Skip to main content

AccessTr.neT


Php Metrekare Olarak Form Hazırlama Bilen?

baba18
baba18
5
4248

Php Metrekare Olarak Form Hazırlama Bilen?

#1
Merhaba arkadaşlar php ile sipariş formu hazırlamak istiyorum ancak bir türlü işin içinden çıkamadım.İstedigin form klasik
isim soyisim email telefon adres ve ürünler resimdeki gibi.Ancak en ve boy girilince metrekaresini otomatik versin yani en ile boyu kendisi çarpması gerekiyor ve bunu e mail olarak iletmesi gerekiyor.bir fikri olan arkadaş varmı?

http://img545.imageshack.us/img545/9613/40267578.png
Cevapla
#2
Php ve Html hakkında bilginiz var mı?
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla
#3
çok fazla yok orta derece

mesela metrekare kodu şu şekilde ancak bunu mail olarak atamıyorum.birde buna isim adres bilgileri eklenince tamamen karışıyor.

<script type="text/javascript">function carp()
{
var sum=0;
var x=0;
var y=0;
x=parseInt(document.getElementById('txt1').value);
y = parseInt(document.getElementById('txt2').value);
sum = x*y;
document.getElementById('txt3').defaultValue = sum;
document.getElementById('txt3').Textarea = document.getElementById('txt3').defaultValue;
}
</script>

<html>
<body>

<input id="txt1" onkeyup="carp()" type="text" value="0">
<input id="txt2" onkeyup="carp()" type="text" value="0">
<input id="txt3" type="text" >
Son Düzenleme: 29/01/2012, 23:33, Düzenleyen: baba18.
Cevapla
#4
Mantığını istemişsiniz o halde yardımcı olayım az çok html, php biliyorsanız halledersiniz o zaman.

Öncelikle index.html gibi bir sayfada Form oluşturun. Bu formun action kısmında hesapla.php gibi bir sayfaya gönderin. hesapla.php de de gelen POST veya GET türüne göre bilgileri aldırın ve veritabanına kaydedin.

Ayrıca hesaplamayı direkt formda görmek istiyorsanız hesaplamaya esas metin kutularından çıkınca bir fonksiyonu çalıştırıp orada hesap yaptırın ve hedef metin kutusuna değeri yazdırın.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Son Düzenleme: 29/01/2012, 23:48, Düzenleyen: alpeki99.
Cevapla
#5
teşekkürler bi ugraşıyım da hesapla.php kafa karıştırdı şimdi. Neyse tekrar teşekkür ederim.
Cevapla
#6
Eğer anında sonucu görmek lazım değil tüm değerleri sonra görsem olur derseniz bu yolla yaparsınız.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da