Skip to main content

AccessTr.neT


PolSoft Final

PolSoft Final

#43
(14/12/2008, 01:23)sledgeab yazdı: Kayıt Numarası için kriter filan yok, kaydet butonu tıklandığında ado ile tabloya yeni kayıt ekliyor, şahsen 5 pcde ayrı ayrı açtık, aynı anda kaydet butonuna tıkladık, herkese başka bir numara verdi,
60 gün mevzusunda regedit kopyalanmıyor, kopyalandığı pc de regedit kayıtları olmadığı için yeni regedit kaydı oluşturup 60 gün çalıştırıyor, tekrar ediyorum. kopyalandığı pc de regedit kayıtları olmadığı için yeni regedit kaydı oluşturup 60 gün çalıştırıyor



ilgin için teşekür ederim yani ilk olarak 01.01.2008 ile 28.02.2008 tarih aralığında programı aktif ektik yani demo süresi verdik .
program kopyalandığında bu değer değişmiyor değilmi ?

kod içinde teşekür ederim hemen diğer uygulamamda uygulayacağım teşekürler.
Son Düzenleme: 14/12/2008, 02:23, Düzenleyen: karam.
Cevapla
#44
İkiniz farklı şeylerden bahsediyorsunuz. Aslında sledgeab sizin sorunzu yukarda yanıtlayıp başka bir şey anlatmaya başlamış. Ben sizin sorunuzu şöyle yanıtlayayım. Program kurulumu yapılan bir bilgisayarda ilk çalıştırıldığı anı windowsun kayıt defterine yazar. Daha sonra 60 günlük geri sayım bu tarih kaydından başlatılır. Eğer siz başka bir bilgisayara kurar ya da klasörü olduğu gibi kopyalarsanız, kayıt defteri kaydını da kopyalamadığınız için yeni çalıştırıldığı makinede süre yeniden başlayacaktır. Fakat bahsedilen iş yukardaki kodlarla yapılmıyor. Ozan istiyorsa kendi o kodları burda yayınlar. Benim yayınlamam etik olmaz..
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla
#45
(14/12/2008, 18:09)mehmetdemiral yazdı: İkiniz farklı şeylerden bahsediyorsunuz. Aslında sledgeab sizin sorunzu yukarda yanıtlayıp başka bir şey anlatmaya başlamış. Ben sizin sorunuzu şöyle yanıtlayayım. Program kurulumu yapılan bir bilgisayarda ilk çalıştırıldığı anı windowsun kayıt defterine yazar. Daha sonra 60 günlük geri sayım bu tarih kaydından başlatılır. Eğer siz başka bir bilgisayara kurar ya da klasörü olduğu gibi kopyalarsanız, kayıt defteri kaydını da kopyalamadığınız için yeni çalıştırıldığı makinede süre yeniden başlayacaktır. Fakat bahsedilen iş yukardaki kodlarla yapılmıyor. Ozan istiyorsa kendi o kodları burda yayınlar. Benim yayınlamam etik olmaz..


Benim sormak istediğim "klasörü olduğu gibi kopyalarsanız, kayıt defteri kaydını da kopyalamadığınız için yeni çalıştırıldığı makinede süre yeniden başlayacaktır." diyorsunuz ya bu süre başlaması için tekrar key girilmesi gerekmiyormu ? ve verilen key zaten zamanlı atıyorum verdiğim key 01.01.2008 de başlayan 28.02.2008 tarihinde biten bir key ise yine başka bilgisayara da kurulsa veya kopyalansa bu tarih geçerli olmayacakmı ? bunu sormak istemiştim ayrıca sizde söylüyorsunuz Kayıt defterini kopyalanmadığını o zaman neyaparsa yapsınlar sizin verdiğiniz key süresi geçerli değimi ? yanlış anlamadı isem ayrıca tüm yönetici ve formda emeği geçenlere ilgileri için ayrıca teşekür ederim Ayrıca Ozan arkadaşımızdan rica edelim bu kodları yayınlar ise menmun oluruz ama tabiki ki emeğine karşı saygımız sonsuz .
Cevapla
#46
sn karam, evrak kayıt defterinde kayıt eklemeyi sordunuz, bende evrak kayıt defterindeki kayıt eklemeyi anlattım, sorunuzdaki evrak kayıt defteri ile sonradan bahsettiğiniz kayıt defteri (regedit) aynı şeymi,
sakıncalı örnekler hariç hiç bir örneği elimde tutmam, Mehmet hocamın bahsettiği kodda sizde zaten mevcut, (aktivasyon uygulaması.)

