Konu Araçları | Konu Seçenekleri | Gösterim Stili
Tarih
07/01/2014 12:17
Konu Sahibi
askmasaji
Yorumlar
3
Okunma
2283
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
askmasaji

askmasaji

Üye
28510
 41
 1
 3
 12/12/2010
0
 Ankara
 
 Ofis 2007
 08/01/2014,03:05
öğrenci tablosundaki istediğim not kolonunun ortalamasını nasıl alırım? örnek sorgu Sql cümlem şöyle

SQL Code
SELECT AVG (ogrenciler.[parametre1]) as notortalamasi from öğrenciler WHERE öğrenciler.sinif = [parametre2] 

şeklinde bir cümle. Ama çalışmıyor. Fazla karışık bir sorgu diye uyarı veriyor. parametre1 notun adı yani ortalamasını alacağım not kolonunun adı. parametre2 ise sınıfadı. Sınıfadı text değer döndürüyor. Notadları ise ondalık (long) döndürmesi gerek. Bu arada her iki parametre de text olarak tanımlı. Not sütunlarının adlarını text cinsinden sorgulayıp value larının ortalamasını alacağım. Ama hala bi çözüm bulamadım. Access 2007 kullanıyorum.




cttm98

cttm98

Aktif Üye
47836
Ka.... Ju....
 39
 2
 212
 24/04/2012
155
 İstanbul
 
 Ofis 2007
 18/05/2016,18:49
Örnek eklerseniz daha hızlı cevap alabilirsiniz.


Herkes aynı şeyi düşünüyorsa, hiç kimse yeterince düşünmüyor demektir

...........
askmasaji

askmasaji

Üye
28510
 41
 1
 3
 12/12/2010
0
 Ankara
 
 Ofis 2007
 08/01/2014,03:05
Ekteki dosya 2003 tabanlı bir mdb dosyası. Ve içindeki sorgular not güncelleme ve averaj sorgularıı... Benim istediğimse şu: Her bir not ve her bir sınıf için ayrı ayrı sorgu oluşturmak yerine not adını ve sınıf adını girerek güncelleme yapmak yada not ortalaması görmek istiyorum. Zira bir dönemde 13 çeşit not var ve her sınıf için olduğunu düşününce bu bana 40 tan fazla sorgu hazırlamak demek. Dosyada NotAveraj adındaki dinamik sorgu denemem işe yaramıyor. Karmaşık sorgu hatası alıyorum. iki tane dinamik sorgu ile bu ortalama ve güncelleme işini halletmek istiyorum. Not kolonlarının hepsi Ondalık (Long) tipinde sınıf kolonları ise text(20) tipinde. Bu konuda yardımcı olursanız minnettar kalacağım. Saygılarımla...



ozanakkaya

ozanakkaya

Kurucu
1
Oz.... Ak....
 39
 482
 12.116
 29/01/2008
 Denizli
 Memur
 Ofis 2010 32 Bit
Konu gözden kaçmış, uzun süre olmuş. Sorunun son durumu nedir acaba ?



"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 

...........

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kredi Kartı Komisyon - Taksit Hesaplama derzulya 0 379 16/05/2019, 10:34
Son Yorum: derzulya
Star Özel Kriterlere Göre İzinli Günlerin Sayılması alperalper 9 737 03/10/2018, 23:13
Son Yorum: ozanakkaya
  derece mesafe hesaplama Tarık Ulaş 4 11.931 23/07/2015, 22:57
Son Yorum: Mehmet Sedef
  ACCESS DE SORGU ALAN İSMİNİ FORMDAN ÇEKME ssdestek 2 2.634 25/06/2015, 08:37
Son Yorum: ssdestek
  Veri tabanına sorgu girişi ve bu sorguya göre rapor oluşturma husem 1 1.508 11/08/2014, 21:22
Son Yorum: mehmetdemiral

Türkçe Çeviri: MCTR, Yazılım: MyBB, © 2002-2019 MyBB Group.