Skip to main content

AccessTr.neT


Php İle "aynı Kayıt Varsa Uyarı Versin" Başarısızlığı

tarkanaykın
tarkanaykın
6
277

Php İle "aynı Kayıt Varsa Uyarı Versin" Başarısızlığı

#1
arkadaşlar Html formdan gönderdiğim veri, php de arama bölümünü atlayıp her seferinde mükerrer kaydoluyor, bi bakabilir misiniz, teşekkürler.

<form method="POST" action="ekle2.php">
<p align="center"> lütfen önce kullanıcı kodunuzu giriniz</p>
<input type="text" name="kullanici"  align="center">
<input type="submit" value="sorgula/kaydet"align="center">
</form>




ekle2.php sayfam:


<?php

$gelen_kullanici=$_POST['kullanici'];


 

 


$baglan=mysqli_connect("localhost","root","","uses");
mysqli_set_charset($baglan, "utf8");

$sql="SELECT kullanici FROM kullanicilar WHERE  kullanici ='$gelen_kullanici'";

$sonuc1= mysqli_query($baglan,$sql);
$satirsay=mysqli_num_rows($sonuc1);

if ($satirsay>0)
{
echo "php Bu kullanıcı daha önce kaydedilmiş";

} else{
$sqlekle="INSERT INTO kullanicilar(kullanici)
VALUES ('$gelen_kullanici')";

$sonuc=mysqli_query($baglan,$sqlekle);

if ($sonuc==0)
echo "basarisiz";
else
echo "basarili";
};

?>
Son Düzenleme: 30/10/2020, 21:41, Düzenleyen: tarkanaykın.
Cevapla
#2
Acaba yanlış yere mi konu aciyorum, bilgilendirirseniz memnun olurum.
Cevapla
#3
ben Phpden anlamam ama sorunuz php ile ilgiliyse konuyu doğru yere açmışsınız onda sorun yok bence
Cevapla
#4
(30/10/2020 23:35)berduş Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ben Phpden anlamam ama sorunuz php ile ilgiliyse konuyu doğru yere açmışsınız onda sorun yok  bence
Tamam teşekkürler, beklemede kalalım o zaman.
Cevapla
#5
Bende anlamam lakin şöyle kontrol edilebilir.Vba da f8 ile adım adım kod çalıştırılıp izleniyor.Php dede varsa böyle birşey aynısını uygulayıp nedenini bulabilirsiniz.visual basic ile yazdıysanız yanılmıyorsam f10 yada f11 idi.
Cevapla
#6
(30/10/2020 23:50)feraz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bende anlamam lakin şöyle kontrol edilebilir.Vba da f8 ile adım adım kod çalıştırılıp izleniyor.Php dede varsa böyle birşey aynısını uygulayıp nedenini bulabilirsiniz.visual basic ile yazdıysanız yanılmıyorsam f10 yada f11 idi.

Bakalım bi kontrol edelim, teşekkürler.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da