Skip to main content

AccessTr.neT


Rapor Açma Problemi

Rapor Açma Problemi

Çözüldü #1
Selamlar
Hocam sizin güncelleyip gönderdiğiniz dosyayı örnek alarak ben bir dosya hazırladım ama düzgün çalıştıramadım. Sizden ricam acaba nerelerde hata yapmışım bakabilirmisiniz.

Saygılar


Dosya ekte


Ek Dosyalar
ornek.rar(33.72 KB)
Cevapla
Çözüldü #2
liste kutusunun satır kaynağındaki
Visual Basic Code
Like IIf([Forms]![LİSTE_FORMU]![Kutu10];[Forms]![LİSTE_FORMU]![Kutu10];'*')
ölçütünü
Visual Basic Code
Like IIf([Forms]![LİSTE]![Kutu10];[Forms]![LİSTE]![Kutu10];'*')
olarak değiştir. Çünkü formun adı LİSTE, önceki örnekte form adı LİSTE FORMU olduğu için bu şekilde yazılmış
Önizle butonunun tıklandığında olayına yazılan
Visual Basic Code
 stDocName = ChrW(75) & ChrW(304) & ChrW(350) & ChrW(304) & ChrW(32) & ChrW(76) & ChrW(304) & ChrW(83) & ChrW(84) & ChrW(69) & ChrW(83) & ChrW(304)
kodunu
Visual Basic Code
     stDocName = ChrW(76) & ChrW(304) & ChrW(83) & ChrW(84) & ChrW(69)
olarak değiştir. Raporun adı LİSTE


Raporun kayıt kaynağını da
Visual Basic Code
SELECT LİSTE.SIRA, LİSTE.[ADI SOYADI], LİSTE.SINIFI FROM LİSTE WHERE (((LİSTE.SINIFI)=[Formlar]![LİSTE]![Kutu10])); 
olarak değiştir.
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
Çözüldü #3
Selamlar
Hocam dediklerinizi yaptım sadece Rapor kısmında problem kaldı.
Saygılar

Neden
stDocName = ChrW(75) & ChrW(304) & ChrW(350) & ChrW(304) & ChrW(32) & ChrW(76) & ChrW(304) & ChrW(83) & ChrW(84) & ChrW(69) & ChrW(83) & ChrW(304)
Bu kodları;

Bunlarla
stDocName = ChrW(76) & ChrW(304) & ChrW(83) & ChrW(84) & ChrW(69)
değiştiriyoruz.




Ek Dosyalar
ornek.rar(34.56 KB)
Son Düzenleme: 15/02/2012, 17:52, Düzenleyen: komutan63.
Cevapla
Çözüldü #4
Yapılmaması gereken ölümcül hatalar
Kod
 1. Hiç bir raporun adında türkçe karakter geçmemeli.
 2. Rapor isimleri büyük harf olarak yazılmalı
 3. Rapor isimlerinde bir standart belirlenmeli. Örneğin rapor ismi R_ ile başlar...


Visual Basic Code
 stDocName =ChrW(76) & ChrW(304) & ChrW(83) & ChrW(84) & ChrW(69) 

yerine
Visual Basic Code
 stDocName ="LİSTE"
yazabilirsiniz.

Rapor isminde türkçe karakter kullanırsanız buton oluşturduğunuzda ChrW olarak kodlanır. Yani;

Visual Basic Code
ChrW(75) & ChrW(304) & ChrW(350) & ChrW(304) & ChrW(32) & ChrW(76) & ChrW(304) & ChrW(83) & ChrW(84) & ChrW(69) & ChrW(83) & ChrW(304)
KİŞİ LİSTESİ
Visual Basic Code
ChrW(76) & ChrW(304) & ChrW(83) & ChrW(84) & ChrW(69) 
LİSTE.

Sizin raporunuzun ismi LİSTE olduğu için kodun değiştirilmesi gerekli, ayrıca butonun tıklandğında olayındaki kodu bozmuşsunuz. Kodun tamamı aşağıdaki gibi olacak,
Visual Basic Code
Private Sub Doktur_Click()
On Error GoTo Err_Doktur_Click

 Dim stDocName As String

 stDocName =ChrW(76) & ChrW(304) & ChrW(83) & ChrW(84) & ChrW(69) 
 DoCmd.OpenReport stDocName, acPreview

Exit_Doktur_Click:
 Exit Sub

Err_Doktur_Click:
 MsgBox Err.Description
 Resume Exit_Doktur_Click
 
End Sub


"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla
Çözüldü #5
Selamlar

hocam verdiğiniz kodları düzelttim. Rapor alıyor. Ancak açılan kutudan sınıf seçip ön izle dediğimde sadece o sınıfı listelemiyor.

Saygılar


Ek Dosyalar
ornek.rar(33.56 KB)
Cevapla
Çözüldü #6
sizce #2. mesajdaki

Alıntı:Raporun kayıt kaynağını da
Visual Basic Code
SELECT LİSTE.SIRA, LİSTE.[ADI SOYADI], LİSTE.SINIFI FROM LİSTE WHERE (((LİSTE.SINIFI)=[Formlar]![LİSTE]![Kutu10])); 
olarak değiştir.

Şeklindeki yazdığım kodu raporunuza uygulayınız.
"Boş Örnek Eklerim, Yapıp Verirler" demeyin, örneğinizi hazırlayın.
Komplike kod talebiniz var ise İletişim bağlantısından bize ulaşın. 
Cebelleşmezsen Öğrenemezsin. 
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da