Skip to main content

AccessTr.neT


Proje Hakkında Öneri

Proje Hakkında Öneri

Çözüldü #1
Herkese merhabalar ;


Bir firmanın teklif hazırlama ve raporlama programını Access üzerinde gerçekleştiriyorum. Programa başladığımda ufak çaplı bir programdı yalnız, eklemeler düzenlemeler yeni özellikler derken baya kapsamlı bir program haline geldi. Benim korkum ise şu ;

Programı kullanırken veritabanı boyutundan, yavaşlamadan, veya bir süre sonra programı kullanamama gibi problemler ortaya çıkar mı ? Eğer çıkabilirse ne gibi önlemler almak gerekir. Programın şuanki içinde veri olmadan 80 Mb yi geçti.

Bu ileride problem yaratabilir mi , bu kadar kapsamlı bir programı accesste yapmak doğrumu.

Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.
Cevapla
Çözüldü #2
veri olmadan derken ,resim falanmı ekledin normalde bu kadar olmaz ,resim gibi eklentilerden uzak dur yada başka klasörde saklayarak oradan al,ayrıca değişik önlemler var formumuzda arama yap bilgilenirsin..
Cevapla
Çözüldü #3
Eğer içinde resim yoksa 80 Mb olması imkansız. [url=https://www.accesstr.net/showthread.php?tid=9830]Düzenle/Onar[/url] işlemi yaparsanız boyutu küçülecektir.
AccessTr.Net teknik konular içeren bir sitedir. Bu tip sitelerde en iyi şekilde yardım alabilmeniz için Site Kurallarını mutlaka okumanız ve buna göre hareket etmeniz lazım.
Cevapla
Çözüldü #4
access'i ara yüz olarak kullanırsın. mysql de de verileri tutarsın. problem çıkartmaz.
POWER 'un Çekirgesi :=)
ozguryasin, 23-09-2009 tarihinden beri AccessTr.neT AİLESİ üyesidir.
Access'i Profesyonel Şekilde Öğrenmek İçin https://www.accesstr.net Ailesi Yeter. alkis


Site Kurallarını sorularınızın hızlı cevaplanması için kesinlikle okuyunuz.
Cevapla
Çözüldü #5
(22/04/2013 23:36)ozguryasin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: access'i ara yüz olarak kullanırsın. mysql de de verileri tutarsın. problem çıkartmaz.

Bu mümkün mü ? ve Konu anlatımı var mı ?.

Diğer arkadaşlara da yorumları için teşekkür ederim.
Cevapla
Çözüldü #6
Tedirgin olmanıza hiç gerek yok.
Vaktiniz ve bilginiz dahilinde gönül rahatlığı ile büyütebilirsiniz programınızı.
Ben Sql üzerinde çalışıyorum. ODBC konusuna göz atmanızı öneririm.
Hayatta listbox kullanmam..
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da