Skip to main content

AccessTr.neT


oto kiralama programı

oto kiralama programı

Çözüldü #1
sayın üstadlar mrb oto kiralama programı ile ilgili belli bi mesafe yol kat ettim ama bi yerde saksı tıkandı tek ekran üzerinde kirada olan ve dönen araçların kurgusunu kuramadım
örneğin bi araç 5-10 kere kiraya verildi alındı aynı araç hem kirada hem döndü görünmesin gibi ben menü çubuğunda araç işlemerinde araç durumu tablosunda bişeyler yapmaya çalıştım ama olmadı
yardımlarınızı rica ediyorum
.rar öznurotokiralama.rar (Dosya Boyutu: 369,6 KB | İndirme Sayısı: 91)
Cevapla
Çözüldü #2
Bütün tabloları birbirine Otomatik Sayı --> Sayı türündeki alanlar ile ilişkilendirin. Mesela KiralamaGirisi tablonuzda müşteri adı ve soyadını saklamamalısınız. Cari diye bir tablo olacak o tabloda müşteri bilgilerini bir kereliğine kaydedeceksiniz. Form üzerinden Müşteri isimlerini Cari tablosundan getirecek siz sadece Cari tablosundaki Otomatik Sayı değerini KiralamaGirisi tablonuza kaydedeceksiniz. Ödemelerini yine Kiralama tablosunda saklamayacaksınız ayrı bir tablo olması şart.

Sorunuza gelecek olursak galiba siz işlemleri buradan takip ediyorsunuz. Yani kaydetme, arama vb. işlemler buradan takip edilmeyecek. Bu işlemler için Formları kullanmalısınız. Formlar olmadan işin içinden çıkamazsınız.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla
Çözüldü #3
hocam formlar var dedimya formları menu toolbar olarak yaptım gözünüzden kaçmış olabilir
Cevapla
Çözüldü #4
Tamam şimdi farkına vardım formların pardon Fur

kiralamagirisi formunuzu açtım. Alt formda araçları listeliyorsunuz. Mesela 06GH5232 plakalı araç iki defa Kirada gözüküyor. Aslında bu normal bir durum çünkü yapılan tüm işlemleri listeliyorsunuz fakat farklı bir çalışma yöntemi seçebilirsiniz:

1- Formda araç seçersiniz listeden aracın tüm kayıtlarını alt formda son durumunu ana formda görebilirsiniz.

2- İllaki bu form benim işimi görüyor derseniz DMax komutu ile seçilen kayıttaki araç plakasının son durumunu Dmax ile öğrenebilirsiniz. Dmax fonksiyonu ile en büyük sözleşme numarasını alır ve Durumu alanını form üzerinde gösterebilirsiniz.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla
Çözüldü #5
hocam zahmet olmazsa bi örnek rica etsem
Cevapla
Çözüldü #6
şimdi hocam sorgu sözleşme alanın altına =dmax[alan1],[tabloadı] gibi bişey yazdığımda sadece sözleşem nosu en büyük olanı getiriyor ama benim istediğim örneğin 5 farklı araç var herbirinin örneğin 50 hareketi var bu 50 hareketten en son hareti getirsin yani listede 5 kayıt görecem ama son hareketi olacak gibi
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da