Siz programı makineye kurdunuz, demo süresinin bitmesine 20 gün var, program başka bir bilgisayara kopyalandığında demo tekrar başlayacak, siz demo süresini 1 gün olarak belirler, uygulamayı verdiğiniz kişiye 60 günlük demo kodu verirsiniz, uygulamayı kopyalayan sadece 1 gün çalışırabilir.
Cevapla
#47
Sayın karam. Şimdi sanırım anlatamadım tam olarak. Windows'taki tüm işlemlerin kayıtlı olduğu bir kayıt defteri vardır. Tüm kurulumlar oraya kayıt edilir. Bununla ilgili bir alıntı yaptım aşağıda:

"Registry; Windows 95, 98, Me, NT, 2000 ve XP'nin, ya*ni 32-Bit Windows sürümlerinin ayar, özelliklerini yazılım, donanım, kullanıcılar ve ayarlarla ilgili bütün değerlerin saklandığı yerdir. Denetim Masası'nda bir ayar değiştirdiğinizde, yada bir program kurduğunuzda yeni ayarlar Registry'e yazılır.

Registry ulaşılmaz değil ve sabit diskinizde bulunan birkaç dosyada saklanıyor. Bu dosyalar işletim sisteminizin sürümüne göre değişiyor. Windows 95 yada 98 kullanıyorsanız bu dosya*lar WİNDOWS klasörünüzdeki SYSTEM.DAT ve USER.DAT dosyaları. Windows ME kullanıyorsanız yine WİNDOWS klasörünüzde bu dosyalara ek olarak bir de CLASSES.DAT dosyası mevcut. Windows NT/2000/XP kullanıyorsanız tüm dosyalar WİNDOWS\SYSTEM32\CONFIG klasöründe saklanıyor. Bu dosyaların hepsi hızlı erişim sağlamak için farklı bir formatta saklanıyor ve Word gibi bir programla açıp incelemeniz imkansız. Microsoft bize bu iş için KAYIT DEFTERİ DÜZENLEYİCİ adında bir araç sunuyor.

Registry'nin Yapısı

Registry çok hiyerarşi bir yapıya sahiptir. Bu yapı sabit diskinizdeki klasörler ve dosyalara benzer. Zaten KAYIT DEFTERİ DÜZENLEYİCİ programı da WINDOWS EXPLORER'A benzer.


HKEY... şeklinde başlayan klasörler BÖLÜM adını alıyor ve her bölümün bir yada birden çok ANAHTARI var. Anahtarların altında da tekrar anahtar oluşturulabiliyor. Anahtarların altında ise Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nde sağ tarafta gördüğümüz DEĞERLER geliyor. Asıl ayarlar bu değerlerde saklanıyor. Bunlarda içerdikleri veriye göre üç değişik tipte oluyorlar: DİZE, DWORD ve İKİLİ değer.

Hangi ayarları sakladıklarına bağlı olarak 6 temel bölüm mevcut:

* HKEY_CLASSES_ROOT : Bu bölümü silerseniz Windows açılsa bile dosyalarınızın hiç biri açılmaz. Bu bölüm dosya türleri ve OLE (object linking and embedding - nesne bağlama ve gömme) hakkındaki bilgiler , dosya ilişkilendirmelerini, kısayol bilgilerini ve temel Windows sistem klasör bilgilerini içeriyor.

* HKEY_CURRENT_USER : HKEY_USERS bölümü ile bağıntılı ve sadece aktif o an oturum açmış olan kullanıcı ayarlarına buradan erişebiliriz.

