Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
04/09/2017 21:55
Konu Sahibi
karaayhan
Yorumlar
9
Okunma
900
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
karaayhan

karaayhan

Aktif Üye
133
 32
 77
 456
 02/11/2008
12
 Muğla
 
 Ofis 2003
 28/04/2019,15:40
Çözüldü 
bir tablodan başka bir tabloya veri aktarmak için ekleme sorgusu kullanıyorum
ancak burada FİŞNO adındaki alanı ekletirken eklenen tablodaki FİŞNO 'nun en son 
değerinden başlamak üzere birer artarak yeni FİŞNO vermem lazım ancak benim eklettiğimde hepsi bir fazlası olarak ekleniyor.
eklenen tablodaki en son FİŞNO=4 
benim eklettiğim 10 kayıtın hepsinde FİŞNO=5 
olarak ekleme yapıldı.
oysaki 5,6,7,8.....14 olmalıydı...
teşekkürler.



Dünya düşünenler için bir komedi, Hissedenler için bir trajedidir ***
Hugh WALPOLE

ozguryasin

ozguryasin

Uzman
9727
Öz.... Ya....
 36
 44
 1.138
 23/09/2009
613
 Bursa
 Yazılım
 Ofis 2016 32 Bit
 Dün,14:04
Merhaba; örneğinizi incelemeye çalıştım. Dediğim gibi incelemeye çalıştım. Öncelikle şunu dile getireyim, bir çok hatalar mevcut örneğinizde, öncelikle Türkçe karakter, Boşluk, düzen eksikliği vb...

düzen eksikliğimden maksat alan adlarını hep değiştirip durmuşsunuz, bunda nasıl bir mantık güttünüz tam olarak çıkartamadım. bir alanda alan adı siparistarihi ise diğer alanda da aynı olsun. ve yapılmaması gereken ölümcül hataları okuyup, projenize sıfırdan başlamanızı tavsiye ederim. şimdi problem yaşamazsınız fakat sorgular, formlar, tablolar arttıkça içinden çıkamayacağınız sorunlar yaşarsınız.
ayrıca imkan dahilinde ise tablolarda ilişki kullanmayıp, bunları sorgularda ve formlarda kullanmanız kendi adıma tavsiyedir.


POWER 'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin https://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis


Site Kurallarını sorularınızın hızlı cevaplanması için kesinlikle okuyunuz.

...........
ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 482
 12.116
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
 19/07/2019,20:59
Merhaba, yapmak istediğiniz işlem için, qry_sip_ekle isimli sorgunun Sql kodunu aşağıdaki ile değiştirerek deneyiniz.

SQL Code
INSERT INTO Sipariş ( [Sipariş Tarihi], MüşteriAdı, müşteriismi, SevkMiktari, ÇalışanNo, ÖncelikDerecesi, FİŞNO )
SELECT Gqry_aktar.[MAİL TRH], Gqry_aktar.BAYİİ, Gqry_aktar.MÜŞTERİ, Gqry_aktar.[SİP MİK], 2 AS Ç, 1 AS ÖNCELİK, (select count([SiparişNo]) from qry_aktar where [SiparişNo]<=Gqry_aktar.[SiparişNo])+Nz(DMax("[FİŞNO]","Sipariş"),0) AS FN
FROM qry_aktar AS Gqry_aktar;


Önce @ozguryasinin mesajını, sonra Yapılmaması Gereken Ölümcül HatalarURL'ye Git konusunu tekrar inceleyiniz. Özgür'ün de belirttiği gibi, bu Türkçe karakterler ve alan isimlerindeki boşluklar ileride canınızı sıkabilir.

Ayrıca, ne idiği belirsiz sitelere ait bağlantı paylaşmayınız. Mesajınızdaki bağlantılar tarafımca silinmiştir.


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

karaayhan

karaayhan

Aktif Üye
133
 32
 77
 456
 02/11/2008
12
 Muğla
 
 Ofis 2003
 28/04/2019,15:40
Bağlantı paylaşmadim
Belki virustur bilgim dışında 
Ozan bey 
OlumcuÖlümcül hatalara bakacağım tesrkkurler



Dünya düşünenler için bir komedi, Hissedenler için bir trajedidir ***
Hugh WALPOLE

...........
karaayhan

karaayhan

Aktif Üye
133
 32
 77
 456
 02/11/2008
12
 Muğla
 
 Ofis 2003
 28/04/2019,15:40
malesef sorguyu denedim olmadı . fişno ları hep aynı veriyor.Img-cray(


Dünya düşünenler için bir komedi, Hissedenler için bir trajedidir ***
Hugh WALPOLE

direnist

direnist

Uzman
244
Di.... SA....
 56
 494
 05/11/2008
167
 İstanbul
 
 Ofis 2010 64 Bit
 21/03/2019,13:01
(05/09/2017 19:28)karaayhan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: malesef sorguyu denedim olmadı . fişno ları hep aynı veriyor.Img-cray(

Merhaba;
Ekte sizin verdiğiniz örnek içindeki ekleme sorgusuna Ozan hocamızın verdiği sorgu yazdım ve çalışmaktadır.
Ben henüz Ozan hoca kadar pratik olamadığımdan dün akşam çok çok uzun yollardan form üzerinden ADO ile yapmıştım.
İyi çalışmalar.



...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Çözüldü Her Yeni Kayıta Bastığımızda Sayı Verme Sorunu. prestij06 7 282 15/06/2019, 21:24
Son Yorum: halily
Çözüldü Saat 17:00Da Otomatik Mail Atsın haziran4 6 298 26/04/2019, 15:52
Son Yorum: ozanakkaya
Çözüldü Access'te Otomatik Sayı Kontrolü dgnlrmehmet 3 218 26/04/2019, 12:17
Son Yorum: dgnlrmehmet
Çözüldü Aynı Tabloda İkitane Otomatik Sayı Alanı Verme respectful 13 834 22/04/2019, 23:36
Son Yorum: halily
Çözüldü Sürekli Formda Yazılacak Verinin Otomatik Olarak Gelmesi mmert06 2 521 19/04/2019, 22:50
Son Yorum: mmert06

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.