Skip to main content

AccessTr.neT


Rapor Sorunu

Rapor Sorunu

Çözüldü #1
İyi akşamlar.

Önceden site ustalarının üstün katkılarıyla yaptığımız ve 2 yıldır kullandığımız programı geliştirmek adına yapmış olduğumuz değişiklikler sonucunda;

F_ANA formu Liste kutusundan tıklamayla dolan alanları TEKYAZ butonu ile yazdırmamız gerekiyor...Rprtekyaz raporu hata veriyor.

İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

modüllü halini ekledim, bazı yerleri düzelttim !
.rar siteye29NİSAN.rar (Dosya Boyutu: 217,87 KB | İndirme Sayısı: 6)
"Her tercih, bir vazgeçiştir"

Son Düzenleme: 29/04/2014, 22:08, Düzenleyen: yorum70.
Cevapla
Çözüldü #2
eklediginiz programi rardan actim, veritabani onar yapip tekrar sikistirdim 50 Kbayta dustu,

formu actim,
Me.ilce = IIf(IsNull([ILCESAY]), 0, 1)
Me.evsay = IIf(IsNull([eVRAKSAYISI]), 0, 1)

seklindeki kodlar hata veriyor.
formda eVRAKSAYISI diye bir alan yok, EvrakSayısı var. sence ikisi ayni sey mi?

raporda IkiYanaYasla1 As New cls_justifytext seklinde kod var. bu koda ait modul nerede, bu kod sizce modulsuz calisabilirmi?

uygulamanin kod sayfasini (alt+f11) ac, Debug kısmında Compile Database i tikla, hatalarin tamamini duzeltmelisin
SÖZ VERİYORUM... USLU DURUCAM...
Son Düzenleme: 29/04/2014, 21:54, Düzenleyen: access_delisi.
Cevapla
Çözüldü #3
accessdelisi, Compile Database bu butonu tıkladıkça,kodlar birbir gidiyor, yani elimizde od almayacak...Modülü ekleyeyim, Formda zorunlu alanlar yapmıştım, İLÇESAY falan ondandır.
"Her tercih, bir vazgeçiştir"

Cevapla
Çözüldü #4
Merhaba,
İstemeden kulak misafiri oldum sohbetinize Img-grin
accessdelisi haklı bence yorum70
Compile Database yaptığın zaman sistemin belirttiği bütün hataları düzeltmek gerekir, bu hataların en önemsizi bile program kullanıldıkça mutlaka bir yerlerden karşına çıkar.

Saygılarımla,
HAYAT BİR SINAVSA,,,
ADIMI YAZAR ÇIKARIM..
.
Son Düzenleme: 29/04/2014, 22:09, Düzenleyen: akdemir1.
Cevapla
Çözüldü #5
"yani elimizde od almayacak" yazisindan birsey anlamadim. compile database yi tiklayinca hata veriyorsa, yani Compile Error hatasi veriyorsa o kodlar hatalidir ve derhal duzeltilmelidir, duzeltilmezse 5 yil kullanirsiniz 6. yil biryerde hata verir.

Eklediginiz son ornekteki raporda

Me.Mem_adi = Memur1

seklinde kod var ama formda me.mem_adi diye bisey yok.

Ustalarimiz programiniz ile ilgili yardimda bulunurlar, bunlar benim nacizane fikirlerim.
SÖZ VERİYORUM... USLU DURUCAM...
Son Düzenleme: 29/04/2014, 22:13, Düzenleyen: access_delisi.
Cevapla
Çözüldü #6
Düzelttim akdemir 1, senin katkınıda bekliyorum, çok güzel konulara imzanı attığını takip ediyorum.Ayrıca, yaşımı küçülttüğün için teşekkürler.

accesse delisi, KOD yazacaktım.Tşk.
"Her tercih, bir vazgeçiştir"

Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Task