* HKEY_LOCAL_MACHINE: Bu bölüm bilgisayardan bilgisayar değişebilen donanım bağımlı ayarları tutuyor. Bunun dışında diğer yazılım ve ayarlarda burada barındırılıyor ve bu ayarlar bilgisayara oturum açan her kullanıcı için uygulanıyor.

* HKEY_USERS: Bilgisayarın bütün kayıtlı kullanıcılarının özelleştirilmiş ayarları (renkler, denetim masası ayarları vs. . . ) bu bölümde kayıtlıdır. Windows 98 çoklu kullanıcı tarafından özelleştirilme seçeneğine sahiptir ancak genelde DEFAULT adında tek bir kullanıcıdan söz edilir. O anda bilgisayarı kullanmakta olan kullanıcının özel ayarları HKEY_CURRENT_USER bölümünde gösterilir.

Bunların dışında geçerli donanım bilgilerini tutan HKEY_CURRENT_CONFIG ve tak-çalıştır ayarlarını tutan HKEY_DYN_DATA klasörleri de Registry'de yerlerini alıyorlar.

Registry'i Düzenlemek

Registry'i düzenlemek, görmek ve arama yapmak için en temel araç sayılan KAYIT DEFTERİ DÜZENLEYİCİ (REGEDIT.EXE) bütün Windows sürümleri ile beraber geliyor. Ancak Başlat menüsünde bulmanız imkansız. Regedit'i açmak için BAŞLAT / ÇALIŞTIR yolunu izleyerek Çalıştır penceresini açın ve REGEDIT yazıp Tamam'a tıklayın.

Bir diğer Kayıt Defteri Düzenleyici ise REGEDT32.EXE dosya adına sahip ve NT / 2000'de normal Regedit'in desteklemediği bazı değerleri görüntülemek ve değiştirmek için kullanılıyor.

Registry Yedeği Almak ve Geri Yüklemek

Önce yedek alın. Bu her zaman işe yarar. Zorda kaldığınız bir durumda eski kayıt değerlerini Registry'e geri yükleyerek sorundan kurtulabilirsiniz.

• Tüm Registry'i Yedeklemek: Tüm kayıt veritabanını yedeklemek istiyorsak Kayıt Defteri Düzenleyicide DOSYA menüsünden VER komutunu çalıştırın. Açılan KAYIT DOSYASI VER penceresinde KONUM bölümünden dosyayı nereye kaydetmek istediğinizi seçin ve DOSYA ADI bölümüne de hatırlatıcı bir isim verin. Örneğin "Son Yedek" gibi. VERME ARALIĞI asıl önemli kısım. Tüm kayıt veritabanını yedekleyeceğimiz için burada TÜMÜ seçeneğinin seçili olması gerek. Sonra KAYDET tuşuna basarak verme işlemini tamamlayabiliriz.

• Belli bir kısmi yedeklemek: Eğer sadece bir anahtarı yedeklemek istiyorsak durum yine aynı. İlk önce yedeğini almak istediğimiz anahtarı açıyoruz. Örneğin "HKEY_CURRENT_USER\Control Pa*nel". Daha sonra KAYIT DOSYASI VER penceresini açıyoruz ama bu sefer VERME ARALIĞI bölümünde SEÇİLİ DAL kısmını işaretleyip KAYDET diyoruz."


Şimdi sledgeab'ın programı bu kayıt defterine bir tarih yazarsa ve o tarihi başlangıç tarihi olarak her açılışta kontrol ederse siz bir başka makineye programı kurduğunuzda ya da kopyaladığınızda ne yapar? Tabii ki bu kayıt tarihinin olmadığını görerek 60 gün geri sayımını yeniden başlatır. Bu kadar basit.. Register'e kayıt yapmak için de genelde setting komutu kullanılır. Standart bir demo yapma örneği vardır, formda ararsanız bulursunuz. Onu inceleyin.
İnadına, ille de Accesstr.net...
Cevapla
#48
Polsoft örneği silinmiş olup, güncel versiyonu yakında eklenecektir.
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task