Skip to main content

AccessTr.neT M.

otomatik sayı sıfırdan başlamıyor

Konu

Çözüldü #1
Arkadaşlar yapmış olduğum bi çalışma var.personel tablosu oluşturdum.personel numarası diye bi alanım var ve tipi otomatik sayı olarak girdim.8 tane kayıt eklemiştim şimdi o kayıtları sildim yani personel tablom boş ama ben yeni kayıta tıkladığımda personel numarası alanı neden 9 dan başlıyor.Bi türlü yapamadım.normalde tablomda hiç kayıt yok ve 1 den başlaması gerekiyor.Bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz.şimdiden herkese tesekkurlerimi bir borç bilirim.

GERİ SAYIM;Sen doğduğunda başladı ! Eğer (9) canlı bile olsaydın en fazla (8) kez kaçabilirdin Ölümden ! Bil ki (7) Düvele sultan dahi olsan yerin (6) Mekan olacak sana. En fazla (5) Metre kumaş götürebileceksin ! Kapatacaksın (4) açsanda gözlerini ! Bu (3) günlük fani dünyada Azraile (2) kat olup yalvarsanda nafile EceL geldiğinde (1) gün öleceksin ! İşte, o an herşey (0) dan başlayacak. Çünkü,
ÖLÜM BİR YOK OLUŞ DEĞİL,YENİDEN DOĞUŞTUR !
Çözüldü #2
Merhaba.

Otomatik Sayı olan alanlar özel alanlardır. Nasıl Tarih türü tarih ve saat gösterme özelliğindeyse otomatik sayı olan alanlarda hiçbir şekilde aynı numarayı almazlar. Siz silsenizde eğer bir rakam daha önce kullanılmışsa bir daha asla (istisnası var) kullanamazsınız.

Otomatik Sayı olan alanlar iki tablonun ilişkilendirilmesinde kullanılır ağırlıkla. Eğer yapmak istediğiniz şey FaturaNo - MüşteriNo vb. bir numara vermek ise bunun için ayrı bir alan açmalısınız.

AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
...........
Çözüldü #3
Tablodaki tüm kayıtları sildiysen veritabanını düzenleyip onardığında sayı tekrar 1 den başlar.

"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Çözüldü #4
(28/11/2008 17:12)coskun_cakal Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar yapmış olduğum bi çalışma var.personel tablosu oluşturdum.personel numarası diye bi alanım var ve tipi otomatik sayı olarak girdim.8 tane kayıt eklemiştim şimdi o kayıtları sildim yani personel tablom boş ama ben yeni kayıta tıkladığımda personel numarası alanı neden 9 dan başlıyor.Bi türlü yapamadım.normalde tablomda hiç kayıt yok ve 1 den başlaması gerekiyor.Bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz.şimdiden herkese tesekkurlerimi bir borç bilirim.
tablolar hazırlanırken test aşamasında yapılan kayıtlar sonradan silinince otomatik sayılar onlar silinsede kayıt numaralarını hafızalarında tutarlar.

bunun için tablonuzu tasarım modunda açın,
otomatik sayı sutununu silin ve kaydedip çıkın.
sonra tekrar tabloyu tasarım modunda açın ve otomatik sayı sutununu ekleyin.
yeniden 1 den başlayacaktır.

bu en basit yolu ile sıfırlama. ama başka yollarıda mevcut.

mesela

ekteki örneği inceleyiniz.

.rar otomotikno.rar (Dosya Boyutu: 18,05 KB | İndirme Sayısı: 132)
FX-Etopla
Liste Kutusu Oluşturma
...........
Çözüldü #5
Nihatkr hocamın örneğinde minik bir değişiklik yaparak farklı bir metod ile eklemiş olayım. Her ne kadar bu şekilde ve yukarıdaki şekillerde de yapılabilse Otomatik Sayı alanı Birincil Anahtar olarak mutlaka olmalı. Form koymayabilirsiniz ama kayıtların sağlamlığı güvenliği adına mutlaka olmalı diye düşünüyorum.

.rar OtomatikNo.rar (Dosya Boyutu: 30,99 KB | İndirme Sayısı: 70)
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Çözüldü #6
(28/11/2008 18:11)alpeki99 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Nihatkr hocamın örneğinde minik bir değişiklik yaparak farklı bir metod ile eklemiş olayım. Her ne kadar bu şekilde ve yukarıdaki şekillerde de yapılabilse Otomatik Sayı alanı Birincil Anahtar olarak mutlaka olmalı. Form koymayabilirsiniz ama kayıtların sağlamlığı güvenliği adına mutlaka olmalı diye düşünüyorum.
eline sağlık. ama numarayı otomatik vermiyor. son numarayı daima aklında tutman lazım.

FX-Etopla
Liste Kutusu Oluşturma
...........

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da