğimde şişkinlik yapacağını düşündüğüm için endişe taşıyorum. Acemi olmamdan dolayı bu konuda üstadlardan yardım istiyor saygılar sunuyorum.




Kur@l

Kur@l

Uzman
266
 43
 59
 2.034
 05/11/2008
 -
 
 Ofis 2010 32 Bit
 01/05/2019,23:41
Çözüldü 
sorgunuzu aşağıdaki ile değiştirin. Çalışacaktır. Kolay gelsin.

SQL Code
SELECT tblOrders.Id, Odemeler.OdemeNo, Odemeler.OdemeTarihi, tblOrders.OdemeYeri, Odemeler.OdemeNedeni, Odemeler.OdemeTuru, Odemeler.BankaAdi, Odemeler.SubeAdiKodu, Odemeler.HesapNoIbanNo, Odemeler.OdemeTutari
FROM tblOrders INNER JOIN Odemeler ON tblOrders.OdemeYeri = Odemeler.OdemeYeri
GROUP BY tblOrders.Id, Odemeler.OdemeNo, Odemeler.OdemeTarihi, tblOrders.OdemeYeri, Odemeler.OdemeNedeni, Odemeler.OdemeTuru, Odemeler.BankaAdi, Odemeler.SubeAdiKodu, Odemeler.HesapNoIbanNo, Odemeler.OdemeTutari
HAVING (((Odemeler.OdemeTarihi) Between [forms]![frmReports]![txtDateFrom] And [forms]![frmReports]![txtDateTo]));


komşuda dülger mi var geliyor keser sesi,
ustalar konuşunca çıraklar keser sesi.

...........
ozguryasin

ozguryasin

Uzman
9727
Öz.... Ya....
 36
 44
 1.144
 23/09/2009
613
 Bursa
 Yazılım
 Ofis 2016 32 Bit
 02/08/2019,11:16
Çözüldü 
şu an örneğiniz çok güzel bir şekilde çalışmakta. anladığım kadarı ile, tablolar arasında ilişki kurmaya çalışıyorsunuz. tablo ilişkileri kendi şahsi görüşüm mantıklı bir şey değil. sizin yaptığınız daha mantıklı. çünkü tablolar bilgi tutmak için sizde onun için kullanmışsınız. ilişkilendirmeleri sorgularda, formların satır kaynaklarında ve kayıt kaynaklarında yapmak daha mantıklı. hatta şu an yapmış olduğunuz tablodaki ilişkilendirmeyi de kaldırırsanız daha iyi olacağını düşünüyorum.


POWER 'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin https://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis


Site Kurallarını sorularınızın hızlı cevaplanması için kesinlikle okuyunuz.

ORHAN ALKAN

ORHAN ALKAN

Aktif Üye
26259
Or.... Al....
 57
 15
 45
 21/10/2010
19
 -
 
 Ofis 2007
 02/01/2019,16:42
Çözüldü 
Hocam ilginiz için teşekkürler acemi olduğum için yapamadım. nasıl yapacağımı anlayamadım.Zahmet vermezsem eğer siz yapıp eklerseniz inceleyip anlarım. Malum yaş ileri ben hiçbir yerden bunun dersini almadım benim bu duruma gelmem siz değerli Üstadlarımdır. Teşekkürler




...........
ozguryasin

ozguryasin

Uzman
9727
Öz.... Ya....
 36
 44
 1.144
 23/09/2009
613
 Bursa
 Yazılım
 Ofis 2016 32 Bit
 02/08/2019,11:16
Çözüldü 
tablolarda ilişkilendirme mi yapmak istiyorsunuz. tablo içine girince + basınca tarihlerin içindeki bilgiler gözüksün diye? tekrar söyleyeyim bu mantıklı bir şey değil


POWER 'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin https://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis


Site Kurallarını sorularınızın hızlı cevaplanması için kesinlikle okuyunuz.

ORHAN ALKAN

ORHAN ALKAN

Aktif Üye
26259
Or.... Al....
 57
 15
 45
 21/10/2010
19
 -
 
 Ofis 2007
 02/01/2019,16:42
Çözüldü 
Özgür Hocam Pardon Kural Hocam sorgumu değiştirmemi istemişti onu yapamadım. Ayrıca sizede alakanızdan dolayı minnettarım. Sizin söylediğiniz gibi ilişkilendirmeyi kaldrıp tekrar düzeltip öyle yapmaya çalışacağım.



...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Veri Girişini Ödemeler Tablosuna Aktarma 53rize 10 2.759 02/02/2012, 11:50
Son Yorum: 53rize

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.